За дядо Асен, който продаде магаре, за да плати глоба

Защо горското подгони сиромах за едно отсечено дърво в двора?
16 фев 2016 15:52,
122
За дядо Асен, който продаде магаре, за да плати глоба
Снимка: flickr

80-годишният дядо Асен Канджев от село Церово до Благоевград продаде магаренцето си, за да си плати акт от 100 лева за бракониерска сеч на дърво.

Дядо Асен отдавна се бил нагледал на изсъхналия дъб, който от неговото детство стърчал в зеленчуковата му градина. Решил да го отсече за огрев, защото му пречел на земеделието.

Натоварил част от дървото на магарето си и потеглил към дома. Попаднал обаче на засада от горски стражари, водени от страшилището за бракониерите инж. Костадин Мадолев – Рампата, разказва "Монитор".

Веднага му бил съставен акт, защото дядото нямал разрешително за сеч. Малко след това получил "честитка" в размер на 100 лева, колкото е и пенсията на стареца.

Затова дядо Асен решил да продаде магарето си, за да се разплати с държавата. Скоро обаче старецът получил втора “честитка” за още 70 лева за това, че нямал разрешение и за извозването на отсеченото дърво.

Дядото оспорил втората глоба и се явил сам, подпирайки се на бастуна си, на заседанието в благоевградския Районен съд. Той поискал да бъде отменена глобата, тъй като изсъхналият дъб не бил в горския фонд, а в неговата градина.

Горският началник Рампата се явил като свидетел в съдебната зала и обяснил, че по документи всичко около село Церово е горски фонд, там нямало частни земеделски земи.

За да се изясни пълната фактология по случая, съдия Екатерина Николова изиска справка от ДГС - Благоевград как е било определено мястото на нарушение, както и документ за собственост на градината от дядото.

Делото беше отложено за друга дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***!
17
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А през това време, напълно необезпокоявани, р.оми секат дървета в горите около прохода Троян-Кърнаре. И даже не се крият какво правят. Виждал съм ги неведнъж, минавайки оттам.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До художника Дядо Асен отдавна се бил нагледал на изсъхналия дъб и Натоварил част от дървото на магарето
15
0
 
49
 
! Отговори
nemam nervi преди 8 години
Е това е България - може би дядото вместо да продава магарето за глоба трябваше с парите да си купи пушка срещу тия мизерници
14
20
 
14
 
! Отговори
художника преди 8 години
Тази статия първоначално ме разгневи, защото наистина администрацията ни е изключително бездушна, т.е. т`па! От друга страна ми се струва, че тук някой се опитва да ме манипулира ЗАЩОТО:1.Дядото е на 80г.2.С какво и как е отсякъл въпросния дъб?3.Как САМ го е натоварил на каручката, на тия години?Сякъл съм дърва и знам как тежат и колко трудно се вдигат, так че оставам със съмнения за верността на статията.Но ако все пак е истина, ще му купя едно магаренце на дядото!
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NIKADE PO SVETA NIAMA PO IDEOTSKA DARZHAVA
12
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОИТО СА ГЛЕДАЛИ ФИЛМА ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН ЗНАЯТ КАКВО Е БИЛО ПРЕЗ ФАШЗМА В БГ. БИРНИКА ИДВА И ТИ ВЗИМА КРАВИЧКАТА ВЪПРЕКИ ЧЕ ОСТАВЯ ДЕЦАТА ТИ НА БАВНА И МЪЧИТЕЛНА ГЛАДНА СМЪРТ. ТОВА ЛИ ИСКАХТЕ КОГАТО СКАЧАХТЕ НА ОНЯ СИНИЯТ Х.Й ОТ ДРАГАЛЕВЦИ? ЕТО ВИ ГО СЪЩОТО ВРЕМЕ КАТО ОНОВА ПРЕЗ ФАШИЗМА! СЕГА СТЕ СВОБОДНИ ДЕМОКРАТИЧНИ И МОЖЕ ДА ОТИВАТЕ НА ОНЯ СВЯТ СВОБОДНО И БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЕ! ИСКАТЕ ЛИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В ОНОВА ФАШИСТКО ВРЕМЕ? АКО ИСКАТЕ ЧУКАЙТЕ СИ КЛАВИАТЮРИТЕ А ТЕ ЩЕ ВИ ЧУКАТ ВАС!
11
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Рампата" да ходи да мята чували на някоя рампа ....*** долен !
10
0
 
22
 
! Отговори
opa преди 8 години
Tova na snimkata li e Rampata!?!?
9
2
 
36
 
! Отговори
Никола преди 8 години
Ало Рампа ли ли си, тампа ли си , унимавай у картинката, че следващия път нема да е дедо на 80 години, а некой *** на 40 и че ти строши тиквата у некой изсъхнал ботук. Че има язъък за дипломата.
8
1
 
35
 
! Отговори
Niky преди 8 години
Няма такава държава.
7
1
 
37
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Наближа,наближава и тогава няма да има милост.
6
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господи, помилуй! Явно не е ром старецът...
5
0
 
65
 
! Отговори
..... преди 8 години
За тировете които ежеминутно изнасят стотици кубици дърва изсечени незаконно няма глоба,а за клетия сиромах има.Няма такава,държава.Тея хора не изпитват ли поне малко съжеление и човечност.
4
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ. ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА. Е КАК ДА НЕ ВЗЕМЕШ ЕДИН АК-47 И ДА ТРАКАШ ДОКАТО МУ СЕ СТОПИ ЦЕВТА??? И ТОВА ВРЕМЕ НАБЛИЖАВА С ПЪЛНА СИЛА!!
3
0
 
94
 
! Отговори
da преди 8 години
Плюя на тая държава. Като източиш милиарди от КТБ, нема виновни, съд и присъда. А за дедо Асен...
2
0
 
61
 
! Отговори
baino преди 8 години
Поредния селски ***, заслужаващ уволнение.
1
0
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***.и.