Осъдиха турчин, укрил ?365 300 на Калотина

Мъжът отнесе условна присъда от 7 м., отнеха му и парите
Обновена: 12 май 2016 16:54 | 12 май 2016 16:37, Анисия Иванова
7
Осъдиха турчин, укрил ?365 300 на Калотина
Снимка: Reuters, архив

Районен съд - Сливница присъди 7 месеца затвор за Мехмет Серхат, обвинен в недекларирано пренасяни пари в размер на 365 300 евро, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

На 8 май на пункт Калотина, при влизане от Сърбия в България, е бил спрян за проверка лек автомобил, управляван от турския гражданин Мехмет Серхат.

Мъжът заявил, че не пренася нищо за деклариране, но митничарите селектирали автомобила му за щателна проверка. При нея открили 365 300 евро и 925 турски лири, укрити в няколко различни кухини в автомобила.

Мъжът не бил декларирал писмено пред митничарите, че пренася парични средства, които са в особено големи размери (левовата им равностойност е 715 010,18 лв.).

Турският гражданин е бил задържан за 24 часа, в рамките на които под ръководството на прокурора са проведени неотложните следствени действия и са събрани доказателства за виновността на Мехмет Серхат.

Районна прокуратура - Сливница е внесла обвинителен акт срещу Серхат и същия ден, в съдебно заседание, е постигнато споразумение с подсъдимия.

Магистратите са одобрили постигнатото от прокуратурата споразумение, по силата на което Мехмет Серхат е осъден на лишаване от свобода за срок от 7 месеца, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от три години.

Недекларираните пренасяни пари - 365 300 евро и 925 турски лири са отнети в полза на държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tryabva vsyaka kola shofirana ot turcin da se proveri ce ot kade i kak gi e specelil i az rabotya no uvi... Bg samo taka shte gi opravi bravo ot men samo taka pone da gi dadat na darzavnia byddjet za da namalyat danacnite taksi no tryabva pone oshte nyakolko takiva ribki.... Nali priyateli...?
5
7
 
9
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Халал да са на булгарис.тан тъкмо да закърпят някоя дупка. Или по точно да запълнят джоба на някой
4
1
 
10
 
! Отговори
червив бастун преди 7 години
Аз пък познавам един хванат с подобни пари и краден джип,искаше на БСП председател да става
3
1
 
8
 
! Отговори
малко допълнение преди 7 години
До СЪДи присъдите винаги са условни. Може и 100 г. ама условно.
2
0
 
31
 
! Отговори
СЪД преди 7 години
Става ли дума за пари, съдът работи изключително бързо, веднага се намират доказателства и парите се конфискуват в полза на "държавата".
1
14
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ludogorie - 28-ta provinciqKirdjali - 29-ta provinciq