Адвокатът на убиеца с "Хамър"-а: Синовете искат пари!

Иван Янакиев излезе на свобода срещу 10 000 лева гаранция
16 мар 2016 10:00,
33
Адвокатът на убиеца с "Хамър"-а: Синовете искат пари!
Снимка: Нова тв

Апелативният съд в Пловдив потвърди промяната на мярката за неотклонение на Иван Янакиев, който прегази с джипа си 70-годишен мъж в Пазарджик на 18 декември миналата година.

Той излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева. Първоначално сумата бе 3000 лева, но тъй като Янакиев има редица други нарушения преди тази катастрофа, гаранцията му бе променена.

Близките на прегазения мъж са шокирани от решението на съда и са гневни на българското законодателство.

Пред Нова тв те заявиха, че тези, които шофират пили и употребили наркотици, са най-големите убийци от всички. Според тях майката на момчето носи най-голяма вина за инцидента, защото му дава джипа си, след като му е взета книжката.

Още по темата

"Синовете на убития имат не само морален интерес от делото, но и финансов интерес", заяви от своя страна адвокатът на Янакиев Христо Мишев.

"Ако се установи, е пешеходецът има вина, те няма да получат нито стотинка обезщетение", каза още адвокатът.

Според него и двамата участници в произшествието – шофьорът и пешеходецът, имат вина за случилото се.

"Има ли пряка причинно-следствена връзка между настъпилата злополука и скоростта? Това ще се установи в хода на съдебното следствие и с окончателната присъда. От друга страна, са установени места, на които пешеходецът да пресича", настоя адвокат Христо Мишев.

"Там няма пешеходна пътека, макар че хората минават, но при хиляда минавания, веднъж се случва и такъв инцидент. Убитият или някой друг недисциплиниран пешеходец е разрушил здрава метална ограда, за да премине", каза още Мишев.

Той посочи, че дни, след като оградата е била възстановена, след смъртта на възрастния мъж, тя отново е била демонтирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gn. ADVOKATE , JERTVATA VE4E SI E PLATILA - S JIVOTA SI ! SEGA E RED DRUGIQT DA SI PLATI , SAMO 4E NE ZNAQ KOLKO STRUVA EDIN 4OVE6KI JIVOT ?????? VIE 6TE OTGOVORITE !
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A TAKA LI SE IZMERVA LUBOVTA NA SINOVETE--DAITE NI PARA.
23
1
 
4
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Нима адвоката гледа делото за" Бог да прости"- нали и той иска пари от обвинения?!И нагъл на всичкото отгоре.Като го защитава да му плати той кръвнината.Всеки си плаща на тази земя кървава за грешките които е направил. Сега пък синовете" виновни. А *** ха .Полага им се
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хамъра струвал 100 бона ахахахахаха ,не е повече от 20 ...
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ,това *** големи телета.Значи шофьорът бил виновен ,че не спазвал закона ,а оня пенсионер спазвал ли е закона или и той го е нарушил и така единия нарушител се сблъскал с другия нарушител. В случая и двамата имат вина и тези ще видят обезщетение на куково лято ,защото трябва да им го изплатят застрахователите ,а те пари на виновни не дават.Сложили им ограда да не пресичат там и да не ги газят ,те овцете обаче нали са хитри ,махнали част от оградата за да минават направо
20
2
 
12
 
! Отговори
Кой-Той преди 8 години
Адвокатите са за това,да лъжат и пазят интересите на клиента,но какъв е той - кара пиян ,дрогиран, без шофьорска книжка и след десет други нарушения.Питането е какво прави на пътя такъв рецидив на пътя,защо говорим за това и онова, а не факта ,че този мамин женчо с огромни комплекси кара автомобил по пътищата.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Убитият или някой друг недисциплиниран пешеходец е разрушил здрава метална ограда" - абе, доколкото знам, убитите ги погребват, не ги оставят да рушат!
18
2
 
