Депресия, шизофрения… Похотливият кмет иска на свобода

Иван Евстатиев е в психиатрията, имал мисли за самоубийство
Обновена: 4 май 2016 16:01 | 4 май 2016 16:00,
41
Депресия, шизофрения… Похотливият кмет иска на свобода
Снимка: архив Булфото

Бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев отново иска промяна на мярката си за неотклонение заради влошено здравословно състояние.

Той бе арестуван през януари с обвинение, че е изнасилил 16-годишна ученичка. Разследването установи, че престъплението е извършено в хотелска стая, след като някогашният градоначалник напил момичето с много алкохол.

Още по темата

Самият Евстатиев призна, че е правил секс с деветокласничката, но обясни, че не е било насила. В началото на престоя му в ареста бившият кмет бе изведен и настанен в болница, а лекарите потвърдиха, че е прекарал инсулт.

Обвиненият в изнасилване кмет поиска да излезе от ареста и през февруари заради влошено здраве. Допълнителна съдебно-медицинска експертиза обаче установи, че той е добре и може да понесе престоя зад решетките.

Жители на Стрелча организираха многократно протести срещу желанието му да излезе от ареста, обвинявайки бившия си градоначалник, че симулира, за да избяга от правосъдието.

Днес обаче стана ясно, че адвокатката на Евстатиев Ташкена Колчева ще настоява за домашен арест или парична гаранция заради влошеното му здравословно състояние.

Евстатиев е в психиатрична клиника от две седмици, след като изпаднал в тежка депресия, имал мисли за самоубийство и имало опасност да развие шизофрения, съобщи БНТ.

Според адвоката му преди да влезе в болница той имал бъбречни и диабетни кризи. В момента е стабилизиран, но според адвокатката има риск след влизането в ареста здравето му да се влоши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Koko преди 7 години
Кметски служители от висок ранг в Пазарджик са ползвали услугите на момичета от групата на Кирил Маринков Лозенеца. Той е в ареста по обвинение в трафик на момичета в Западна Европа с цел проституиране и укриване на данъци. Сред тях е имало и непълнолетни. Заради провеждане на следствено дело до момента няма официална информация по случая. В скандалът се замесва и името на кмета Иван Евстатиев. В показания пред съдия, момичетата полазвани като свидетели по делото на Кирил Лозенеца са заявили, че били наемани от кметски служители и са обслужвали чуждестранна делегация, гостувала в Пазарджик
24
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 7 години
Kmete Kiro Lozeneza te nauchi na mladichki.
23
0
 
2
 
! Отговори
ZFix преди 7 години
Абе в таз България всеки когото задържат се оказвя някакъв болник, то не са бъбречни, сърдечни нам кви други кризи, операции, санаториуми. Явно престъпността в България е приоритет на болнавите хора. Да ама не, всички знаем, че не е така. Стига с тез тарикатлъци вече.
22
1
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
У хотела беше пич -- у зандан го нема хич!Пуснете го, дайте го на стрелчани , те с камъни ще му избият всичките камъни -и от злъчката , и от бъбреците !
21
0
 
8
 
! Отговори
готин преди 7 години
как пък всички се разболяват като видят голямият,иначе от вънка са здрави много,аааааааааааа там да си седи като иска младо ще си понесе и наказанието
20
0
 
8
 
! Отговори
***** преди 7 години
Всички *трепки,които попадат в затвора се "разболяват".На този" болен" трябва да му се помогне с това което е намислил да прави...
19
1
 
17
 
! Отговори
Чобанин преди 7 години
Га младо агне тресешелуд не беше
18
1
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Да дадат дъщеря му (внучка му) на някой старец, да я изнасили.
17
1
 
15
 
! Отговори
мимоза преди 7 години
Абе оставете "човека"... да се самоубие!
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А га му нямаше нищо, аре затривайте тоя прасун!
15
1
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Забелязва се значителен напредък при медиите обаче - първо бе педофил - после изнасилвач - сега е само похотлив - да не излезе накрая, че момето само е вирило крака - ама хайде....:)))
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато няма правосъдие, остава господ да съди. Не му вярвам на тоя, дето мисли да се самоубива. Такива хора не мислят за самоубийство. Те са свикнали цял живот да грабят, да унижават, да изнасилват, без да се замислят какво причиняват на другия. Сега изведнъж много се разболя, нима? Дали се замисля какво преживява момичето? Цял живот да гние в затвора, никаква промяна на мярката. Там му е мястото, щом му е малко мозъка.
13
2
 
15
 
! Отговори
Молба преди 7 години
Моля те не се самоубивай!Не ме лишавай родителите от щастието те да го направят!
12
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега защо трябва тоя човек да се самоубива или да има лоша развръзка, или да се увреди психически от целия натиск върху него. Те 12 годишни раждат, тая му се навряла, човека си направил удоволствието.(и тя много не протестирала) Дай сега да го унищожиме, е за кво. Ега ти обществото. Да го порицаят, да се разкае, и толкова. Ега ти чудесата станаха. Оставете човека на мира, не е стрелял с пушка.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имал мисли за самоубийство==============ами,хайде,де!
10
3
 
5
 
! Отговори
ZABOBOL преди 7 години
Pusnete go,che trqbva da si pochisti zabniq kamak,zabravil si chetkata za zabi.Tova e jivoto zastrashavasho.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България са най-болнавите престъпници, познайте защо? До кога ще се правят на луди тези от правораздавателната система. Явно там са само некадърници и всичко е за смяна. Жалки *** които не могат да свършат работа за пет пари.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е биваше и да не му е лошо - все пак не е на курорт.... Освен да вземат да го преместят в петзвезден хотел....
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
га ръга агнешко - ни рива, нали?
6
2
 
32
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Хахаха, ама като топваше чушката не му беше зле, нали :) . Как така всички престъпници като вършат някакви неща все са си добре, ама хванеш ли ги в крачка и изведнъж стават едни такива депресирани, с болежки... тц тц тц, да ги "оплаче" човек.