За дядо Асен, който продаде магаре, за да плати глоба

Защо горското подгони сиромах за едно отсечено дърво в двора?
16 фев 2016 15:52,
122
За дядо Асен, който продаде магаре, за да плати глоба
Снимка: flickr

80-годишният дядо Асен Канджев от село Церово до Благоевград продаде магаренцето си, за да си плати акт от 100 лева за бракониерска сеч на дърво.

Дядо Асен отдавна се бил нагледал на изсъхналия дъб, който от неговото детство стърчал в зеленчуковата му градина. Решил да го отсече за огрев, защото му пречел на земеделието.

Натоварил част от дървото на магарето си и потеглил към дома. Попаднал обаче на засада от горски стражари, водени от страшилището за бракониерите инж. Костадин Мадолев – Рампата, разказва "Монитор".

Веднага му бил съставен акт, защото дядото нямал разрешително за сеч. Малко след това получил "честитка" в размер на 100 лева, колкото е и пенсията на стареца.

Затова дядо Асен решил да продаде магарето си, за да се разплати с държавата. Скоро обаче старецът получил втора “честитка” за още 70 лева за това, че нямал разрешение и за извозването на отсеченото дърво.

Дядото оспорил втората глоба и се явил сам, подпирайки се на бастуна си, на заседанието в благоевградския Районен съд. Той поискал да бъде отменена глобата, тъй като изсъхналият дъб не бил в горския фонд, а в неговата градина.

Горският началник Рампата се явил като свидетел в съдебната зала и обяснил, че по документи всичко около село Церово е горски фонд, там нямало частни земеделски земи.

За да се изясни пълната фактология по случая, съдия Екатерина Николова изиска справка от ДГС - Благоевград как е било определено мястото на нарушение, както и документ за собственост на градината от дядото.

Делото беше отложено за друга дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Pawelsam преди 4 години
Предоставлю горячих потенциальных клиентов для юристов и юридических компаний онлайн. Тут краткое описание и как посмотреть подробнее, что в итоге Вы получите и в каком формате - https://klient-yurist.blogspot/ Все вопросы пишите ТОЛЬКО на эту почту: zayavki-yur***yandex.ru
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вие *** ли сте, абсолютно неоснователен и недопустим е иска, една проста проверка назначена от съда може да установи това.
76
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 8 години
с този човек се хванаха
75
0
 
7
 
! Отговори
Лили преди 8 години
Не съм сигурна на какво основание е съдебния иск, при положение че градината е собственост на дядо Асен, но мисля, че ако някой юрист се намеси в негова защита ще се разреши случая.
74
0
 
2
 
! Отговори
милен преди 8 години
До АнаАсен Боянов Канджев - с.Церово, п.код 2287, община Благоевград, пощенска станция -ул.Възраждане 6, пощенски запис - до поискване. Сумата я определяш ти- подателя, получателят - дядо Асен, следва да се идентифицира с лична карта, за да я получи.
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горска простотия, почти навсякъде са такива , паднало сухо дърво не можеш да вземеш, а гората гние болна. Мафията изсече гората на България и я изнесе в Гърция. Те на дедото за едно сухо дърво акт съставят. Срам нямат ли?
72
0
 
16
 
! Отговори
Ана преди 8 години
Вместо само да се говори дайте адреса на дядото и колко ще струва да му откупим магаренцето.
71
0
 
26
 
! Отговори
Nina преди 8 години
Как не ги е срам тези ***!! Да отчитат "дейност" на гърба на 80 годишен старец...А горите продължават да бъдат изсичани..
70
0
 
23
 
! Отговори
пако чако преди 8 години
на стареца да му се признаят разходите и да му се върне магарето.нека да бъде направена проверка на самите горски служители колко дърва са отсекли незаконно.
69
0
 
0
 
! Отговори
чико пако преди 8 години
До Анонимен
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е трябвало да го дава други имат коне и не ги дават да си платят глобите !
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TEZI OT GORSKOTO NE SA VZELI NIKOGA V GIVOTA SI I EDIN LEV PODKUP--VSICKI SA SVETA VODA NENAPITA--GOSPODI POMILUI PROSTIA NAROD.
66
0
 
30
 
! Отговори
Един преди 8 години
Как да помогнем на дедо Асен, дайте идея?
65
0
 
18
 
! Отговори
Ачо преди 8 години
До 1221Само *** управляващи.
64
0
 
44
 
! Отговори
КРай преди 8 години
Държавата ни е пригодена да тормози нормалните хора. Рускосите шведи изсякоха Западен парк пишат им актове те си бършат г...а с тях. Държавата се прави че не знае.
63
0
 
38
 
! Отговори
1221 преди 8 години
Идиотска Държава съкратено ИД.
62
0
 
44
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
Ей тва в българин! На 80 години сам да отсече дърво, да го нареже и да го натовари! Дай Боже всеки такава сила на 80 години!А за глобите и съдебните разправии какво да кажа - в България всеки е виновен до доказване на противното, а не обратното, както е в белите държави.
61
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не пишете актове на тези който изнесоха с тирове и тирове дърва за Гърция.Защото там е голямата кражба?И аз имам в една нива дърво, и ако реша да го махна ,защото съм решил че ми пречи ще получа глоба така ли ?Винаги съм спорил с познати за чужбина и винаги съм мислел че тук пак може да се прехранваш само да искаш.Ама май ще бягам към терминал 2 докато съм млад ....
60
1
 
45
 
! Отговори
vaseto преди 8 години
нека не сме само група драскачи тук, които само освиркват и лаят, но нищо не правят. Да се организираме и да дадем някой лев на горкия старец. Държавата тормози само бедните и изстрадали хора, мизерници са тези, рампата.....да му......жив да не е!!!
59
1
 
29
 
! Отговори
дий преди 8 години
Погледнете животинчето(МАГАРЕТО) ми то има по мъдро и добродушно излъчване от Мутрата!!