Затвор и екстрадиция за израелец, насилил 14-годишна

Мъжът се скрил у нас, за да избяга от правосъдието
21 апр 2016 21:13,
13
Затвор и екстрадиция за израелец, насилил 14-годишна
Снимка: архив Булфото

Съдът във Варна реши да вкара в затвора израелец, изнасилил 14-годишно момиче. 45-годишният мъж избягал от правосъдието в своята страна и се укрил у нас.

Срещу Елияху Фахима се води наказателно производство за три тежки умишлени престъпления както по израелското, така и по българското законодателство.

Те са извършени през периода 2010 - април 2011 г. и наказателното преследване за тях не е погасено по давност, съобщиха от съда във Варна. Фахима е напуснал родината си през февруари миналата година.

Независимо от представените в съдебната зала днес доказателства (че има постоянен адрес във Варна и регистрирано търговско дружество със седалище в града), съдът счита, че е налице опасност да се укрие от провеждане на производството по екстрадицията му.

Днес българските власти са получили молба за екстрадиция на Фахима в Израел, стана известно в съдебната зала.

С оглед тежестта на деянията, за които е обвинен, както и обстоятелствата, че се е отклонил от наказателно преследване в родината си, съдът прецени, че временното задържане под стража за срок от 40 дни ще осигури производството по екстрадиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
9
 
! Отговори
братя Галеви преди 8 години
"Независимо от представените в съдебната зала днес доказателства (че има постоянен адрес във Варна и регистрирано търговско дружество със седалище в града), съдът счита, че е налице опасност да се укрие"Пуснете го бе, няма да се укрие.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РазбирачСрещу мафията е трудно да се бориш, но не и в Израел. Този е бил полицай и е злоупотребил сис служебното си правомощие и знай че в Израел ще му скъсат за/.дника.С израелската мафия полицията не се занимава. Имат начин по който карат мафиотите сами да се трепят.
3
15
 
5
 
! Отговори
Разбирач преди 8 години
Не е така!Той е бил полицай под прикритие и е преследвал сводници на малолетни. Дегизирал се е като клиент и така е отишъл при 14-годишната. После обаче Мафията го е усетила и е заплашило момичето, за да го обвини в изнасилване. Вече е имало негова семенна течност в нея, та сравнително лесно е станало прецакването.Иначе човекът е честен и е един от най-добрите израелски полицаи!Но срещу Мафията е много трудно да се бориш!
2
2
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Ха сега и същия критерий по отношение на нашите *** сънародници!
1
8
 
20
 
! Отговори
Тихомир томов преди 8 години
Интересен казус за надупеното българско правителство и крадлив съд с представител на собствениците на България и то доста богат .......................