4
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
До бай Иван 2: глупости пишеш. Разбира се ,че по закон всеки гражданин е длъжен да знае и спазва законите и наредбите. Незнанието не го оневинява. Да не говорим ,че елементарното чувство за самосъхранение трябва да го спре да пресича неправилно.
17
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В 90% от случаите виновни за ПТП-та като това са пешоходците.Пресичак където и когато им скимне,вървят като овце и за тях няма подлези ,няма надлези ,няма светофари и знаци.После шофьорът виновен .В този случай шофьорът е виновен само за това ,че е карал с превишена скорост-иначе нито е бил без книжка ,нито е бил пиян или дрогиран.А и да не беше карал със над 100 ,а да беше карал със 60-70 км ,като изскочи една овча през оградата резултата пак щеше да е същия.Е нямаше да го влачи 100 м ,а 20
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Синовете на убития имат не само морален интерес от делото, но и финансов интерес", заяви от своя страна адвокатът на Янакиев Христо Мишев..."В същата степен това твърдение се разпростира и върху адвоката! Може да ни плакне с всякакви алабализми, но в крайна сметка и той гони интереса на довереника си и респективно своят, бил той във финасов и/или професионален план. А правото и обективността, за и на които всички претендират и се позовават, винаги остават някъде по веригата и на заден план...
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя адвоката като пресича улицата сигурно се озърта като уплашен партизанин да не го отнесе някой негов клиент. Ако не беше жалко щеше да е смешно ...
14
1
 
10
 
! Отговори
sdjuje преди 8 години
а бе господин АДВОКАТЧО тя логиката е железна ако не караше без книшка нямаше да има жертва и съответно ти нямаше какво да вземеш като хонорар извода жертвата платил с живота си ти си сит а шофьора да си го излежии за да няма такива безобразия мамин златен да ти влезе акъ от някаде поне
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моралът няма нищо общо с цялата работа.Единственият начин такива хора да се освестят и да почнат да внимават като си карат играчките по улицата е големи глоби.На тоя возилото му струва 100 бона.Значи няма проблем да плати 300-400 хиляди обезщетение.Тогава следващият път като подкара джипката с 100-200 километра да мачка хора ще се запита.. "добре де каква ми е офертата на мене да го сгазя тоя и да загубя четвърт милион?" И евентуално тогава тая мисъл ще го възпре.Другото са шменти капели.
12
2
 
21
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Въпроса за вината няма да коментирам - има си съд. Но по логиката на адвоката - когато системно управляваш автомобил в пияно или дрогирано състояние веднъж се случва и да убиеш човек. Нищо работа, нещастен случай, битов инцидент. Да пуснат човечеца пак да се дрогира, да пие и да кара. И БХК да го номинира за награда. Въобще в тая държава не виждам смисъл от съдилища, прокуратури, адвотати, затвори и т.н., няма смисъл. Просто виновни няма. Само пари взимат.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този адвокат за кръвнина не е ли чувал? Разбира се, че ще искат парично обезщетение - що за въпрос???
10
2
 
20
 
! Отговори
Геле преди 8 години
много нагъл тоа адвокатин , па лъжат , лъжат...
9
5
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
О това ,което си написал единствено вярното е че този е сгазил пенсионера.Тестван е след катастрофата и не са открити алкохол и други вещества ,и не е бил без книжа-върната му е месец преди това ,защото наказанието му е изтекло. А оградите се слагат точно за това ,да показват ,че там не трябва да се пресича,а не да се пробват по-младите да ги прескачат ,а пенсионерите да се мушат през дупките
8
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пиян, дрогиран и без книжка, убива човек с Хамъра на мама, но всъщност виновен е 70-годишния дядо, който е разрушил металната ограда с голи ръце, за да пресече улицата. Пребитият на "Черни връх" е паднал сам, а диетолозите на Околовръстното са гледали шокирани как агресивен шофьор ги засича, след което вади палка и си избива зъбите...Добре дошли в България-има такава страна.
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами шофьора също да съди близките на сгазения-знаете ли какъв стрес е да ти се метне някой изкуфял пенсионер на капака и да ти счупи предното стъкло.Аз карах с 50-60 км и един такъв пенсионер както си вървеше по тротоара и изведнъж хукна да пресича-изкара ни акъла и на мен и на жената и на децата.Правилно е както е в Англия-пешоходец пресичащ пътното платно на неопределените за това места се смята за самоубиец и като бъде сгазен само го прибират моргата ,а шофьора не носи никаква отговорност
6
3
 
18
 
! Отговори
ksarax преди 8 години
Днеска е някъв силен адвокатски ден. Творят мисъл след мисъл.Без коментар за наглоста му