Затвор за убиец, удушил дядо за вафли, кафе и 4 лв.

Влязъл в дома му, за да краде, сега ще лежи 12 години
23 фев 2016 15:52,
28
Затвор за убиец, удушил дядо за вафли, кафе и 4 лв.
Снимка: Булфото

12 години затвор получи 17-годишен младеж за убийството на пенсионер от село Николаево. Непълнолетният Лилко удуши възрастният мъж в имота му за три пакета кафе, обикновени вафли, чифт чорапи, мобилен телефон и 4 лева на монети. Присъдата бе потвърдена от Върховния касационен съд.

Лилко извършил зверството в плевенското село Николаево през декември 2014 г. Пострадалият Дечо отишъл да живее в село Николаево, където имал наследствена къща с двор. Лилко живеел в същото село заедно с брат си, снаха си, нейните деца и сестрите си. Той не работел, не учел, понеже бил изключен от местното училище и същата година бил освободен от интернат.

Около 14 часа в деня на престъплението осъденият минал покрай дома на пострадалия. Огледал имота и решил, че вътре няма никого и може да измъкне железа, каквито намери. Прескочил портата и тръгнал към лятната кухня.

Погледнал през прозореца, не видял никого и се промъкнал вътре. Стопанинът обаче го усетил и го дръпнал за рамото. Вместо да се стресне, наглият апаш нанесъл силен юмручен удар в шията на жертвата си. Пострадалият паднал на леглото по гръб. Тогава Лилко го стиснал в здрава хватка с лявата ръка за гърлото. Старецът се съпротивлявал и викал.

Престъпникът го пуснал едва когато спрял да се движи, а на устата му излязла пяна. После завил жертвата си със завивките, за да имитира, че е заспал. След това отишъл в съседната стая и си взел каквото намери.

Отнетото е оценено на 46 лв. След това затворил всички врати, заключил и напуснал имота. Присъдата е окончателна и приведена в изпълнение, уточняват от Апелативната прокуратура.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля че в конкретния случай обесване щеше да е много по-справедлива присъда. И е задължително да бъде изпълнена в присъствието на всички работещи в БХК, като им бъде забранено да се разсейват и да не гледат.
17
1
 
13
 
! Отговори
Зак преди 8 години
Дядовците по селата да се защитават с оръжия и смъртоносна сила при самозащита от нападения на дравиди. После да не викат безполезната полиция а да натоварят останките на каручката или колата и да го откарат в някоя гора където да ги заровят достатъчно дълбоко. После дравида да се води безследно изчезнал. Да не ви дреме.
16
1
 
9
 
! Отговори
потрес преди 8 години
Тази авторка от БАН всъщност си е издала дисертацията под формата на книга, финансирана от МОН. Изрично е употребила израза "дивашки убийства" - дори да са такива, не бивало да се казва, че извършителите са от този етнос.Сега разбирате ли за какво се харчат парите ни? Тази е написала такива неща, защото за тях ще й кажат браво.Възмущава се и от това, че българите се възмущават от неестествено ранните ромски бракове и от това, че те не учат, не работят, чакат помощи и не внасят нищо в хазната
15
1
 
8
 
! Отговори
Потрес преди 8 години
Попаднах неотдавна на една прехвалена монография, издадена от лице, което работи в един от най-българските институти на БАН. Авторката е сравнително млада персона, която, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, е успяла да се класира, за да бъде финансирано издаването на монографията й от фонд Научни изследвания, тоест с нашите пари на данъкоплатци.На страниците на тази монография авторката се възмущава за това,че у нас се ширели лоши представи за ромите и че медиите отбелязвали,че роми са извършили убийствоз
14
1
 
9
 
! Отговори
готин преди 8 години
много ще му се радват в Боичиновци,нова звезда идва
13
3
 
7
 
! Отговори
Цитат преди 8 години
"Всеки четвърти млад - мързелив, нито учи, нито работи"
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За убийство, срокът трябва да е до тогава, докато жертвата не излезе от земята!!! ТоА, ще полежи 3-4 години, ще го хване я болест, я амнистия, ще му напудрят и едно "примерно поведение" и ще излезе пак да убива! Гад нещастна!
11
2
 
12
 
! Отговори
ив преди 8 години
До Питам азПо ония села са предимно шведи и норвежци, тук-там по някой финландец.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако свариш такъв по добре е да си въоръжен най малкото с нож или брадва,преди да го згащиш
9
2
 
14
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Сигурно е с "чисто съдебно минало", копелдака. Най-вероятно "много добро момче,което помагаше на старите хора в селото". За такива - 2 литра бензин и кибрит. При ниските цени на горивата ще е и много изгодно.
8
2
 
15
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Дано да го самоубият в затвора.
7
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До АнонименСПИПАМ ЛИ ТАКЬВ ..ГОСТЕНИН..ГО ЗАРАВЯМ 3 М НИКАКЬВ СЬД НЕМА ДА ТЬРСЯ
6
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спасил е дядото от мизерията, до която истинските прес*тъпници са го докарали.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правосъдието се подиграва с човешкия живот. Който е убил не трябва да излиза от затвора.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12г от които я излежи 6г я не и ще излезе с опити и като за 46лв убива не ми се мисли за повече пари на какво е способен.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само 12????????????????????
2
2
 
31
 
! Отговори
Калина преди 8 години
"Влязъл в дома му, за да краде, сега ще лежи 12 години" - звучи ми нещо като: Ха сега, нека му е.Но ако поразсъждаваме....12 години?Не съм злобен човек, но ще кажа следното: иска ми се....това да беше бащата на някой от правораздаващите!
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как 12 години за убийство?! Съдията е за разстрел!