Адвокатката на Евстатиев пак поиска освобождаването му

Мотивът – предполагаемият му опит за самоубийство
Обновена: 7 юни 2016 19:42 | 7 юни 2016 19:28,
25
Адвокатката на Евстатиев пак поиска освобождаването му
Снимка: Архив Булфото

Адвокатът на бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев - Ташкена Колчева, е внесла ново, четвърто поред, искане за освобождаването му от ареста.

Още по темата

То обаче е адресирано директно до наблюдаващия прокурор Пламен Пантов, който трябва да реши дали да иницира преразглеждане на мярката за неотклонение от съда или да откаже нова съдебна процедура, съобщи говорителят на държавното обвинение Димитрия Ганчева пред "24 часа".

Иван Евстатиев е обвинен в изнасилването на 16-годишно момиче от Стрелча и е в ареста от 16 януари.
Като мотив за поредното си искане за освобождаването на бившия кмет Ташкева Колчева е посочила опита му за самоубийство в килията в неделя. Според нея арестантът опитал да разбие главата си в стената.

От прокуратурата отричат да е имало опит за самоубийство. От държавното обвинение смятат, че обвиняемият е паднал и се е ударил в пода.

Заради инцидента Евстатиев все още е в хирургичното отделение на пазарджишката болница с нараняване на главата. Очаква се в сряда прокурор Пантов да се произнесе по искането на адвокат Колчева.

Преди по-малко от седмица окръжния съд в Пловдив отказа да освободи Иван Евстатиев от ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Откога блъскането на глава в стената е смекчаващо вината обстоятелство?
13
2
 
3
 
! Отговори
nina преди 7 години
До Почернената МайкаНикаква майка не си ти, а само "почернен" ***.
12
3
 
3
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Други кметове си стоят по места и крадат като за световно, а тоя, щото е *** някакво младо ***, което е решило да забогатее тънко, ще гние в затвора.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Номера от селска вечеринка
10
3
 
2
 
! Отговори
КАКВО СТАВА преди 7 години
Как не го е срам този *** , посяга на деца .Ако имаше ум щеше да се самоубие .Сега драпа със зъби нокти да излезе от затвора .
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен ако е имало опити за суицид по правилното решение би било този човек да се приеме в психиатрично отделение, защото той ако си е наумил да се самоубива то това ще е първото нещо което ще направи щом излезе на свобода и тоя път няма кой да го спре. Много глупаво звучи "затворник прави опит да отнеме живота си...Ами пуснете го на свобода тогава" е....какво решение е това питам аз?
8
1
 
6
 
! Отговори
помак преди 7 години
Практика в България е и всички подсъдими да се разболяват по време на делото!На такива "болни" да им се предпише"вечно сънотворни".
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
практика в БГ-то - да се излежава наказание без присъда. Да не е единствен случай. Съвсем наскоро имаше един такъв с някаква барета ли беше, фуражка ли, която издаяни времето! Обаче психиката на влезлия вече в критическата рухна. Надценил се е.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стария нерез да се разстреля, а адвокатката дето разиграва за 20 години в Сливенския. А защитниците му пробация да метат 6 месеца улиците. А за редактора-уволнение ако ни занимае пак с дъртия извратеняк.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре , за него , е да не го освобождават . В този , стрелченският , край такива борчове се плащат .
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в крайна сметка за какво става дума, че от писаниците не стана ясно.Ако е изнасилвач - да ходи в панделата, ако не е - да си ходи вкъщи.Какви са тия измишльотини за забавление на малкото, дето останахме да можем да четем!?
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей тоз комунист освен че е крадлив, еплив и лъжлив, е и голям циркаджия. Кастрирайте го и го пускайте, да го видим половият атлет. Ще му останат само спомени, за оргиите с руските му другари и за харченето на държавни пари.
2
7
 
14
 
! Отговори
Боли ме... преди 7 години
Прекалихте вече с този Естатиев и това объркано изнасилване!!!! Решихте ли проблемите на пенсионерите,болните,многодетните майки,безработицата,ниският стандарт на живот и т.н че се занимаваме е това селско изнасилване на девойка която отишла в хотелска стая посреднощ уж да говорили за нещо.. Айде стига,че като си намерите в тази държава жертва докато не го унищожите не нирясвате!
1
1
 
7
 
! Отговори
питам преди 7 години
В КОЙ АРЕСТ ДА МУ НОСЯ ,ВЪЖЕ, ОТРОВА ИЛИ НОЖ