Оставиха в ареста нападателите на баба Дона

Единият, с присъда за убит пенсионер, съжалявал
Обновена: 14 мар 2016 12:05 | 12 мар 2016 18:22,
136
Оставиха в ареста нападателите на баба Дона
Снимка: Dnes.bg

Пловдивският окръжен съд остави с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" извършителите на грабежа над 94-годишната Дона Чернева от Ръжево Конаре. Мъжете на 27 и 31 години биха, след което отнеха от старицата сумата от 50 лева. 

Още по темата
Двамата нападатели старателно планирали кога и как да нападнат старицата от село Ръжево Конаре. Те набелязали къща в края на селото и проследили жертвата кога взима пенсията. Нападнали точно, когато знаели, че няма да има кой да й помогне.

"Според мен това причинено от тях насилие, което е довело до толкова травми по главата, крайниците и тялото на жената, е напълно безпричинно”, заяви пред Dnes.bg зам.-окръжния прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Андон Митев е човекът, душил баба Дона. Наскоро той е изтърпял 6-годишна присъда за убийство на пенсионер от съседното село заради два лева. В съдебната зала поиска да излезе на свобода срещу гаранция от 500 лева и обещание, че повече така няма да прави.

"Съжалявам, повече така няма да правя", каза в съдебната зала Андон Митев. На въпрос на съдията срещу колко лева иска да излезе на свобода, той отговори – срещу 500 лева. За да чуят решението на съда, в залата присъстваха и граждани.

”Трябва да има смъртна присъда за тези, смъртна!”, заяви присъстващият в залата Георги Тренчев.

Пълна проверка на камерите в района, както и на състоянието на уличното осветление, ще разпоредят от Районната прокуратура в Пловдив.

"Това трябва да се случи особено в малките улици на села, където имаме масово обезлюдяване”, заяви районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Нападателите на баба Дона остават в ареста за постоянно. Те могат да обжалват мярката си за неотклонение пред Апелативния съд. Направили са пълни самопризнания до момента, а разследващите са открити в дома на Андон Митев и остатъци от маската, която лично си направил, за да си прикрие лицето.

Него го грози затвор между 5 и 10 години заради убийството, което има зад гърба си. Колегата му, с когото пасели крави в Ръжево Конаре – Георги Лазаров, може да получи от 1 до 10 години затвор. Той вече е осъждан за взломна кражба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: Ръжево Конаребаба Дона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"6-годишна присъда за убийство на пенсионер от съседното село заради два лева". Какво е това наказание за убийство? Можем ли да научим името на съдията, който е произнесъл тази присъда?
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БХК да се самосезира и да ги номинира за човеци на годината
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Съжалявам, повече така няма да правя", каза в съдебната зала Андон Митев. На въпрос на съдията срещу колко лева иска да излезе на свобода, той отговори срещу 500 лева. За да чуят решението на съда, в залата присъстваха и граждани.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да ревнат от Хелзински комитет, как изобщо е възможно дори да ги грози наказание!? Оставете на мира тези млади, хубави и полезни за обществото "хора". Даже мисля, че е човешина да им се даде компенсация за преживения стрес от задържането. По този начин ще се "интегрират" със самочувствие.
78
1
 
8
 
! Отговори
беззаконие преди 8 години
В Китай или някъде там има закон за такива. Стават автоматично донори на органи. И стават полезни.
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия *** ще продължат с престъпленията.Сега да копаят на бабата двора 5 години и да я охраняват 24 час в денонощието!Ако сгрешат или на бабата й се случи нещо - дожовотен за тях!
76
0
 
17
 
! Отговори
fsd преди 8 години
Именно защото жената е била възрастна трябва сурово наказание. Преживяла е какви ли не тежки времена, безпаричие и т.н., а някой си решава, че неговия живот струва повече. Сега на 3ма работещи данъците ще идат за издръжка на един от тези.
75
1
 
