Адвокат: Биячите ще получат условна присъда. Реалността!

Мутрите са обвинени в хулиганство и средна телесна повреда
Обновена: 26 фев 2016 09:12 | 26 фев 2016 09:07,
290
Адвокат: Биячите ще получат условна присъда. Реалността!
Мартин Марков и Александър Гечев, Снимка: Facebook

Биячите от Околовръстното ще получат условна присъда. В това е убеден адвокат Марин Марковски. Юристът заяви, че е почти сигурен в решението на магистратите и посочи причината.

"Съдиите са милозливи", мотивира се той. "Няма да има проблем с наказанието, но прогнозирам то да е условна присъда. Иначе за деянието им се полагат между 3 и 8 години. Каза се, че са криминално проявени, но зависи за какво е регистрацията им. Такава е реалността", обясни юристът пред БНТ.

Междувременно прокуратурата повдигна обвинения на четирима мъже, които зверски пребиха с метални палки шофьор на Околовръстното шосе в София.

Мутрите вилняха към 17,30 часа в сряда близо до разклона за Драгалевци. След жестоката разпра шофьорът Васко Наумов е с избити предни зъби, сцепени устни и рани от ударите по едната ръка, с която се пазел.

Биячите са вкарани в ареста за 72 часа. По неофициални данни четиримата са охранители на Ивайло Борисов-Ториното, който е подсъдим заедно със Златомир Иванов-Баретата по дело за наркоразпространение

Още по темата

В сряда Наумов и съпругата му пътували с автомобила си "Мицубиши" за работа. Ненадейно "Ауди А8" с тъмни стъкла им препречило пътя. Наумов натиснал клаксона, за да предотврати катастрофа. Тогава "Крайслер" от ескорта на аудито започнал да притиска мицубишито и принудил Наумов да спре. От аудито и крайслера изскочили четирима мутри, които започнали да налагат 31-годишния мъж с юмруци и палки.

"Просто ги попитах какво правят и те започнаха да ме бият. Още с първия удар ми избиха зъбите. Двама бяха въоръжени и с пистолети", разказа Васко Наумов.

Съпругата му се намесила, за да спре зверството, но тя също била удряна. Въпреки това тя успяла да заснеме биячите и автомобилите им. Кадрите бяха пуснати в мрежата и бяха споделени хиляди пъти от възмутени хора. Това помогна и за бързото задържане на нападателите. Арестуваните се оказали служители в охранителна фирма. Според прокуратурата трима са с криминални регистрации. Един бил известен на полицията с грабеж, изнудване и причиняване на средна телесна повреда.

"Прокурорите са категорични, че тези лица са с висока степен на обществена опасност. Ще приложим цялата тежест на закона и всички правомощия, за да се спре това безпричинно нанасяне на побоища по пътищата, това улично правосъдие", каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Битият Васко Наумов е бил състезател в дисциплините скок на дължина и 110 метра препятствено бягане. Бил е републикански шампион. Съпругата му Мария Димитрова пък е бивша национална състезателка на троен скок. Участвала е на две олимпиади, както и на няколко европейски и световни първенства. Двамата в момента имат фитнес център, накъдето пътували в деня на инцидента, писа bgathletic.com.

Младият мъж, заснет да размахва метална палка, е боксьорът Христо Христов на 22 г. от Червен бряг. Баща му бил известен в града с прякора Щангата и има своя школа по бокс. Останалите биячи са Мартин Марков (41 г.), Георги Близнаков (46 г.) и 39-годишният Александър Гечев. Всички те били охранители на свободна практика и нямали лиценз, установили полицаите. Проверява се дали имат разрешителни да носят оръжие и на какво основание.

"Момчетата са били предизвикани. Те не са махленски хулигани". Така Ивайло Борисов-Ториното защити вчера своите телохранители.

"Те ми разказаха, че са били засечени от някаква баничарка, а след това шофьорът започнал да ги замеря с шишета минерална вода. Били са принудени да спрат", твърди той.

