22 г. затвор дадоха за убийството на 94-годишната учителка от Видинско

Убиецът ще плати и 50 000 лв. за неимуществени вреди
Обновена: 25 май 2016 21:40 | 25 май 2016 21:19, Анисия Иванова
9
22 г. затвор дадоха за убийството на 94-годишната учителка от Видинско
Снимка: Булфото, архив

Петчленен състав на Видинския окръжен съд присъди днес 22 години затвор за 43-годишния Петър Ангелов Петров, извършил грабеж с последвало убийство на 94-годишната бивша учителка Емилия Бузова.

Прокурорът по делото Пролетка Велкова поиска Петров да бъде осъден на доживотен затвор. Наказанието, което бе наложено от съда днес, ще трябва бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвора във Враца.

Петър Петров ще трябва да плати и 50 000 лева за причинени неимуществени вреди на дъщерята на починалата.
Петров е обвинен, че за времето от края на септември до 11 октомври 2015 г. е обирал три пъти жилището на Емилия Бузова, като й нанесъл побой, от който по-късно жената починала. Обвиняемият е от Белоградчик и има 23 присъди за извършени престъпления против собствеността - кражби и грабежи.

За последен път е освободен от затвора на 3 септември 2015 г. условно предсрочно, с остатък от пет месеца, след което заживял във Видин.

Днешната присъда може да бъде обжалвана в 7-дневен срок пред Софийския апелативен съд. Окръжният съд във Видин потвърди мярката "задържане под стража" на подсъдимия Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"23 присъди преди това." После убил. Не виждам убедителна причина такива да ги оставят живи. За какво ?
6
0
 
18
 
! Отговори
До съдиите преди 7 години
С повече от 20 присъди напълно логично е трябвало да бъде осъден доживот ! ...Но нали щяха да ви се карат ония от БХК... !
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и след тази богата биография- при убийство-само 22 години? Ще го чакаме пак да излезе да убива, това шега ли е? Очевидно е, че този човек освен да краде , с друго не се е занимавал, сега вече се е повишил до убийство. След 22 години мислите, че ще започне да работи ли? Какво ще прави, като излезе? Пак грабежи и убийства. Само ще има и поредна жертва.
4
0
 
26
 
! Отговори
Кан Крум преди 7 години
До Нужна е промянаНужна е, да, но не такава промяна, каквато предлагаш. А незабавно екзекутиране на такива ***. Камъни да чукат по 20 години дребните крадци и измамници.
3
0
 
52
 
! Отговори
Нужна е промяна преди 7 години
Промяна в НК-въвеждане на наказание каторга-чукане на камъни,строеж на пътища,работа на полето,почистване речни корита,облагородяване на пустеещи земи,ремонтна разбити и ограбени къщи и имоти... Принудителен труд с ясно формулирани бонуси и наказания по вътрешен правилникв територията.Акомулиращ ефект при рецидив...Сега затворите са приюти с курсове за "професионално усъвършенстване".Тежат набюджета и генерират престъпност.Наказват повече системата от осъдените.
2
0
 
51
 
! Отговори
рАЗБИРАЧ преди 7 години
Ей, съдиииии, вие не сте ли учили елементарна криминология, според която където има малко престъпление, там ще се появи и голямо... Този индивид имал 23 кражби и грабежи, ми какво прави навънка бе. Много ясно, че в един момент от този вид престъпления, ще премине към по-тежки такива. Замислете се, драги съдии, това можеше да е и вашата майка!
1
0
 
43
 
! Отговори
Ben Gan преди 7 години
Дам. И накрая? 10 години в най-добрия случай, обезщетение - 0лв. А държавната издръжка ще ни струва поне 70 000 80 000 (справка, затворник ни струва около 600лв месечно за храна, охрана и медицински грижи). Супер а?