Полицай съди Чуколов, за шамар и псувни – 20 бона

Петър Делин е граждански ищец по делото срещу двамата депутати
18 фев 2016 12:14,
42
Полицай съди Чуколов, за шамар и псувни – 20 бона
Снимка: Булфото, ахрив

Полицаят Петър Делин ще съди Десислав Чуколов за 20 000 лв. Депутатът напсувал Делин с думите: "Боклук, ще ти *** майката" и го ударил с шамар в лицето.

Заради това полицаят стана граждански ищец по делото срещу Чуколов и лидера на "Атака" Волен Сидеров, съобщи "24 часа".

Сидеров и Чуколов не се явиха днес в съда, а адвокатите им посочиха, че те са в Народното събрание и искат да участват в дебатите за вота на недоверие на кабинета.

Двамата избраници са обвинени в хулиганство. На 9 октомври те проведоха неуспешна "акция срещу наркотиците" в София пред "клекшоп" до НАТФИЗ.

Вечерта на въпросната дата Йордан и Александрина Симеонови, собственици на магазинче на столичната улица "Раковски" 110, очакват спокойна вечер у дома си. На работа е техният служител Николай Александров. Около 21:30 ч пред клекшопа се появяват Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

"Получихме сигнал, че тук се продават наркотици", казали депутатите и опитали да направят граждански арест на продавача.

Заради напечената ситуация към 23 часа на място дошъл и дежурният инспектор от СДВР Крум Цветков. Под негово ръководство полицаите опитали да отделят депутатите от насъбралите се хора. Вместо това Чуколов започнал да обижда инспектор Делин и му отвъртял шамар с лявата ръка, пише още в обвинителния акт.

Заради причинената болка депутатът има и обвинение за причиняване на лека телесна повреда.

Само две седмици след случая пред "клекшопа", Сидеров и Чуколов проведоха нова "операция срещу наркотиците", този път в НАТФИЗ. Това бе първото от двете им влизания там.

Двамата депутати, придружавани от последователи, нахлуха в учебното заведение на 23 октомври вечерта. Според прокуратурата те обиждали студентите с викове като: "Наркомани!", "Вие наркомани ли сте?" и пробвали да заключат една от аудиториите.

Сидеров взел и мобилния телефон на момиче. Заради това депутатите си докараха и арест, поискан от главния прокурор, но ги пуснаха след няколко часа срещу 6000 лв. гаранция.

Обвиняват ги в едро хулиганство, а Сидеров и за принуда. По първото обвинение могат да отнесат до 5 г. затвор, а Сидеров и до 6 г. за отнетия телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.