5
 
! Отговори
spasov преди 8 години
Съдиите ви били виновн!Не са те ,а тези ,които пишат скапаните закони и ги приемат,сами се досетете кои са тези личности!
74
0
 
17
 
! Отговори
мина преди 8 години
Толкова ли е трудно да се поучим от държавата Сингапур.Там отдавна е приет закон,забраняващ,раждане на повече от едно дете от необразовани родители.Образованите могат да имат до две три.Необразованите как ще помогнат на своите деца,като ги направят престъпници,ако ги обичат истински трябва да потярсят друг път-ОБРАЗОВАНИЕ.
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лежал 6г. за убийство и сега го грозели още 5-10???? Абе какви са тия съдии и какви са тия смешни присъди???Отврат и позор!
72
3
 
5
 
! Отговори
читател преди 8 години
Тук в сайта е пълно с полухуманоиди, подобни на тези нападнали бабата.Такива като " do pederesta...", "takava e istinata..." същества с две гънки в мозъка - едната за ядене, другата за ср....Те не само не могат да пишат, но не могат и да прочетат нещо.Те не стават за нищо, знаят го това и злобеят. И никога няма да излезнат от калта , в която тънат. Най-добре по-скоро да отидат на дъното.
71
1
 
32
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Нужни ли са на обществото тези "хора"????Определено-НЕ!Трудови лагери и задължителна КАСТРАЦИЯ!
70
1
 
17
 
! Отговори
Гласове преди 8 години
Тези имат право да гласуват. А ако не им е влязла в сила присъдата, имат право да гласуват дори и от затвора.И гласът им е равен на този на лекар, учител, инженер, пък и на кой щеш честен труженик.
69
0
 
15
 
! Отговори
Откачалки преди 8 години
Здрави и прави млади мъже. Как може да са толкова откачени! Това е съвсем ненормално, за същото това време, дето са го отделили да следят къщата, да не спят нощем и да бият, все ще спечелят по 25 лв., толкоз им се пада ограбеното на човек, защо трябва да пребиват горката възрастна жена! Едно че е крайна жестокост, друго че е съвсем ненужна и откачена. Ако искат да влязат в затвора, сигурно има начин да го уредят, без да посягат на човек.
68
0
 
17
 
! Отговори
Малък бил преди 8 години
До GhostБил на 17 и законът го защитил като малолетен. На такива трябва гривна за следене или направо чип. Той щом е убил на 17, получил само 9 години затвор и лежал само 5-6, той направо се е научил да убива безнаказано и само се чака кога ще повтори.Моето състрадание за старата жена, дано се оправи по-бързо.
67
0
 
4
 
! Отговори
Абориган преди 8 години
До никиНего трябва да евакуираме, не нас си.
66
4
 
8
 
! Отговори
ники преди 8 години
НАСКОРО ИЗЛЕЖАЛ 6 ГОДИШНА ПРИСЪДА ЗА УБИЙСТВО НА ПЕНСИОНЕР????????Спешно трябва да се евакуираме от тази държава.
65
0
 
29
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
Излежал 6 годишна присъда за убийство на пенсионер!!! Бе вие *** ли сте бе!? В демократична хамерика може и смъртна присъда да му лепнат.У нас убийците лежат по-малко от младежите с един джоинт в джоба ...А забравих той понеже от едно малцинство и да се избегне дискриминацията...даже ми е чудно как и толкова е лежал...
64
0
 
5
 
! Отговори
Кина преди 8 години
И защо да не са лично въпросните "съдии" и "законотворците" ни на мястото на жертвата. Каквото сеят, да си го събират/понасят ... ей тъй с учебна цел ...
63
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин Министър ПредседателУважаеми Господин БорисовС молба се обръщам към Вас да изчистите България от тези *** за да гарантирате спокойствието на нашите родителиДотогава майка ми ще живее в чужбина с мен Не мога да си позволя да я загубя С уважение Българин в чужбина