Магистратите с пари в КТБ – на проверка

Сметната палата и НАП ще ровят в доходите им
22
Магистратите с пари в КТБ – на проверка
Снимка: Reuters, архив

Eтичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да започне проверка на парите на магистратите в КТ, обяви пред БНР председателят на комисията  Ясен Тодоров.

Още по темата

Той не се ангажира със срок за приключване на проверката заради поредицата от институции, от които съдебните кадровици чакат отговори.

Първи в списъка са синдиците на КТБ. От тях се чака актуална информация за размерите на депозитите, ако е възможно по години.

От Етичната комисия ще помолят да им бъде предоставена информация само за действащите магистрати, ако това също бъде възможно.

След това идва ред на Сметната палата. Именно заради нея е очакването за информация за магистратските влогове по години, за да може да се установи дали има разминаване в данните.

Етичната комисия на ВСС ще пише и на НАП, каза Тодоров, като припомни, че според официална информация.

Агенцията вече работи по целия списък с депозитите. Той допълни, че очаква институциите да реагират в спешен порядък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Миниму преди 8 години
Само така. Освен проверката за произхода на парите трабва да се направи и разлседване за връзки с Цветан Василев. Няма начин, часто от тзи магистрати да не са забъркани в схемите на Цветан Василев.
15
0
 
2
 
! Отговори
Делта преди 8 години
Много списъци, много проверки. Време е да сме ориентиръби към целта, а именно всеки после да поеме отговрност за действията си.
14
0
 
0
 
! Отговори
Коста преди 8 години
Да ги проверяват. Това заслужават. Само да не пропуснат да приберат и Василев от Сърбия, че нещо много се задържа там.
13
0
 
1
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Искам да попитам оня де ми гука глупости преди малко с акъл лие час 15минути като е така моя баща умнико сутрин като излезе в 7вечер се прибира в 21 а ти като излезеш 7и се прибереш в 11 и работното време е приключило е *** това час от 15минути лие маи вашето е такова затова образованието вие калпаво на даскалите щото гледате ден да мине друг да доиде и 1000 лева пеи сърце а недков
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямо усукване е паднало докато се публикуват тия данни, ама нали сме "религиозни" всичките ? И ако това мине ... голям майтап ще стане. ПАК !
11
0
 
0
 
! Отговори
plumkodonkov преди 8 години
6tom i K_T-B izliza s zve3di4kiiii si4ko e samo py6ilka
10
0
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
НЕ САМО В КТБ А И ОНИЯ ДРУГИТЕ,КОИТО СА ДОИЛИ ОТ КТБ НАЛИ ТАКА..ПОКРИХА МУСТАКА И РАЗПЕРИХА ОГРОМЕН ЧАДЪР.КАТО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ПЛЮВАТ ДА ИЗГЛЕЖДА ПО ДОСТОВЕРНО
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До поредния театърКомисионни и наказани нарушители не вървят ръка за ръка. Или едното или другото
8
0
 
7
 
! Отговори
някой преди 8 години
А защо само в КТБ?А в другите банки?Хвърляна на прах в очите на простолюдието.Поредното представление на цирк "БГ", а и поредната стъпка на замитане на кражбите.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сметната палата и НАП не живеят само от заплати.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
време беше
5
0
 
10
 
! Отговори
поредния театър преди 8 години
Резултатите от проверката още от сега са ясни: -нарушения няма всичко е законно.
4
0
 
8
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
По голямата част от народа се чуди как да свърже"двата края" а корумпираната *** не си знае парите....Да грабваме калашниците,иначе ще става и по лошо....
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Народното Събрание нещо да каже за проверка на доходите на депутатите със сметки в КТБ или няма нужда? Резултатът от проверката ще е ясен? В една изоставаща от нас Румъния подобни *** търкат наровете на съдилища, арести и затвори. У нас: тишина. Е как да стане? Нали *** трябва да започне да се хвърля по някое време от 26 г насам само събираме и така вони вече, че не се трае. Затова ли паднаха Левски, Ботев, знайни и незнайни?!? ОСТАВКА! МАФИЯ! Прасето на чеверме!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой няма да осъдят, защото съдебната васт вече си прехвърлиха парите в други банки, офшорки и в швейцарски банки и съдиите са комбина в с депутатите и банкерите. Просто трябва да отпадне гаранцията върху всички влогове и на пазарен принцип който внася пари в банка, ще гори ако банкерите я източат, вместо държавата да плаща.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия па фишеци, в КТБ си държали рушветите....