Родни и германски полицаи разкриха тежко убийство

Жертвата е 48-годишен германски турист, отседнал във Варна
19 фев 2016 20:39,
21
Родни и германски полицаи разкриха тежко убийство
Снимка: Flickr

Задържан е 42-годишен варненец в Германия по обвинение в убийство, извършено по особено жесток начин. Той е посочен като виновен за убийство, извършено на 4 септември 2015 година в хотел в местността Ален мак край Варна.

Жертвата е 48-годишен германски гражданин. След съвместна дейност на Окръжната прокуратура във Варна и Главната областна прокуратура на германския град Аахен, както и на служители на криминалната полиция във Варна и Северен Рейн Вестфалия извършителят е задържан. Той е 42-годишен варненец и е задържан в Германия по обвинение в убийство, извършено по особено мъчителен начин.

Още по темата

На 6 септември 2015 г. 48-годишният германски гражданин бе открит от негова сънародничка в хотелската си стая мъртъв с множество наранявания по цялото тяло – над 36 удара в главата и шията и 16 удара по горните крайници. Германският гражданин е бил на почивка в България като организиран турист.

В хода на разследването е установено, че жертвата и извършителят на престъплението са се познавали.

Обвиненият за убийството варненец е работил във фирма, където работела и съпругата на убития, а от февруари 2015 год. той живеел в жилището на убития и семейството му.

Варненецът знаел за предприетата планирана почивка на германския гражданин в България и го последвал, за да го убие. Мотивите за жестокото убийство са лични.

Предварителното разследване, което беше ръководено от Окръжната прокуратура във Варна, ще бъде приключено, а материалите по него ще бъдат трансферирани във ФРГ. Съдебното дело срещу варненеца ще се гледа в Германия по местното законодателство.

Разкриването на извършителя, както и задържането му стана възможно благодарение на международното сътрудничество между разследващите органи във Варна и провинция Северен Рейн Вестфалия със съдействието на Евроджъст.

Работна среща, проведена между разследващите екипи от България и Северен Рейн Вестфалия, както и направеният анализ, включително експертен, на събраните доказателства помогнаха за установяване на съпричастността на българския гражданин към извършеното тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Че е разкрито - добре. Няма нужда от "ура". За това им се плаща!Някъде някой да е написал, че на някой счетоводител в края на месеца му е излязъл баланса точ в точ ? Интересно ми е ,каква е разликата между тежко и леко, между жестоко и нежно, убийство ? За леко и нежно ли дават "условна" ?
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сега несъм чул за разкрито убийство от нашите милиционери!Те са активни само при получаване на пари /от всякакви източници/ и при демонстрации за пари.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре,че са швабите......
12
0
 
11
 
! Отговори
Бил преди 8 години
Ще изкажа една хипотеза, която си остава само хипотеза на това което се е случило защото не са съобщени подробности. Варненеца се е забъркал с жената на германеца и след като е започнал да живее в тяхното жилище, той или двамата прелюбодейци са замислили да отстранят излишния в тройката съпруг. Неблагодарния, безчестен, прелюбодействащ варненец е изчакал подходящия момент и е последвал германеца за да го ликвидира и така да вземе жената и дома на германеца и да сбъдне "германската си мечта".
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Хей Джо 4А той табелка "убиец" ли е носил?
10
1
 
28
 
! Отговори
вундербар! зер гут! преди 8 години
Ако не бяха немската полиция и немските следователи, това убийство щеше да остане неразкрито. Поредното неразкрито убийство в България. Но сега убиецът ще бъде съден и по немските закони и едва ли ще бъде пуснат под гаранция за да може да избяга, каквато практика има у нас. Едва ли ще получи и тригодишна условна присъда, само защото е признал вината си и делото ще се гледа по съкратената процедура, както става в бегето.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dobre 4e nemskite policai, ne sa bili razkvartirovani v panelkite na nasite 4engeta... 4e sa moese da ima kolektivno pogrebenie...
8
2
 
55
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
аКО НЕ Е ИМАЛО немска намеса в разследването, нищо нямало е да бъде разкрито...факт!!!
7
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Храни куче да те лае. Немецът му е дал дом и работа, а той го е убил. Комплексар и ***. Живея от дълги години в Германия и виждам, че малко българи се интегрират тук. Повечето интегрирани са студенти, които успяват да завършат в Германия. Но останалите само стоят и мрънкат, как немците не им давали работа и стоят и се напиват по дискотеки и си избиват жалките комплекси с побоища. Все се чудя как да им се даде работа на такива хора, след като са необразовани.
6
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато хакнаха кредитната ми карта, ходих 4 пъти на разпит при кварталния, полицията и накрая в икономически престъпления или нещо такова. Всички ченгета се чешеха по главите, питаха ме каква е разликата между кредитна и дебитна карта и защо моята няма пин код. Писаха, писаха, пълнеха едни доклади в мърлявите си офиси и после ми изпратиха известие, че са прекратили следствието поради... това, че извършителят не можел да бъде установен. Ето това е родната полиция!
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно е ФРГ.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
....а материалите по него ще бъдат трансферирани във ФРГЯвно някой е измислил машина на времето...
3
1
 
63
 
! Отговори
Джо преди 8 години
Убиеца живеел в дома на убития. Колко държави и колко служби са нужни да разкрият толкова сложно убийство и толкова добре скрит убиец?
2
25
 
4
 
! Отговори
лош преди 8 години
Албена и максим ще бъдат на концерта на Васко Василев на 29 февруари в Арена Армеец
1
4
 
75
 
! Отговори
реалист преди 8 години
По-вероятно е немците да са разкрили всичко и като са пратили материалите у нас , местните полицаи, които иначе един акт за нарушение не могат да напишат без правописни грешки, са се писали и те като участници в разкриването