Цацаров няма да се отчита пред депутатите за КТБ

Трябвало да го реши целия парламент, не отделни депутати
Обновена: 8 юни 2016 18:23 | 8 юни 2016 17:52, Камелия Цветанова
5
Цацаров няма да се отчита пред депутатите за КТБ
Снимка: Булфото, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров няма да се отзове на поканата на депутати за отчет по разследването за фалита на КТБ.

Още по темата

Със съобщение до медиите той припомня, че само с решение на Народното събрание той може да бъде задължен да докладва.

По-рано днес депутатите Методи Андреев, Мартин Димитров , Петър Славов  и Валери Симеонов изпратиха писмо до Цацаров с искане за отчет по казуса, защото смятат, че през последните месеци от държавното обвинение имало само мълчание по фалита на банката.

"Съгласно разпоредбата на чл. 84 т.16 от Конституцията на Република България, допълнение, обнародвано в ДВ бр. 100 от 18.12.2015 г. " Народното събрание изслушва и приема годишните доклади на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на главния прокурор, внесени от Висшия съдебен съвет, за прилагането на закона и за дейността на съдилищата, прокуратурата и разследващите органи. Народното събрание може да изслушва и приема и други доклади на главния прокурор за дейността на прокуратурата по прилагането на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика", пише в съобщението на прокуратурата, в което се цитира приетата нова норма в основния закон в края на 2015 г.

Добавя се, че изслушване на главния прокурор по посочените в цитираната конституционна норма въпроси може да бъде проведено след решение на Народното събрание. "При съответно решение на парламента, главният прокурор ще представи на народните представители исканата информация в съответствие с разпоредбата на чл. 84 т.16 от Конституцията на Република България", приключва съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Кога свършва мандата на господина?
3
0
 
12
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
То Цацаратурата участваше дейно в унищожаването на КТБ, вие искате да се отчита на някого !? РАЗБЕРЕТЕ ПРОСТАТА ИСТИНА, ПРОКУРАТУРАТА, МВР, ГДБОП, ПАРТИИТЕ, МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, ТОВА Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ! НИЩО ПОВЕЧЕ, НИЩО ПО-МАЛКО !!!
2
0
 
10
 
! Отговори
PD преди 7 години
Пиши Цаца, пиши! Скоро ще ти поискат сметка, така щото да не може да откажеш. Пиши да свикваш.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати и държавата ???