Прокурори шантажирали министри и депутати с дела

В следствието имало наказателни бригади, подчинени на Цацаров
16
Прокурори шантажирали министри и депутати с дела
Снимка: Булфото, архив

Следователят Бойко Атанасов твърди, че в Столичното следствие има наказателни бригади за политически поръчки.

Той обвини прокуратурата, че действа като "шпиц команда", така че да държат в подчинение със заведени уж срещу неизвестен извършител дела министри и депутати.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на част от твърденията на Атанасов.
 
"Твърдя, че разследвания на дела, които са свързани с престъпления по високите етажи на властта, се извършват от органи, които са различни от законовите. Делата трябва да се разпределят в органи на съдебната власт. В момента обаче те се разпределят в сектори – такива органи не съществуват", обясни Бойко Атанасов пред Нова телевизия.
 
Според него има група обвинители, които притискат политици и те са пряко подчинени на главния прокурор.
 
"Самият аз съм бил част от такава "шпиц команда". Делата, които се водят до момента срещу представители на държавното управление са срещу неизвестен извършител. Нито едно от тях не се води срещу конкретно лице. Едно от тях е делото за Авиоотряд 28, което бе срещу Бойко Борисов", каза още Атанасов.
 
"Работих по дело срещу депутата от ДПС от предишното Народно събрание Емил Иванов. Два пъти предложих да бъде повдигнато обвинение и да му се отнеме имунитета. Вместо това, аз бях отстранен, а същият този депутат стана областен управител”, посочи като пример следователят.  
 
На въпрос защо чак сега проговаря, Бойко Атанасов заяви, че той не е спирал да говори от 2004 г. насам, но до момента прокуратурата не е разследвала себе си. 

Той отрече да е участвал в преговори за постове срещу определени гаранции, въпреки че такива са му предлагани.
 
"Обръщам се към всички колеги да разчупят оковите, защото е крайно време. Ако продължават по този начин да се страхуват, системата няма да се промени", призова следователят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо ново по небето.
9
1
 
9
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е бунище. Кой ше измете ***?
7
2
 
8
 
! Отговори
опетков преди 8 години
До Истината Толкова си далеч от "истината", че дори не си струва да ти се отговори,но понеже има млади хора, може да се хванат на гнусните ти лъжи. Съдебната власт и прокуратурата и досега и през 90-92 както твърдиш са от номенклатурата на ЦК на БКП. Нито един прокурор или съдия не беше сменен до 92г. Имам познати прокурори, които водеха политически дела против "изменници на Родината" и след 89 се издигнаха в йерархията. Така че пробутвай долните си лъжи на друго място.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИстинатаСъгласен, ако твърдението включва СДС като част от модела на възпроизводство
5
9
 
6
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Да не се заблуждаваме! Прокуратурата и съда в България бяха напълно подчинени на Сините (СДС) още в началото на демокрацията. Сините направиха съдебната система (съд и прокуратура), такава каквато е сега, но я направиха такава още през 1990-1992 години. Мнозина от вас са подприпвали по улици и площади в подкрепа на демо... пардон, на такъв съд и прокуратура, които са в услуга на мафията. На всички ръководни постове в съдебната система са кадрите на СДС, които сега са в ГЕРБ, СДС, ДСБ, ....
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще имаме поредния самоубит магистрат. Да, да нарушиш закона за омертата е висше престъпления в БГ!
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е социалистическата прокуратурата да се закрие и всичко се почва отначало с подбор не по шуроаджанашки
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко е виновен за всичко,нищо на серуозно не прави със съдебната система,а на против съузисе със тях.Борисов е мафиот и гое страх от миналото си.За това нищо неможе да предприеме.
1
2
 
9
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Бедната болница в ловеч излизала на протест ажеба по пет пъти да ходи на море и на балкан нее ли срамно боико затвори тия бедняци срамни и жалки са