След юмручното право на "Черни връх" - до 3 г. затвор?

Прокуратурата: Ще бъдем безкомпромисни с биячите!
Обновена: 17 мар 2016 10:04 | 17 мар 2016 10:02,
64
След юмручното право на "Черни връх" - до 3 г. затвор?
Снимка: Булфото, архив

Ако делото срещу нападателите от бул. "Черни връх" се развие така, както предвиждаме, единият извършител ще влезе в затвора за три години за нанасяне на телесна повреда, а другият може да получи до две години, коментира заместник-районният прокурор Стефан Милев.

По-тежка присъда би получил каратистът Симеон Христов, който е нанасял ударите.

"Ще бъдем безкомпромисни с целия инструментариум на репресивните мерки, които ни дава законът", категоричен беше той пред Нова тв.

В първите часове след инцидента пострадалият категорично е отказал да говори и е отричал да е бил бит.

Според Милев мълчанието на мъжа е свързано с факта, че именно той е предизвикал катастрофата, разпалила скандала: "Той е имал нещо предвид и е преценявал възможността срещу него да не се води дело".

Още по темата

Такова дело обаче вече е започнато и от волята на пострадалата жена зависи дали то ще бъде прекратено, уточни прокурорът.

Припомняме ви, че на 15 март сблъсък между джип и лек автомобил заради отнето предимство от трета кола на столичния булевард "Черни връх" прерасна в бой.

По първоначална информация водачът на един от катастрофиралите автомобили слязъл от колата си и нанесъл юмручни удари по главата на шофьора на другата кола. Задържан е 35-годишният Симеон Христов, криминално проявен, от София.

Същевременно юристът отхвърли твърдението, че записите от охранителни камери не се приемат като веществени доказателства. Трябва обаче да бъде доказана тяхната автентичност. Само въз основа на запис не могат да те осъдят, но в съвкупност с други доказателства може да помогне за осъждане.

"Ще искаме и обвиняемите за побоя от "Околовръстното" да лежат в затвора. И тримата са задържани. Няма пуснати на свобода", изтъкна Стефан Милев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
27
 
! Отговори
:) преди 8 години
Комплексарчето не е имало дори мозък да се сети, че покрай нашумялата случка с "охранителите" ще изгори, за да свети. Сега е със смачкан таралясник (за който е гладувал години наред), ще трябва да плаща по съдилища, да се разправя и дори да не влезе в панделата, ще му излезе през носа. Типичен БГ селски тарикат. Типичен.
17
6
 
7
 
! Отговори
-10 преди 8 години
даже ако бях там щях да им помогна на пичовете да го наритаме тоя ***! Да се научи другия път да кара внимателно и според правилата. Че той утре ще блъсне и дете!--------------Когато първият к..елеш като теб влезе в затвора, много бързо ще си свиеш сърмите!
16
2
 
25
 
! Отговори
Пурко преди 8 години
Новината не е съвсем точно предадена. Прокурора по БТВ каза, че срещу Симеон Христов има висящо производство за участие в организирана престъпна група.Мисля, че това малко променя ситуацията. Не е състояние на афект а състояние на безнаказаност!
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен ми е интересно колко от шоферите тука дето защитават боя карат по правилата или за тях изпреварването в насрещното на светофар и след това престрояване в най дясна лента е нещо в реда на нещата и който не се съобрази с тях няма реакции и не може да кара?
14
2
 
30
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Момчето, което е предизвикало катастрофата ще трябва да отговаря за нарушаване на правилата за движение и предизвикано ПТП със средна телесна повреда- счупване на ръка. Това обаче е по непредпазливост. Може да случи на абсолютно всеки- даже на шоферите тука. Ще се наложи глоба. Да биеш обаче паднал човек, не е по непредпазливост, а умишлено престъпление. Та може и по-сериозно наказание. За лъжесвидетелстване (приятелката)- също умисъл, също по-тежко наказание. Приятелчета, има закони:) Четете.
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой от нас не знае как е станало. Никой не е видял нищо и затова по добре да си мълчим и да не коментираме кой е крив и кой е прав. В действителност тези момчета може да са го ступали с пълно право но може и да са били тестостеронови ***. Но ние не сме били тамКофти е че нямаме доверие в полиция и прокуратура и ни се иска да въздадем справедливост.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10Големи мъже и карачи. На 10 годишни БМВ, с манталитет на селски бияч и ъкъл на селския ***. Комплексари, простотия, злоба. Това е масовата истина. А за катастрофите си има застраховки, каско и т.н. Сега в твоят стил - айде стига от български простаци и *** коментари.
11
3
 
16
 
! Отговори
има закон има ред преди 8 години
Когато има закон има респект ! Има ред, има Държава. Всеки да си получи справедливото наказание.Самоуправството да се наказва. Подстрекателите към самоуправство със силови, хулигански методи- като адвоката Чернев, да се наказват и те !
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10Прав си и той да си понесе вината обаче не може да се държим като диваци на пътя. Трябва да има законови наказания за всеки на пътя. Катастрофата станала обаче да се стига до бой е крайност която не бива да се толерира. Всеки си понася вината единия за причинената катастрофа другя че не е сложил колан третия че кара бързо и всичко се приключва. Ламарините се оправят живота на хората е най - ценен.
9
19
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
Тоя дето е предизвикал катастрофата най-вероятно ще получи само глоба.Ако в катастрофиралата кола имаше дете, а не жена? Тръгнал да се извинява.... за какво? за наглоста си?Не извинявам саморазправата, ама ако ме блъсне такъв наглец докато съм децата и нещо им стане ... не знам после ...
8
30
 
6
 
! Отговори
Мехмед преди 8 години
Я си представете, караш си и бам - някъф пиян чичка ти удря новото БМВ. Жена ти ранена, слизаш а ония ти се дърви насреща... Как няма да му набиеш тиквата. Я пускайте хората т ареста, каквото повикало - таквоз се обадило. Да бе карал правилно дядката, не би ял лобута.
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Силно се надявам наистина да има ефективна присъда и затвор тоя път, но малко се съмнявам имайки в предвид правораздавателната ни система.
6
4
 
5
 
! Отговори
GramadareV преди 8 години
До МаркоБлагодаря за поправката!Именно фиктивна присъда имах предвид :)
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На бас,че дори адвокатът на тоя да е *** с течащи лиги и нечленоразделно мучене най-тежаката присъда ще е месец условно.
4
5
 
9
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Ефективна няма да е, но и пробацията си е едно добро начало...
3
1
 
30
 
! Отговори
Марко преди 8 години
До GramadareVМай бъркате "ефективна" с "фиктивна"?
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано ама не ми се вярва. Дано пък ме опровергаят.
1
5
 
26
 
! Отговори
GramadareV преди 8 години
Трябва да се изчистят всички дупки в закона за такива нарушения.След такива случай, образуване на експресно съдебно производство! Фиктивна присъда до 96ч.