Година затвор за младеж, свил блуза от социален дом

Нападнал със сила 16-годишен, дрехата струвала 20 лв.
24 фев 2016 10:30,
20
Година затвор за младеж, свил блуза от социален дом
Снимка: Reuters, архив

Ефективна присъда от една година затвор наложи Исперихският районен съд на 21-годиишен младеж, откраднал блузата на момче от социален дом, съобщават от съда.

Престъплението е извършено на 4 февруари т.г. на ул."Христо Ботев" в Исперих.

Обвиняемият нападнал 16-годишно момче, което живее в социален дом и му отнел спортната блуза на стойност 20 лв., като използвал сила и заплаха.

Веднага след грабежа момчето подало сигнал в полицията и посочило извършителя, когото познавало. Нападателят е задържан, облечен с дрехата на ограбеното момче.

Обвиняемият се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата. Той ще изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

Освен това обаче подсъдимият ще трябва да изтърпи отделно и предишна присъда от 1 г. и 4 месеца лишаване от свобода, тъй като е извършил грабежа по време на изпитателния срок, наложен му за предишното деяние.

Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези в Исперих като не могат да накажат силните на деня,се гаврят с клошарите за да отчетат дейност
18
2
 
8
 
! Отговори
Дриско преди 8 години
Ъъъъъъъ....аз да питам, ами Христо Бисеров с евраците в Швейцария?
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убиецът на студентката Вероника от Велико Търново също си има семейство, но то го е било оставило в интернат. Този същият вече беше извършил едно убийство - на същата възраст като 17-годишния убиец от Николаево.С други думи, схемата е вече изградена - някои създават деца до безкрай, ние им ги храним, а те, за благодарност, щом станат на около 17 г., започват да убиват по време на дребни кражби. Законът им дава 10-12 г. затвор, после излизат и пак убиват хора, които работят и плащат данъци.
16
0
 
11
 
! Отговори
Браво, браво! преди 8 години
Интересно какъв е този 21-годишен, който е откраднал блузата. От своите родители ли е изхранен, докато е растял или е от онези, чиито семейства карат на соц. помощи? Работил ли е някога този крадец?И друго ще отбележа. Дядото от Николаево сигурно цял живот е плащал данъци, та да има с какво да се издържат интернатите, в които някои многолюдни семейства оставят децата си за изхранване и отглеждане - така е по-лесно, вместо да работят и да си ги гледат сами.Убиецът на студентката Вероника също
15
0
 
15
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Вчера научихме, че 17-годишният убиец от село Николаево е получил присъда 12 г. затвор за това, че удушил възрастния мъж с цел да му вземе вафли, кафе, телефон и чорапи на обща стойност 46 лв.Животът на дядото от Николаево струва колкото 12 фанели с цена по 20 лв за всяка от тях. Убиецът от Николаево е бил току що излязъл от интернат, въпреки че си има живо и здраво многолюдно семейство. Казано с други думи, ние сме го хрантутили докато порасне и излизайки оттам, първото което прави е убийство!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е някой все пак трябва да ходи в затвора,не може да го оставят празен ,тези които са изкарали кинти не е икономически изгодно да ги пращат в затвора ,защото падат щатовете на правосъдието.
13
2
 
16
 
! Отговори
брависимо преди 8 години
Бравоо! Момчето вероятно е рецидивист, убийте го с камъни! Важното е обаче, че убийци и изнасилвачи стоят под домашен арест, но за тоя и куп други хора, ще е строг режим ... Айде, добре дошли в България!!!
12
4
 
6
 
! Отговори
fvdfgf преди 8 години
Аз мисля, че при трето престъпление, каквото и да е то, трябва да следва доживотна присъда. Или смъртна такава, ако обществото ни поумнее дотолкова.Не само крупните престъпници, но и тези крадци на дребно трябва да си правят сметката отрано. Иначе какво остава? Ще ревем че мафиотите са на свобода и затова дай да толерираме всички останали крадци? Наказания трябва да има. А от седене в затвор човек се десоциализира, после никой не го наема на работа. Затова при рецидив - клъц!
11
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
В България ефективни присъди се издават само за дребни кокошкарски прояви. В случая обаче кокошкарството е срещу беззащитен млад човек в неравностойно социално положение - присъдата е справедлива. Случвали се и такива работи у нас (справедлива присъда)...
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че да беше откраднал банка и нямаше да го съдят :) Никой не е виновен, че е мишок за 20лв
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВескоНе колега, не бива да допускаме това, но мисля че има много по-ефективни методи за въздействие и справяне със ситуацията от ангажирането на прокуратура, съд, затвори и не знам си колко още институции с такива дреболии, които им отнемат от времето необходимо да се занимават с важните неща и сериозната престъпност. На умряло куче всеки може да вади нож. Плюс това престоят конкретно в нашите затвори не превъзпитава, а напротив - създава рецидивисти.
8
1
 
11
 
! Отговори
Ха ха Ха преди 8 години
Тоя пък будала....... Вместо да се захване със истински бизнес, като производство и продажба на наркотици, телефонни измами, или източване на ДДС със фалшиви фирми, той мушмурокът тръгна блузи да ми краде.... Ако беше истински истински престъпник сега щеше да се разхожда на свобода.
7
0
 
17
 
! Отговори
Логика преди 8 години
За 1 блуза 1 година, за убийство на дядо на село 12 години, следователно 1 човешки живот е на стойност 12 блузи, Българско правосъдие...нямат ли срам?
6
2
 
5
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Не разбирам иронията в някои коментари. Да го галим и обгрижваме докато стане като убиеца на Вероника?
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За кокошка няма прошка, за милиони няма закони. За такива МВР задейства всичките си механизми, съдът е безпощадно сляп и строг, но справедлив и въобще държавността властва и е на небивали висоти.
4
1
 
6
 
! Отговори
Максим Стависки преди 8 години
Заслужено! Даже като за кражба на ямурлук ми се вижда малко пренебрежителна присъда. Май са падали рушвети!!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мачкай,мачкай...Бори,бори престъпноста Цаца !!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На пръв поглед леко престъпление, но все пак наказанието има за цел да првъзпитава. Доколкото виждам това му е второ провинение. Т.е. първия път е разбрал, че има начин да му се разминава. А как трябва да се наказват големите престъпници дето крадат милиарди е друг въпрос, но тези дела не ги гледа съда в Исперих.
1
3
 
33
 
! Отговори
другарката Масларова преди 8 години
Ето това е истинско и строго, безпристрастно правосъдие. Нека им е за урок на всички колко безкомпромисен може да бъде българският съд към престъпниците.