Съдът остави в ареста 17-годишния Нурсен

Той е обвинен за умишлено убийство в центъра на Кърджали
12 фев 2016 18:45, Красимир Ангелов
7
Съдът остави в ареста 17-годишния Нурсен
Снимка: БТА

Мярка за неотклонение "задържане под стража" постанови Окръжният съд в Кърджали на 17-годишния Нурсен Христов. Младежът е привлечен като обвиняем за умишленото убийство на 30-годишния Махмуд от с. Петлино на 8 февруари в центъра на Кърджали, както и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси без разрешение.

Още по темата
По случая са направени огледи, разпитани са свидетели и са назначени експертизи. Според служебния защитник на непълнолетния - адв. Белев, престъплението е извършено "под емоциите на страх и защита на семейството".

Преди месец братовчедка на обвиняемия е била отвлечена и до момента тя продължава да е в неизвестност. Към семейството и близките й е имало заплахи за убийство и саморазправа.

Нурсен Христов заяви в съдебната залата, че не е искал да извърши убийство, а "да сплаши Махмуд". Непълнолетният е криминално проявен за дребни кражби и се води на отчет в Детската педагогическа стая.

Прокурорът по делото Желязко Стефанов мотивира обвинението за предумишлено убийство с това, че обвиняемият е имал време за подготовка на престъплението и намиране на средства за извършването му.

По обвинението за убийство законът предвижда наказание от пет до 12 години затвор след редукция заради това, че извършителят е непълнолетен, а за притежание на огнестрелно оръжие - до три години след редукцията, обясни прокурор Стефанов.

Определението на Окръжния съд в Кърджали подлежи на обжалване в тридневен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
5
 
! Отговори
Гринго преди 8 години
Добре дошли в дивия запат -Кърджали :)
3
3
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
неграмотен ке.ле.е.ш
2
5
 
1
 
! Отговори
Къртачев преди 8 години
До АнонименНякой кърджалиец не те е оправил както трябва.....ела аз ще те оправя така,че да запомниш Кърджали за цял живот.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BASHTA MU E CLEN NA DPS,ZATOVA I SHTE BADE OSVOBODEN--BOGE PAZI BALGARIA OT KARDGAALII I DAALII.