Логвиненко остава в ареста, дирят съучастниците му

Соченият за нападател на Алексей Петров се оплака пред съда, че не му е добре
Обновена: 16 фев 2016 16:28 | 16 фев 2016 12:48, Веселина Йорданова
4
Логвиненко остава в ареста, дирят съучастниците му
Снимка: БТА

Софийският апелативен съд не уважи искането на защитата на украинския гражданин Роман Логвиненко за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Това съобщиха от Апелативната прокуратура.

Още по темата

В днешното заседание съдът изслуша заключението на съдебно-медицинската експертиза, според която здравословното състояние на задържания е съвместимо с условията на ареста.

Въпреки изтъкнатите от защитата основания, свързани с последствия от политравма у Логвиненко, причинена от ПТП, отстранен далак, вирусен хепатит С и необходимостта от диетичен хранителен режим, САС прецени, че не са налице данни от хуманитарно и здравословно естество, които да налагат изменение на мярката за неотклонение.

Самият Логвиненко изтъкна, че той сам е дошъл в страната ни, никой не го е търсил, оплака се, че не всички изследвания са му направени и че не се чувства добре.

Обвинението изтъкна, че е налице обосновано предположение за съпричастност на подсъдимия към престъплението. Събрани са множество доказателства, в това число показания на свидетели, оглед на местопроизшествие, веществени доказателства.

Съдът потвърди определението на СГС за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, като прецени че налице е обосновано предложение за извършване на престъпление от Логвиненко.

Прие, че има опасност той да се укрие, предвид обстоятелството, че е чужд гражданин, не е обвързан трайно със страната ни, а при престоя в България е живял предимно в хотели. Налице е и опасност подсъдимият да извърши друго престъпление, изведена от високата степен на обществената опасност на деянието.

Роман Логвиненко е задържан на 31 януари на ГКПП Русе - Дунав мост при влизане в страната. Той е част от групата, извършила неуспешният опит за убийство на Алексей Петров през октомври м.г. Местонахождението на другите трима негови съучастници – Балков, Темпинский и Чорний, украински граждани, е неизвестно. Те се издирват от Интерпол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
ВИЕ НЯМАТЕ ПРЕСТАВА КОЛКО СА НАХАЛНИ УКРАИНЦИТЕ ОСОБЕНО ОТ ЗАПАДНА УКРАЙНА ТОВА СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ФАШИСТИТЕ
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо само украинци се занимават с "мократа" работа у нас от години. Защо ли?
2
2
 
4
 
! Отговори
Кво преди 8 години
"Обвинението изтъкна, че е налице обосновано предположение за съпричастност на подсъдимия към убийството."Няма убийство, или събитията се случват преди или докато пишете празнословието си?
1
2
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Хайдееее, и тоя се разболя.