ВСС ще проверява магистратите с богатство в КТБ

Резултатите ще са ясни най-рано след един месец
11 фев 2016 16:44,
14
ВСС ще проверява магистратите с богатство в КТБ
Снимка: архив Reuters

Етичната комисия към ВСС ще провери информациите за магистрати с депозити от стотици хиляди лева в КТБ. Това стана ясно по време на днешното заседание на съвета.

Синдиците на фалиралата банка изнесоха преди два дни списъци с имената на политици, магистрати и партии с вложения в нея. В тях се оказаха и много магистрати, което накара депутати от ГЕРБ да нарекат КТБ банка на властта, но най-вече на съдебната власт.

Още по темата

По време на заседанието не стана ясно дали ВСС ще проверява само информациите за дебелите влогове на магистратите или произхода на средствата им.

Шефът на Етичната комисията Ясен Тодоров видя в информацията политически внушения, отказа да коментира дали има сценарий за свалянето на ВСС, но съобщи, че проверка все пак ще има, съобщи "Дарик".

"Когато излезе информацията в медиите, с моя резолюция има образувана преписка в комисията. В понеделник членовете на Етичната комисия ще преценят как да процедираме. Неофициално съм го обсъдил с моите колеги. Най-вероятно ще изискаме от синдиците оригинала на този списък, защото, както видяхме, имаше някакви корекции в него", каза той.

Тодоров върна обвиненията на политиците и припомни, че освен магистрати, в списъка с вложителите има и хора, които или са участвали в изпълнителната власт, или са роднини на участници в изпълнителната власт.

Той отказа да коментира дали е нормално магистрати да разполагат с толкова много пари, както и как биха могли да бъдат спечелени.

Очаква се след месец Етичната комисия да излезе с някакви резултати от проверката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MAGISTRATI SAS STOTIZI HILIADI--PEFEKTNO PRAVOSADIE V NESHTASTNA BALGARIA.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo po-zle ot 1995 g. e 1918 g. imalo voina.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая държава Бг ще свърши много зле.още в началото на 90-те казах че този ГЬОНСУРАТЛЪК на политиците ще разсипе държаватано и през ум не ми е минавало до къде може да стигне това.В момента положението е по-зле от 1995-7
11
0
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 8 години
ДА БЕ СЛЕД МЕСЕЦ ДОКАТО СЕ ЗАБРАВИ.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСС??Не знаех че ВСС има разследващи функции.Каква "прекрасна' държава собственост на едно Пълничко Момченце.Българите са толкова глупави че съперничат на абизияните.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква Етична комисия?! Това си е за Пркуратурата.
8
0
 
10
 
! Отговори
АЙ преди 8 години
НЕ МОГА ДА СЕ ЗАПРА ДА СЕ СМЕЯ....
7
0
 
13
 
! Отговори
ta0mi преди 8 години
Магистратите могат да печелят луди пари,щом за един нищо и никакъв развод се плаща минимум 650 лева на адвоката. А и тия пари не са за една година навярно.Големи пари играят там-особено от дела,в които се защитават разни мутри. Толкова невинни за 20 години - тия пари при магистратите са отишли.
6
0
 
16
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
И какво ще стане, също като Бисеров и цяла пасмина крадци ? Само румънската прокурорка ще ви оправи !!!
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе да прокурори, съдии и следователи ще проверяват себе си.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредния популистки ход защо само тези с влог в КТБ за влогове в други банки как стои въпроса.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Очаква се след месец Етичната комисия да излезе с някакви резултати от проверката."Искам да спестя един месец и да обявя резултата-няма да има нищо нередно. Всички са чисти като сълза. Нищо че за обявените вложители имаше фрапиращи разлики в пъти за някои суми. Нищо че не се разбра кой кога ги е изтеглил.Явни фалшификации. Нищо че по истинския въпрос, кой взе парите и не ги връща се мълчи упорито. Нищо че с народни пари се плати за проверка и тя беше засекретена, за да не се разбере истината
2
0
 
12
 
! Отговори
Темида преди 8 години
Аз в списъка освен седии, прокурори и следователи и жените им, други не видях. Такаче гарван гарвано пари не пипа!
1
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
tq spisak koito go izkaraxa e mente,samo nqkakvi nezna4itelni xora v nego koito nikoi ne poznava,q izkaraite golemite ribi