Съдът остави за постоянно в ареста похотливия кмет

Бащата на насиленото от Евстатиев момиче: Тя се страхува да не й навреди
Обновена: 18 фев 2016 20:30 | 18 фев 2016 20:00,
20
Съдът остави за постоянно в ареста похотливия кмет
Бащата на насиленото момиче. Снимка: Dnes.bg

Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка. Самият той не присъстваше в съдебната зала с мотива, че е с влошено здравословно състояние. Само преди седмица екскметът бе изписан от болницата и върнат обратно в ареста. Заседанието на съда се проведе при закрити врата.

Пред Съдебната палата в Пловдив за пореден път се събраха жителите на Стрелча. С плакати те протестираха с искане за адекватно и справедливо наказание. Сред тях бе и бащата на 16-годишното момиче, за което се твърди че е изнасилено от Евстатиев.

Още по темата

"Искам най-строгото наказание за Евстатиев. Дъщеря ми тръгна на училище, но посещава и психолог, страхува се, защото той има връзки и може да й навреди още”, разказа пред Dnes.bg бащата на ученичката от Стрелча – Георги Белухов. Той не вярва, че Евстатиев е болен.

Адвокатът на бившия кмет се въздържа от коментар относно случая, но твърди, че състоянието на Евстатиев е влошено. "Има прекаран инсулт, бъбречна криза, не е добре”, каза адвокат Минчо Бенгарски.

Не на такова мнение бяха протестиращите пред съдебната палата. Според тях Евстатиев е добър актьор и симулира, за да бъде помилван. Решението на Пловдивския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Със сигурност има политическа поръчка по случая. Не слиза от страниците - а ето за Враца вече не се пише. А тук се пишат само несъществени факти. Какво е станало, поне като предположения - не се споменава, явно по поръчка, тъй като не може спонтанно независими писачи да игнорират важни факти.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 14Интересно, кои петима под коментарите имат интерес да изкарат лидера на движение Русофили невинен?
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да гние в ареста тая гнидa
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората от Стрелча си го знаят най-добре. Аз на тях вярвам. Вярвам, че и тоя комунистически *** иска да отърве затвора на всяка цена. Не вярвам да е толкоз болен. Най е болен от липса на мъжество. Да се криеш зад болести не е мъжество. Не е като да топиш чушката. Ама те *** са тъй. Чакат другарите да ги покрият и да ги измъкнат от л...ната.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено платените коментатори трябва да защитават дневните точки, дори и това да значи браненето на *** като този. Русофилите само циврят за народен съд, ама ако е за техните хора се на*ират.
3
4
 
13
 
! Отговори
ляля преди 8 години
До АнонименАбе отворко, диабета го придоби в последствие този ***. Барабар с бъбречна недостатъчност и прочие. Най-бързо разболелия се престъпник е тоя! И как реши че нема доказателства? Момичето е многократно насилено, няма следи от самоотбрана, което доказва, че явно е било в несвяст това дете
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BASTATAAA,KATO GO PUSNAT NE MU MISLI,TARSI NQKOI DA MU REZNE ZELKATA.INA4E KAKAV BASTA SI,NE 4AKAI NA SADA,TE SA MUHLOVZI
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A KOGATO IZNASILVASHE NE BESHE BOLEN TOZI KOMBOKLUK OT BSP.