В ареста остава обвиняемият за убийството в Ботевград

Пред съда Владимир Пелов заяви, че никога не бил виждал жертвите
Обновена: 29 мар 2016 19:15 | 29 мар 2016 19:12,
5
В ареста остава обвиняемият за убийството в Ботевград
Снимка: Архив Bulphoto

Аз не съм извършител на това престъпление. Тия хора никога не съм ги виждал, не ги познавам, нито те мен, аз нямам никакъв мотив. Това каза пред съда Владимир Пелов, обвинен за убийството на Цветан и Марко Петрови.

Двамата братя бяха убити в петък около 20 ч. вечерта в центъра на Ботевград.

Още по темата

"Аз не виждам добре и няма как да съм стрелял в тъмното", допълни Пелов повреме на гледането на мярката си за неотклонение. Прокурор Искра Билярска поиска мъжът да остане в ареста, пише "24 часа". Тя посочи, че според свидетелски показания Пелов е нарушил мярката си за неотклонение - домашен арест.

Свидетели пък го видяли на мястото на убийството, а от взети натривки на ръцете му, както и от ръкавите на черен суичър, се е установило наличието на барутни частитци.

Пелов обаче посочи, че никога не нарушава домашния си арест, а частиците може да са попаднали по ръката и ръкавите на суичъра, когато полицаите са го натиснали по ръцете при задържането му.

Мъжът заяви, че около година се води кампания срещу него от ОД на МВР София, както и от прокуратурата. Непрекъснато му взимали натривки и го подозирали за взривове като веднъж задържали за 24 часа и сина му.

Пелов е излежал присъда за убийство през 90-те години. Сега е подсъдим за грабеж, отвличане и стрелба по полицай през 2012 година. На две инстанци има присъда от 25 години затвор, в момента се чака решението на ВКС.

Съдът прие доводите на прокурора, че от събраните до момента доказателства може да бъде направено обосновано предположение за това, че Пелов е извършил престъплението, в което е обвинен, както че е налице реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление. 

Разследването продължава с интензивни процесуално следствени действия и оперативни мероприятия съвместно с ОД на МВР София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
някой преди 8 години
той е,сигурен съм.
3
2
 
2
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Този е невинен,както и адвокатите му,а знаете ли защо ?Защото няма държава!Ако имаше - тоз юнак барабар с адвокатите му отдавна щяха да са изтъкали по един нар в дрънголника.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са ченгеджийски циркове. Задържат някой, за да угодят на ***. Че те са на бонко от Банкя любимите избиратели.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е доказано , че е той за да го наричате убиец!