Ториното дори смята, че мутрите му са били нападнати и се наложило да се отбраняват. Босът им допълни, че мъжете нямат трудови договори като охранители, тъй като били на изпитателен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кофти момент са уцелили всичкития ще го отнесат с гаранция понеже народа ще скочи пак да сваля правителството
203
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кофти момент са уцелили всичкития ще го отнесат с гаранция понеже народа ще скочи пак да сваля правителството
202
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какви глупости друнка този....ториното...баничарка ги засякла след което започнал да ги цели със бутилки минерална вода.....полицаите ги е страх да спират такива коли....катаджиите ги е страх да пишат актове на такива коли...а какво остава баничарката да замеря Audi и ML джипове....ало системата
201
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага да ги пуснат да си гледат бизнеса! Битите да се накажат с по 3 години, защото не са отстъпили, не са отбили за да минат охранителите, на са мълчали, когато са ги удряли с палките и даже са протестирали. Къде се намират? А девойката дори е снимала и сега четиримата са в неудобно положение. Не може така! Ще си карате по пътищата кротко, ще отстъпвате, няма по никакъв начин да реагирате, ще си изтърпявате безропотно боя! Така де Ред трябва да има в тази държава!
200
1
 
11
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
Няма ли някой луд да ги гръмне тея когато ги пуснат ? Когато държавата отсъства ъова трябва да се случи ...
199
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В правовата, европейска страна България, животът е прекрасен, стига да не предизвикате някого с държанието си.
198
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.........ТЕ ГИ ХВАЩАТ , НИЕ ГИ ПУСКАМЕ....
197
0
 
6
 
! Отговори
герб преди 8 години
Те не са биячи,защото са изкарани скоро от зоопарка за добро държание. В клетката им винаги е било чисто...
196
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са обикновени "охранители" а руски барети,назначени от руснака,представящ се с фалшивото име "Златко Баретата" да се представят за такива,докато получат заповед за действие от Москва:
195
1
 
3
 
! Отговори
pfff преди 8 години
Хайде, хайде - истината е - никакъв Шенген за нас!
194
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог високо, царя го нема и него.... Чудя се и се мая как и защо я докарахме до тук?!?! Дали защото "наведена глава сабя не я посича" или защото през последните години объркахме свободата със свобододията!?Родител съм няма да оставя детето си в тази държава, терминал 2 е спасението май.... А тези хубавци рано или късно ще си го намерят, ако не ги довърши някой 22 калибър, ще го направят анаболите и дрогата
193
0
 
14
 
! Отговори
Едикой си преди 8 години
Преди години бях млад на 21 , имах проблем . Разпространявай трева и ме задържаха . Бях подсъдим и ме заплашваше 15-25 години затвор . Адвоката ми по някаква случайност се оказа бивш съученик на сестра ми и взе делото ми присърце . Думите му бяха " ще струва 10 000 за съдията и 10000 за прокурора . " защото той ги познавал от незнам си къде си ! Получих условна 3 години и колкото бях лежал в ареста , около 8 месеца . Сега съм на 35 и не пипвам наркотици . Но истината е това : купуваш системата
192
0
 
8
 
! Отговори
Никой преди 8 години
*** даржава. Тия мутри ли са кви са незнам, а сега рабрах защо София е 4 ти най опасен град в европата. Ами ако са в някой трафик по европейските пътишта тия сигурно ша изваршат масово убийство като започнат да им свиркат от всякаде.
191
4
 
6
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 8 години
Биячите на умряло куче нож вадят . Нека да пробват този номер с мен или семейството , да видим дали ще празнуват следващият Великден!? Просто не е възможно да ме пребият но оставят жив , и аз да не обявя награда за главите им , сервирани ми на сребърна тепсия . За правилната цена те ще изчезнат толкова бързо , че Полицията ще ги смята за отвлечени от извън земни , ни вест ни кост !
190
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само условна присъда, че ще получат, а най-вероятно ще бъдат наказани и жертвите за обиди, които са отправили докато са ги пребивали. Накрая ще излезе така че жертвите ще бъдат по-строго наказани от биячите, запомнете ми думата.
189
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако тея не ги осъдят на по поне 5 години затвор..излизам да протестирам да се свали този подкупен съд !!!
188
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бъдете наивни, дръжте в единия джоб спрея, а в другия автоматичния нож за всеки случай. Бъдете кротки и отстъпчиви до край, но нападнат ли ви удряйте здраво докато мърдат. Ще ви дадат условна присъда според адвоката на Мафията и със сигурност ще е така, ако си платите. Иначе сте трупове, като онова момче във Враца, което починало от... сърце!
187
0
 
3
 
! Отговори
постфактум преди 8 години
Еми прав е Марковски!Като влезе делото срещу тех в съда работата ще стане накрая битият -бит,е*** ият - е**н.
186
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смях в залата.! Мутрите агресирали защото били "нападнати". Виждам множество нарушения. Кола с тъмни стъкла. Побои над граждани. Работа без договор. Работа без лиценз. Задържани са и преди. Имат ли разрешителни за оръжията? Ако не ги приберат на топло ще стане голям скандал.
185
2
 
11
 
! Отговори
до 227 преди 8 години
"Тоя пък за едни зъби се разревал."===Ми що не се срещнем някъде да ти избия малко зъби от устата тогава?