Барикадиралият се Коджейков - невменяем, май ще отърве съда

Прокуратурата го разследва за опит за убийство на барети
3
Барикадиралият се Коджейков - невменяем, май ще отърве съда
Снимка: Булфото, архив

Разследване за опит за убийство на барети води Софийската градска прокуратура, след като в събота и неделя бившият полицай Петър Коджейков се барикадира въоръжен в дома си в столичния кв. "Стрелбище" и стреля по спецполицаи.

При операцията по извеждането му от жилището, 69-годишният мъж е стрелял 3 пъти срещу командосите, съобщиха от обвинението.

Още по темата

Единият от изстрелите е попаднал в каската на служител на СОБТ-МВР, а другите - в противокуршумния щит на друг, показва разследването.

След края на полицейската акция на 27 март Коджейков е задържан за 24 часа, медиците го прегледали и му дали успокоителни.

Оттогава той е под наблюдение. Назначена му е съдебно-психиатрична експертиза, която да установи какво е психичното му състояние.

На този етап са събрани са данни за това, че Коджейков страда от психично заболяване, което изключва вменяемостта, уточниха от прокуратурата.

Ако диагнозата се потвърди, бившият служител на МВР няма да бъде привлечен под наказателна отговорност.

Със съдействието на прокуратурата засега той е настанен в психиатрична клиника за лечение. Ще остане там до изготвянето на съдебно - психиатрична експертиза.

До стрелбата се стигна, след като Коджейков гръмнал с пистолет в пода в дома си след спречкване за собствеността на мазетата в блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.