200 лв. глоба за агресор, плашил жена си с лудница

Жената имала шизофрения, но редовно пиела лекарствата си
15 фев 2016 10:52,
16
200 лв. глоба за агресор, плашил жена си с лудница
Снимка: flickr

С 200 лева бе глобен пловдивчанин, плашил съпругата си с лудница. Делото в районния съд в Пловдив бе по Закона за защита от домашното насилие, след като на законната му половинка й прекипяло да е боксова круша, разказва "Монитор".

Последният случай на насилие, след който жената се обърнала към полицията и съда, бил на 6 октомври. Няколко месеца по-рано – през април, съпругът напуснал работа и се пропил. Оттогава датира и тормозът върху беззащитната жена, на който пряк свидетел ставало детето им.

Около 21 часа на 6 октомври м.г. мъжът отново избухнал и започнал да плаши съпругата си, че ще я изгони от жилището и замахнал към нея с юмрук. Наред с това я заключил в детската стая, обиждал я, че е селянка, гладна въшка и е луда. Заплашил я, че ще я изгони от апартамента им, че ще вземе детето, а нея ще я прати в лудница.

Когато жената се обадила на 112, агресивният мъж излязъл навън пред кооперацията. След това поискал да се върне обратно, но съпругата му хвърлила ключовете и му извикала, че няма място за него в семейното жилище.

Той отричал да е алкохолик и пред съда твърдял, че жена му има психично заболяване, което я прави агресивна, че тя провокира скандали и го гони от дома им.

При среща със социален работник детето им признало, че таткото е посягал на майката и че изпитва страх от баща си. Според съдебно-психиатричната експертиза съпругата действително страда от параноидна шизофрения, но си пие хапчетата редовно, контролът върху болестта й е добър и тя няма проблем нито да работи, нито да живее пълноценно.

По делото са били разпитани и трима свидетели, които потвърдили показанията на стресираната съпруга. Освен на глобата от 200 лева мъжът й бил отстранен от семейното жилище за 10 месеца, през които не трябвало да приближава жертвата си. Той трябва да плати и разноските по делото.

Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какви ги дрънкате вие тук бе? Социални помощи, инвалидни пенсии, дрън, дрън! Тук става въпрос за отношението на мъжа към жената! Ще видите вие като майката на нацията наложи закон за тоталното подчинение на мъжете от жените? Всеки мъж ще е длъжен да се подчинява покорява и не възразява на жена, която може да му нареди всичко. При неизпълнение на женска заповед от първа ръка, жената която притежава мъжа ще има право да го наказва с глад и бичуване на голо, за да се уважават жените като пол!
10
1
 
2
 
! Отговори
до 8, 9 и 12 преди 8 години
Тревор, не се опитвайте да обясните на психопата и социопата 8, 9 и 12 защо хората са се събрали да живеят на място и са основали държава. България е обявена за най-идиотската държава в света, чието население не знае за какво са на тази територия и какъв е смисълът на държавата. Социопатите и психопатите като 8, 9 и 12 също са за лудницата, като със своята характеропатия ще отвращават истинските луди.
9
1
 
3
 
! Отговори
Тревор преди 8 години
Християните са правили това защото милостта и състраданието и любовта към ближния са основни принципи в Божието учение. Тези и други дейности насочени към социална справедливост и пренасочване на ресурсите от богатите към бедните са направили от европейските държави които са одържавили тези практики едни от най-добрите места за живеене. Затова и скандинавските държави които са социални държави и в които данъка е над 50% са едни от най-добрите места за живеене.
8
1
 
3
 
! Отговори
Тревор преди 8 години
Ако няма социална държава значи няма държава а джунгла в която шанса определя кой да бъде убит и изяден. Нацията трябва да се грижи за хората от нейната националност които са в неравностойно положение (тук не включвам други престъпни етн0си облагодетелстващи се от социалните системи). Социалната функция и медицинското лечение идват от християните през средновековието които отделяли средства за изграждането и поддържането на места където бедните и болните могат да се хранят и лекуват.
7
4
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Аз съм наясно какво е геноцид, но вие явно си нямате понятие, че шизофренията е нелечима, ремисията се поддържа с медикаменти. И аз не съм съгласен с моите данъци да се дават социални помощи и инвалидни пенсии и други привилегии на болните с физически недъзи. Още по-малко те имат право да управляват МПС и да се освобождават от данъци регистрираните на тяхно име фирми! Мястото им е в болница като са толкова зле! И аз не искам да ги издържам и да им помагам по никакъв начин! Най-малкото пък с DMS
6
5
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Това за спирането на инвалидните пенсии и социалните помощи ДА ВАЖИ също и за тези с другите заболявания. Като са толкова болни - мястото им е в болницата! Ами че имал рак и му дават инвалидна пенсия: никаква пенсия - мястото му е в болницата! Бил с инвалидна количка?→ С количката и направо в болницата! И пари с DMS-и им събирате и чрез медийни кампании. Някой за шизофрениците да е събрал и 1 лев?! Има и друг проблем: шизофрениците в България са 73 000. Колко лудници ще трябва да се разкрият?
5
2
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Тези социопатски организации са самите психоТЕЛК-ове.Те не дават на шизофрениците проценти за пенсия. Даже и 0 % увреждания им дават като ги изпишат от лудницата.Председателите на тези ТЕЛК комисии им внушават,че никога не са били на лечение в лудница. Като не знаете,че тези болни ги оставят без никаква помощ от държавата, не пишете - и вие не сте застрахован от болести.Шизофрениците ги оставят без инвалидни пенсии и соц. помощи - тотален геноцид.Обществото иска от тях да си пият хапчетата!
4
13
 
7
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Леле, докъде я докарахме... Дори жена си не можеш да пребиеш. :D
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хумнала го е горкия човек.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Абе ти наистина ли ги говориш тез...
1
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горкия човек , не му е лесно! Ама тази що не я вземат лудницата да я лекуват?