Обвинение за разстрела на братята в Ботевград

Владимир Пелов е задържан в местния арест за 72 часа
Обновена: 28 мар 2016 13:09 | 28 мар 2016 13:07, Веселина Йорданова
7
Обвинение за разстрела на братята в Ботевград
Снимка: БулФото

Предявено е обвинение за убийството на двамата братя в Ботевград, съобщиха от Софийската апелативна прокуратура.

Още по темата

Обвиняемият В.П.С. (Владимир Пелов - бел.ред.) е задържан до 72 часа. Софийската окръжна прокуратура наблюдава досъдебното производство.

Според прокуратурата на 25 март в Ботевград той умишлено е умъртвил повече от едно лице, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като лицето е било осъждано за тежко умишлено престъпление, а именно грабеж, придружен с убийство.

Разследването продължава с интензивни процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия съвместно с ОД на МВР София.

Преди два дни премиерът Бойко Борисов обяви, че у единия от заподозрените за убийствата в Ботевград е намерено взривно устройство. Той е "криминално проявен, стрелял е по полицаи, по сарафи", каза министър-председателят.

Освен това въпросното лице е извършвало грабежи, лежало е в затвора и "в момента е под домашен арест, защото чака трета инстанция за 25-годишна присъда".

Жителите на Ботевград споделят, че ликвидирането на братята е организирано веднага след убийството на сутеньора Петър Василев-Пинко. 36-годишният мъж бе застрелян в главата на паркинг в града на 16 срещу 17 януари. Приживе държеше проститутките край града, както и част от уличните жрици в София и на Околовръстното шосе.

Според запознати Пинко и братята са имали сметки за уреждане. От полицията обаче привикаха местния крими герой Владимир Пелов, а по-късно бе разпитван и бизнесменът Тихомир Миков, известен в града с прякора Перуката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
www преди 8 години
Първо, когато говорим за Пелов, трябва да изясним, че той е и един медиен герой. Имаше бая напъни на Миролюба Бенатова (тогава от БТВ) и не само за неговото изпиране. Той беше отличник, беше учил, беше се променил...Второ, когато говорим за същия Пелов, няма как де не зададем и въпросите на втория подред коментирал. Защото само Миролюба Бенатова не може да го е изкарала от ареста и да го е поставила под домашен арест в кревата на жена му. Трябва някой от някоя институция също да е "помогнал".
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време за смъртни присъди ! Тези *** хем вредят на обществото, хем обществото после ги храни до живот !
2
0
 
13
 
! Отговори
акуд преди 8 години
защо престъпленията срещу малцинстеа се разкриват толкова тенденциозно бързо. а срещу Българи. не?
1
0
 
27
 
! Отговори
Батко ви преди 8 години
Добре бе, м.*** му стара, само в статията споменахте за 4 или 5 криминално проявени лица /ако броим и "бизнесмена"/. Трима от тях са вече на онзи свят. Въпросът е: Какво правят всичките тези на свобода? Защо не са в затвора? Единият си чакал у тях 25-годишната присъда, моля ви се! Ами защо не го изпратихте направо на курорт, на Слънчев бряг да си чака съда. Доживотен без право на замяна, и ако няма места - връщане на смъртното наказание. Само така ще се оправим!