Захариева: Да се вземем в ръце, да си направим реформите

Експерти от ЕК ще ни подпомагат и за работата на вещите лица
36
Захариева: Да се вземем в ръце, да си направим реформите
Снимка: БТА, архив

Експерти от Службата за подкрепа на структурните реформи към ЕК я ще ни подпомагат и за работата на вещите лица, освен в прокуратурата и по отношение на наказателната политика на страната ни.

Това каза министърът на правосъдието Екатерина Захариева преди началото на заседанието на ВСС.

Експертите ще правят анализ на прокуратурата в насока ефективност, ефикасност, цялостната структура, както и има ли механизми за влияние, уточни Захариева.

Тя посочи, че това е служба, създадена да подпомага държавите в структурните реформи, не само в системата на правосъдието.

"Няма кой друг да ни свърши работата, ако ние не си я свършим", подчерта правосъдният министър.

Тя припомни, че през 2012 година България е имала по-позитивен доклад от Румъния и тогава е искала напускане на мониторинговия механизъм. Трябва да се вземем в ръце и да направим реформите, които искат от нас, каза още Захариева.

Според нея е много по-добре да се поучим от лошите практики, защото все още се бавят дела по десет години на първа инстанция, а по други случаи изтича абсолютна давност.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
Това зависи от тебе ***!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Официалния съд в ръцете на красьо ч.ерничкияНеофициалния по Нова тв - в ръцете на съученика и приятел на нарко боса Таки- жоро игнатовРеформи?Хахаха
30
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
каква реформа,*** след като съдии,прокурори и адвокати НЕ ИСКЪТ ТЪКАВА.
29
0
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До народен съд ОСТАВКА ***.........
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БорисаА да сте чули да кажат ясно, изброено -1,2,3 ... - какви, аджеба, ще са тези реформи, да ги назоват черно на бяло, да кажат какво ще реформират и какво ще постигнат - какъв ще е резултатът като форма и като съдържание. Не може да се прави нещо, за каето няма точна представа. Ние правим реформи на сляпо. А трябва всяка думичка, задачка, действие, всеки предполагаем резултат, предварително и многократно да бъдат анализирани, проиграни, поверени. Това са човешки съдби, животи, здраве!
27
0
 
5
 
! Отговори
художника преди 8 години
Как ще се вземете в ръце, като и двете ръце са ви леви? Ще вземете да се изпуснете и да се потрошите. Ние трябва да ви вземем в ръце, ама малко по-надолу от брадата и да стискаме, стискаме докато се ококорите и белким видите докъде докарахте народа с толерирането на престъпниците.
26
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
Не ни трябват експерти, ние знаем как да го направим! Трябва ни независимост и свобода на работата!!!!
25
0
 
2
 
! Отговори
Бориса преди 8 години
Всеки нов който застане на поста само това говори,ами айде вече вземете се напънете че направете нещо,стига сте казвали какво трябва,годините минават само в приказки,трябва да се работи със замах за да се вижда и резултат.Ключовата дума е реформи, РАБОТА и пак РАБОТА.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
статията да се чете:бат бойко, кажи ни най-сетне какво да не правим и какво да не говорим, о ти, божествений!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя лисъгер от къде го изкопахте?!
22
0
 
0
 
! Отговори
Depo преди 8 години
Bg narod kato im kazva, sa gluhi...za eu i nato ushite im chuvat ujkim...:-):-):-)Koi gi e izbral - eu, nato ili bg narod?! :-):-):-):-)Referendum za majoritarni izbori!:-):-):-)
21
0
 
7
 
! Отговори
апо преди 8 години
Захариева , сладникава си и без да правиш захаросани муцунки.......
20
0
 
6
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Ами вземи се де! От месец си министър , нещо предложения, идеи още не съм чул! Като начало внеси един законопроект за отменяне на всякаква давност ,за всякакви престъпления! От това по-ясен знак едвали има!? Пардон забравих ,че сте поредния поставен без капка компетенция и желание за работа!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдебната реформа беше закопана.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще ви кажа как работят българите, при външни консултанти.Идват експертите от Европа, правят препоръки, нашите им обясняват как и кое не може да стане и защо.Те пак правят препоръки за реформи и предлагат промени. Нашите мислят как ще могат да се заобиколят тези промени, ако се приемат. Приемат се само тези промени, за които вече е измислено как ще могат да се заобикалят и да не се спазват.Та, приемат се всички ескепртни мнения. Реформата е на лице. Но, се продължава по български.
17
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Ами айде вземете се, ама кой по-точно. Ти,Бъчвата, лила сфинята. Аре у лево
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази и Пръмова, мафията и Боко ги назначиха,зщото са доказани майстиро на говоренето обещанията ,хвърляне на прах в очите на хората и накрая резултат никакъв. Както е казано в поговорката: ще променим всичко,за да не се промени нищо! СТГА ПРИКАЗКИ,ИСКАМЕ ПРЕСТЪПНИТЕ ПОЛИТИЦИ В ЗАТВОРА,ИЛИ ТАКИВА НЯМА А?
15
0
 
13
 
! Отговори
И тая очиларка преди 8 години
само плямпа...работа "зеро", както се изразява оня наркоман от МЗ.
14
0
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Да влязат в затвора Христо Бисеров, Емилия Масларова и Цветан Цветанов е едно добро начало на "съдебната реформа" !
13
0
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
М.А.Р.Д.А! Като се прави съдебна реформа нали трябва всичките министри, зам.министри, кметове и общински съветници да се вкарат в затвора за корупция, нагласени обществени поръчки и злоупотреба със служебно положение.Когато го видя да се случва, тогава ще повярвам, че има независима съдебна власт!!!"Дела трябват, а не думи." Васи Левски до Л. Каравелов, 27.I.1872 г.