Съдът реши: Удържат от заплатите на Сидеров и Чуколов

СГС не одобри споразумението за случая "Батак"
14 мар 2016 12:44,
107
Съдът реши: Удържат от заплатите на Сидеров и Чуколов
Снимка: архив, Bulphoto

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов сключиха споразумение с прокуратурата по обвинението за нахлуването в сградата на НАТФИЗ в края на октомври, на местните избори.

"Признавам се за виновен", така отговориха Сидеров и Чуколов на въпрос на съдия Марков дали признават вината си.

Още по темата

Присъдата която получиха е пробация, която включва 2 мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. За 9 месеца ще удържат 13% от заплатата Сидеров, а на Чуколов - за 6 месеца.

Съдия Марков обясни, че присъдата влиза в сила веднага и от утре двамата ще се водят осъдени.

Софийският градски съд (СГС) обаче не одобри второто споразумение на лидера на "Атака" Волен Сидеров с прокуратурата, съобщи "24 часа". То беше за хулиганство пред сградата на Народното събрание през 2013 г.

Според съдия Христинка Колева предлаганото наказание - пробация за 9 месеца, било прекалено леко, освен това Сидеров е извършил и след това хулигански прояви. Делото се връща на прокуратурата.

"Ще говоря след третото споразумение", заяви Сидеров. Делото по него е за хулиганство за Батак и то е насрочено за 13,30 часа.

В петък стана ясно, че Сидеров се е признал за виновен и по трите дела.

Припомняме ви, че на 25 октомври 2015 г. Волен Сидеров и Десислав Чуколов нахлуха в НАТФИЗ на "гражданска инспекция". Тогава националистите обвиниха студентите, че разпространяват наркотици.

Случаят в Народното събрание пък беше на 21 май 2013 г. Тогава Сидеров и съпартийците му се спречкаха с екип на телевизия СКАТ. Тогава се роди и вече известната фраза "Извини се, бе", с която Сидеров се обърна към репортерите на телевизията. Лидерът на "Атака" тогава се нахвърли и на полицай.

На 17 май 2011 г. по време на чествания на годишнина от Априлското въстание в Батак пък Сидеров нахлу на сцената. Тогава той е "извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост", обвиниха го от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: СидеровсгсЧуколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A na Mestan kade mu e mqstoto?
65
2
 
4
 
! Отговори
яяяя метла от тука преди 8 години
До Анонимен 96а такъв ,като Цветан Цветанаов на колко щяха да го осъдят "вашите хора" ?!
64
2
 
4
 
! Отговори
старецътИкаракудата преди 8 години
най-добре се смее този,който се смее...последен ;)
63
1
 
5
 
! Отговори
Алка пони преди 8 години
А дали Сидеров е декларирал рублите от руското посолство пред НАП?
62
0
 
5
 
! Отговори
Часовникар преди 8 години
Я глей ти,какво хубаво наказанийце са измислили за "богоугодни" престъпници-пробация?! Че то така всеки може да съгрешава и - хоп : пробацийка !Афидерсинис! Давайте и друг път така,юнаци!Както виждате няма нищо страшно - понаведеш главица,прошепнеш,че малко си виновен и ... готовооооо! А и сумицата - никаква?! Не е ли да ти бръкне дълбоко в джубето - не ми я хвали,ами как?!Ни лук ял-ни лук мирисал!Ама и тия двамата трябва да са добри момчета,щом така снизходително-извинително съдът им отпява?!
61
1
 
7
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Сидеров и компания трябва още да го съдят за : 1. Оскверняване на вр. Околчица . Там беше на кон като турски паша за разлика от другите българи.2. Оскверняване на паметта на Апостола Левски -Левски не е атакист!3. Шпионаж в полза на вражеска Русия.4. Потъпкването на знамето на ЕС с мръсни крака.5.Нахлуването в Президентство,БНТ и други български институции с бандата мутри.6. За престъпления към украинския народ в това число лъжлива пропаганда по тв Алф.7. разпространяването на по рно автопортрети на Волен
60
0
 
7
 
! Отговори
НЯМА ДЪРЖАВА!!! преди 8 години
Какво излиза?!?!?! Че властта си е оставила вратичка, за да се измъква по предлога на пробация. Как може две пробации да му дадат, до колкото знам другите държави ако извършиш сходни противозаконни действия, това се води рецидив и второто е по-тежко от първото с цел освен да се поправи индивида и да се предпази обществото от неговите действия. А с пробацията как гарантират че този утре няма пак да откачи и да нападне отново ПОЛИЦАЙ?!?!?!?!
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Америка нахлу в Югославия-няма наказани...
58
5
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Вижте другари, САЩ не се интересуват от България. Путин се интересува от България. Да не извиете на умрело в един момент!
57
15
 
6
 
! Отговори
Морски преди 8 години
УДУШВАЧА полицай,опитал се да удуши Волен Сидеров,е за съда.ГЕРБ започват да прилагат методи на терор познати от близкото минало.Свободата на словото, в лицето на Сидеров,не може да бъде унищожена!Атаката продължава,
56
5
 
10
 
! Отговори
Край преди 8 години
Може ли и аз да му шибна един в брадичката - съгласен съм после да ми удържат 13% от законната заплата.
55
9
 
2
 
! Отговори
Край преди 8 години
Герой - това е то съвременния Левски. Каквито времената такива и героите.
54
4
 
12
 
! Отговори
Равни пред закона преди 8 години
Пред НАТФИЗ той получи един хубав тупаник. Пожелавам му много такива при всяко ново хулиганско проявление.Що се отнася до съда, съжалявам, че у нас не действа ПРЕЦЕДЕНТНОТО ПРАВО. Всички хулигани ще бъдат осъждани по този начин, т.е. неосъждани. Той не ходи на работа, но му плащат заплата и му удържат процент от нея за хулиганщината. Започвам да си мечтая за подобно съдебно отношение. А разправят, че всички сме били равни пред закона.
53
3
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Каква "изненада" за поредния акт на българския "съд" - пробация за *** псевдонационалистите ! Bреме е т.н. "съд" да го обединят със Социалните грижи!
52
7
 
8
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Стига вече син терор!!!Мафоята в България е ясна,нарича се ГЕРБ.16 млрд.лева заем,1,5млрд.лева от Здравната каса,8,5млрд.лева фискален резерв,всички тия пари се ОКРАДОХА от демократите ГЕРБ.Някой казва ли къде са!Сега вземат нов заем от 5млрд.лева.
51
6
 
6
 
! Отговори
Контраатака !!! преди 8 години
Кой каквото ще да каже,но ПП Атака-по известна сред народа като ПП Юруш е партията на бедните онеправданите и угнетените и най-вече на ОТРЕПКИТЕ бре!Евалла на Петя Общата-Кузева че я приеха да бачка като говорител в тивито на ПП Юруш-ТВ Халва бре!А най-вече ашколсуууун на ямболската *** бре!Е така се лъже прованса на едро бре)))
50
2
 
8
 
! Отговори
citizen преди 8 години
"Признавам се за виновен". Това са точните думи, господа атакаджии. Няма лъжа, няма манипулация.Признавам се за Виновен...
49
1
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
Глупости, ние сме печени, с един конгрес на БКП сменихме системата. Света трябва да се учи от нас
48
1
 
3
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 8 години
Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
47
2
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
Морски, ти си наивник. Власт се взема и се дава с кръв, а не със съд