Съдят пиян, държал дете, шофирал и катастрофирал

При тежката катастрофа през септември 2014-а момченцето умира
20 май 2016 16:37,
10
Съдят пиян, държал дете, шофирал и катастрофирал
Снимка: flickr

Мъж от Благоевград отива на съд за причиняване на смъртта на 4-годишно момченце.

Вечерта на 13 септември 2014 година Венцислав пътувал, заедно със своята приятелка Снежана, 4-годишният й син Яни и нейната 15-годишна племенница, съобщават от прокуратурата.

Преди това възрастните посетили бар в Благоевград, където мъжът изпил три бири. След 22 часа двамата напуснали заведението и тръгнали с "Ауди" за село Изгрев, откъде трябвало да вземат 4-годишния син на Снежана – Яни и нейната племенница. Там децата се качили на задната седалка на автомобила.

По време на пътуването малкото момче поискало да седне в скута на обвиняемия, за да управлява автомобила. Той се съгласил, взел го и го сложил на коленете си.  Така тръгнали в посока за село Делвино, като през цялото време 4-годишното дете държало волана с ръце.

На разширение на пътя Венцислав обърнал колата обратно към града, като през цялото време момчето продължавало да седи у обвиняемия и да държи волана на автомобила, без поставен предпазен колан.

Пътят, по който са движели, бил без дупки и неравности, но асфалтът бил мокър, тъй като преди това валял дъжд. Автомобилът се движел с около 88 км./ч. на включени дълги светлини, когато на около 40 метра преди началото на десен завой, обвиняемият натиснал рязко спирачките. Гумите започнали да блокират, Вецислав не могъл да навлезе в завоя, поради високата скорост и преобърнал автомобила на склон.

При последвал удар в дърво се счупило стъклото на предна лява врата, откъдето изхвъчал малкия Яни. Обвиняемият веднага се обадил на телефон 112 и съобщил за случилото се. Започнали да търсят момчето. Впоследствие детето било открито на изключително стръмно място и не след дълго медик констатирал смъртта му.

Пристигнали на местопроизшествието полицаи тествали шофьора с дрегер, при което уредът отчел 0,96 промила.

Заключението на извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза сочи, че смъртта на малкото момче се дължи на тежка и несъвместима с живота открита черепно-мозъчна травма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И във Варна масово се виждат деца на педната седалка, без колани, без столчета...Значи навсякъде е така.Много зле сме като народ, много глупави и дълбоко увредени
6
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
В град Лом доста често се виждат деца седящи пред бащите си да управляват автомобили най вече от братята роми но никой не обръща внимание на това - те са ненаказуеми по всички параграфи
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното дебелашко "самочувствие" , за съжаление с фатален край за малкото дете. Светла му памет. Живея близо до детска градина в малък град и често наблюдавам как и майки, и бащи возят невръстни деца на първата седалка. Освен това са и страшно "горди" с това си поведение.А после като се обърне колата, търсим причините. Родители, мислете, когато возите децата си.
4
1
 
8
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Е, поне едно е сигурно - повече няма никога да дава на това дете да кара! Дебелашки хумор, но за съжаление това е грозната истина. Отделно един промил за три бири ... съмнявам се. Тоя е изсмукал поне 200 твърдо или 4-5 бири за да се докара така. А това на мокър път да дадеш на дете да кара с 90 километра в час няма нужда от коментар.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А то преди години цял самолет беше паднал така! Пилотът взел децата си в кабината и им разрешил да "управляват" докато бил включен автопилотът, ама в един момент нещо станало и автопилотът се изключил... и докато видят какво става не помня колко човека загинаха. И после "Разследване на самолетни катастрофи" по Nat Geo. Ама там нямаше кого да съдят, защото никой не оцеля. Жалко само за пътниците.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги съм се чудила на акъла на тия "родители", които разрешават на 4-5 годишни деца да "карат"! Това е абсолютно откачено! Ще се стресне нещо детето, ще врътне волана и окато реагираш... ама то трябва малко акъл!
1
1
 
11
 
! Отговори
Хм преди 7 години
драйфа ми се като ги видя селските бекове да карат колите, а в скутовете им на волана разни хлапета... *** народ - слаба държава...