Как се крият доходи: Полицейски шеф дал 150 бона на бандит

Лихварите BG: хотдог милионер и един "скромен" овчар
Обновена: 28 апр 2016 10:33 | 28 апр 2016 10:22,
40
Как се крият доходи: Полицейски шеф дал 150 бона на бандит
Снимка: МВР

Бивш полицейски шеф дал 150 бона на бандит с 2 присъди, без да има подписан договор за крупната сума и без уговорка кога трябва да се върнат парите, пише "Монитор".

Такива показания дал пред съда експолицай от Южна България по едно от делата за конфискация на престъпно имане, заведено срещу крупен бизнесмен от региона от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Куриозните показания на бившето ченге обаче далеч не са единствените обяснения на кошаревски свидетели, които бранят незаконно имена пред Темида в полза на проверявани лица, обясниха от комисията.

По закон преди време КОНПИ имаше право да разпитва свидетели, докато проверява доходите на съмнителни богаташи. Така често пред инспекторите от комисията се явявали близки и приятели на закъсалите с правосъдието предприемачи, които да се опитат да обяснят произхода на несметните им богатства.

Преди няколко години обаче правото на разпит на свидетели от КОНПИ беше отменено, но куриозните обяснения за произхода на парите продължават и до днес, тъй като голяма част от проверките по стария закон в момента са на съдебна фаза.

Сред най-култовите истории, на които са попадали разследващите, е разказът на българин, живеещ в САЩ, който забогатял от количка за хотдог в страната на неограничените възможности.

Нашенецът се замогнал толкова много, че в един момент започнал да раздава пари на приятелите си у нас. Един от тях получил заем от 220 бона, отново без краен срок, в който да върне парите. Разследващите обаче не признали крупната сума като легален доход на проверяваното лице, тъй като имало документи само за преведени у нас 20 000 лева от благодетеля гастарбайтер.

За да не разчитат на чужди показания, пред съда по делата за конфискация се явявали и самите проверявани бизнесмени. Пред смаяните погледи на магистратите един от тях обяснил, че е много пестелив и така успял да се сдобие с огромна сума.

Тузарят се занимавал с отглеждане на животни, които през лятото водел на паша, а през студените месеци изхранвал добитъка с остатъците от местни ресторанти, които му подарявали ненужната храна.

Самият предприемач също водел много скромен живот и се хранел само с плодове от гората и гъби, а за да не дава пари за ток, се отоплявал с шишарки, които също събирал от местния лес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
Умен преди 7 години
Днеа БГ, проверете си фактите. Лиценз за ход дох количка може да струва до 300 000 долара в Ню Йорк!! Аз не виждам защо да не е милионер от хот дог в Щатите!!!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де да беще само част от полицаите...
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
История, която за пореден път доказва, че между част от полицаите и престъпниците единствената разлика е в това, че ченгетата са и на държавна заплата...
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички знаем как се водят съдебни дела у бегето :)30-40 хил лева на сАдЯта и винаги си в правото си :)
30
1
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 7 години
То и прокуратурата и съда са цъфналиЛика-прилика сте си!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 31Освен богата, трябва и да е много тъпa!
28
1
 
11
 
! Отговори
До30 преди 7 години
В една нормална държава, всичките полицаи, барабар с мутрите, щяхте да чукате камъни, от сутрин до вечер! Престъпници, ще ми пазят от престъпници!
27
1
 
16
 
! Отговори
Гого преди 7 години
полицаи, бандити, мутри, политици няма никаква разлика между едните и другите, докато те ни управляват не се чудете защо сме тук
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи полицая единствено трябва да живее с мизерната си заплата. Ами ако има богата жена ,трябва да се разведе с нея ,че някак си е нелицеприятно да има по висок стандарт от доктор примерно ,Няма ако. Кой дава хиляди пари без документ, за това има календар с дати, банки със сметки а полицайте взимат ОГРОМНИ заплати за несвършена работа.
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре ,че има такива форуми та да могат всякакви асоциални елементи ,и типове бивши или настоящи клиенти на полиция,съд и прокуратура -да имат възможност да си плюват на воля -иначе къде и кой мамини златни ще ви обърне внимание ...то не че и тук някой ви бръсне за нещо ..ама ,като " изокаме че ни стане по -добре ".... хехехе.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 27Ти разбира се си наясно колко ти е акъла ..ако не си -потърси квалифицирана помощ!!!!!!!!
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че е нелицеприятно, сeлски тапанаp, проcта пръчкa, асоциален индивид - психопат, каквито са полицаите в България, да има стандард по-висок от на лекар!Такова сравнение, би могло, да бъде направено, единствено от самозабравил се мутромилиционер, приспадащ напълно към гореописаната категория, който принципно би трябвало, да пасе козите на село, а не да са му поверили огрома власт в ръцете!!
22
9
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Значи полицая единствено трябва да живее с мизерната си заплата. Ами ако има богата жена ,трябва да се разведе с нея ,че някак си е нелицеприятно да има по висок стандарт от доктор примерно ,или ако има наследствени имоти ,ако има ренти?Аре зарежете това тесногръдо мислене ,че някоя професия се ограничава само в това -нейните представители са катаджии които седят в храстите -за сведение тези от КАТ дори са някакъв незначителен процент от останалите служители в МВР .
21
3
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
обикновено като пишеш с големи букви по форумните правила се приема ,че си лишен от култура креслив елемент !!!!
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Синоним е само в обърканото ти съзнание -да не би полицаи да окрадоха КТБ, после пък полицаи са виновни за състоянието на държавата ,за мизерията и бедността ,за това че хващат всички крадци и убийци от определен етнос на стари хора по селата без изключения и после те са виновни за това ,че съда им постановява смешни присъди и после пак крадат и убиват ,те са виновни и за това че келемета се правят на богове на пътищата ,а после ги събират насипно .
19
1
 
9
 
! Отговори
Хехе преди 7 години
"Самият предприемач също водел много скромен живот и се хранел само с плодове от гората и гъби, а за да не дава пари за ток, се отоплявал с шишарки, които също събирал от местния лес." - я да му сметнат колко време му отива за шишарките и да го питат кога си движи "бизнеса"!!!
18
1
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
"Пред смаяните погледи на магистратите един от тях обяснил, че е много пестелив и така успял да се сдобие с огромна сума." - това се оборва с елементарна математика - колко му е заплатата, колко му е дивидента - ако ситга ок (като се приспаднат разходи за живот)!Ама нали сме БеГе - след като мъртва ученичка е виновна за катастрофа, защото не се е огледала, защо въобще обсъждаме тези вицове!!!
17
4
 
20
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
Цветан Цветанов яко ги бие по спестяване. 6 / ШЕСТ / апартамента си има човека.За бРойко Борисов пък да не хортуваме: .............
16
0
 
12
 
! Отговори
греда в окото преди 7 години
Подобна статия на ми изглежда като послание към престъпния свят,в което се потвърждава, че България продължава да бъде оазис на спокойствието за престъпници от всякакъв калибър
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO 16, PRAV SI NO DOSTOINIYA POLIZAI , KOLEKTIVA NEGO PRIEMA I SIMPATISIRA NA POLIZAYA DALAVERADJHIA!