64-годишен габровец отива на съд за лихварство

Давал парични кредити, без да има разрешение за дейността
26 фев 2016 21:17,
4
64-годишен габровец отива на съд за лихварство
Снимка: Dnes.bg

Окръжната прокуратура в Габрово е внесла в съда обвинителен акт срещу 64-годишен габровец, давал парични кредити срещу лихва, без да има разрешение за дейността. Това съобщиха от прокуратурата.

Антон К. е обвинен за това, че в периода от август 2009 до края на 2014 година е извършвал банкови сделки без разрешение, като дал на трима мъже парични кредити срещу лихва. Всички заеми са на обща стойност 29 хиляди лева.

С това лихварят причинил на получателите на заеми значителни имуществени вреди и придобил за себе си неправомерни доходи на обща стойност 11 890 лева.

Обвиняемият имал фирма за счетоводни услуги и разполагал със свободни парични средства. Той бил улеснен да предлага пари назаем от факта, че познавал финансовото състояние на клиентите си и нуждите им от средства за развиване на техния бизнес.

Предстои насрочване на делото, което ще бъде разгледано в габровския Окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Значи кредитора който е без разрешение (и не плаща за това данъци) е долен лихвар причинил значителни имуществени вреди и придобил за себе си неправомерни доходи а кредитора с разрешение е честна банка отпускаща кредити чието възвръщане е гарантирано от закона (държавата) независимо от вредата причинена на длъжника.Тц, тц, тц не така драги. Да си кажем истината - всеки който отпуска заеми с лихва е долен лихвар и дейността му е морално а и би трябвало законно ук0рима с вреда за цялото общество
2
2
 
11
 
! Отговори
Ме4о преди 8 години
Счетоводител дал пари на заем?! И е познавал бизнеса на хората! Друго си е да си мутра и да дадеш на закъсал неграмотен несретник кредит с 50%лихва на месец.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bankite mogat da kradat s lihvarstvo..obiknovennite hora...NEDemokracia , ura ura ura