Обвинение за фермерите, убили апаша в Пловдивско

Нападателите - баща и син, били въоръжени с метални тръби и боксове
10 фев 2016 12:14, Анисия Иванова
64
Обвинение за фермерите, убили апаша в Пловдивско
Архив: Булфото

Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинения по делото за убийство на крадец във ферма в близост до село Устина.

Установена е самоличността на нападателите - баща и син от пазарджишко село, на 51 и 27 години. Бащата е бил осъждан вече за убийство и въоръжен грабеж. Нападателите проникнали във фермата около 06:00 часа на 8 февруари, като били въоръжени с метални тръби и боксове и носели качулки на главите си.

Още по темата

При физическия сблъсък с престъпниците един от фермерите стрелял два пъти с пистолет и улучил нападателите. На последните бил нанесен и побой, в резултат на който синът починал, а бащата бил приет в болница в тежко състояние, където е и към момента.

На двамата фермери Георги и Димитър са повдигнати обвинения за убийство в състояние на силно раздразнение /афект/, предизвикано от крадците.

Спрямо обвиняемите са взети мерки за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5 000 лева за Димитър К. и 10 000 за Георги К.

Разследва се версията, че нападателите са били наети срещу заплащане от трето лице за нанасяне на побой на двамата фермери. При извършено претърсване в дома на крадците са били открити и иззети пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цацароландия
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има закон, според който личното огнестрелно оръжие може да се употреби за самозащита, защита на собствеността и достойнството на притежателя на законното КНО. Иначе за какъв дявол се разрешава на физически лица да притежават късо нарезно оръжие? Законът се нуждае от ремонт. Защо за същите цели да не се използва и ловно оръжие - гладкостволно или нарезно? Така, както е сегашната практика, този закон се обезсмисля. Значи трябва да решиш къде ще лежиш - зад решетките или под земята!
39
1
 
14
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Може да плюете Слави Трифонов ..Но той е прав като пее : ,, НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ...
38
0
 
38
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Що за дивотия !?! Това ясен сигнал към *** ! Крадете си не се притеснявайте, ако някои ви закача ние ще го отсъдиме ! Не обвинение ,поощрение от държавата,трябва да получат тези хора, че са опазили собственоста си и са се опълчили на самозабравилите се банди от *** !
37
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съдът реши :Щом не ти се умира , значи си за затвора.
36
2
 
28
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Фермерита са си виновни.Ако го бяха заровили в нивата прокоратурата щеше да им обвини цървулите.
35
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбрахте ли колеги, ако някой крадец влезе да граби, единстеното нещо, което можете да направите е да му съдействате. Покажете му къде са семейните ценности, компоти, суджук и т.н. Ако ви набие, бъдете благодарни. Ако крадеца е ром, първо го нахранете и напойте, човека е гладен. Все пак законите са в тяхна полза - от престъпници за престъпници!
34
0
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
какво е това скапано правосъдие това е савоотбрана навлизане в частна собственостзнаят ли прокурорите какво значи това освободете незабавно хората
33
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те такава държава нема!!! Първо жертва на престъпници и ако си оцелял, жертва на правосъдието, спасение няма.
32
0
 
49
 
! Отговори
ААААААА преди 8 години
По добре 3 *** да те съдят от колкото 6 *** да те носят.На човека му е писнало от набези и кражби,тия *** за какво са отишли, да крадат естествено и какво да направи човека да ги посрещне с погача ли.Само бой и изкарвай трактора, копай по надълбоко,иначе спасение няма.
31
0
 
41
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Случай на чиста самоотбрана , сторили са правилното за да оцелеят , а може би е трябвало сега фермерите да са в болницата или в гробищата....
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така де утре може да убиете момчетата на съдиите , не може така.Съдията е този които решава кои е негов човек , кои не е .Не може да изземвате правото на съдията.Вие си мислите за справедливост , но нас ни интересува единствено парите. Няма да губим пари за вашата справедливост.
29
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво се оказва, че в правова държава права имат, само престъпниците. Видиш ли те били въоръжени с пръти и бокс в случай, че някой особено агресивен кабел или друг вид имущество окаже съпротива
28
0
 
29
 
! Отговори
Санди преди 8 години
По-добре жив и 10 години съдене за убийство, отколкото мъртъв и 10 години съдене за престъпника!
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евроатлантически ценности.....
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябвало е веднага да ги закопаят с багер на 4 метра под земята и никой да не е разбрал.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Takiva tapi zakoni izmisliat nachite deputati. Da ti vleze v imota kradec i da se otbranevach i sled tova ti da si vinoven.Pogelavam na vseki deputat da mu obirat doma i da vidim kak chte se custvat.
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Европейския съд тези обвинения към нападнатите много лесно ще паднат, а заради некадърните български съдии територията на мутрите България ще заплати на нападнатите доста солено обезщетение.
23
0
 
57
 
! Отговори
Правосъдие преди 8 години
Според нашите закони излиза, че ако ти влезат бандити в къщата, каквото и да направиш, все ще е грешно!Закона принуждава хората, при други подобни случаи, да утрепят нападателите и тайно да ги хвърлят в някое дере! Така ще съдят "неизвестен извършител"! Това ли искате бе, законотворци загубени?!
22
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е сега ако сме народ се вдигнем защото геноцидът е явен. Но не сме народ . Затова скоро ще ни наредят и да държим вратите си отключени да не би някой престъпник да реши да ни окраде и да не може да влезе... А за данъка по време на робството "Дишкакъ" чували ли сте! Българинът е плащал на турчина че си е хабил зъбите , докато му е ял храната. Хайде, трийте! Благодарение и на слугинстващите медии сме на тоя хал.