Ветеринар отива в затвора, убил баща си

Мъжът ще лежи 15 години и ще плати 5000 лв. на сестра си
Обновена: 16 апр 2016 13:33 | 16 апр 2016 11:13,
0
Ветеринар отива в затвора, убил баща си
Снимка: архив Булфото

15 години ще лежи в затвора ветеринарният лекар от Шумен, който преди година уби баща си.

Съдът в Шумен призна 47-годишният д-р Ивайло Пенчев за виновен, че умишлено е умъртвил родния си баща по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Присъдата беше прочетена в петък вечерта, а делото приключи само в две заседания.

Гледа се при закрити врати по желание на майка му, която през цялото време беше в залата. Тя и жертвата, 76-годишния д-р Крум Стоянов, са разделни отдавна, имат три деца, пише ”24 часа”.

Като чу присъдата, синът не отрони дума. На излизане от залата криеше лицето си от фоторепортерите с една синя папка.

15 години лишаване от свобода е минималното наказание по чл. 116 за умишлено убийство. ” Ще протестирам таза присъда”, каза за „24 часа” прокурор Яна Николова, която настояваше за доживотен затвор.

Убиецът ще плати и 5000 лв. кръвнина на сестра си Ралица Симеонова за причинени неимуществени щети. Нейният граждански иск беше 150 000 лв. Ще плати и още близо 4800 лв разноски по делото и по досъдебното производство.

Другият брат Пламен не е предявил граждански иск.

Според адвокатката на убиеца Красимира Донева убийството не е било умишлено. Тя държи на тезата, че то е станало в състояние на афект, предизвикано от жертвата. ”Не бяха зачетени никакви смекчаващи вината обстоятелства”, каза тя. ”Според прокуратурата синът е лош, а бащата добър, а това не е така. Всички свидетели твърдяха обратното.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари