Цацаров разпореди проверка на затвора Белене

Повечето хора от кадрите вече били наказани
11
Цацаров разпореди проверка на затвора Белене
Снимка: Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска пълна информация за действията на прокуратурата от Апелативна прокуратура - Велико Търново, Окръжна прокуратура – Плевен и Районна прокуратура – Левски по случая със скандалния репортаж от тази сутрин по bTV, показващ издевателства и нечовешко отношение към затворници в затвора в Белене, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Още по темата

По-късно същия ден до главния прокурор постъпи и сигнал от министъра на правосъдието за извършване на проверка по повод изнесените в репортажа данни. Сигналът на министъра на правосъдието е изпратен незабавно на Окръжна прокуратура – Плевен по компетентност за извършване на проверка на всички оповестени данни и за вземане на мерки по реда на надзора за законност върху изпълнение на наказанията в Затвора Белене.

По разпореждане на главния прокурор апелативният прокурор на Велико Търново Огнян Басарболиев свика спешно съвещание с и.д. окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Плевен и районния прокурор на районна прокуратура - Левски за създаване на необходимата организация за извършване на проверка в Затвора Белене и събиране на данни за извършени престъпления от общ характер по надлежния ред, отчитат от прокуратурата.

Районна прокуратура - Левски и Окръжна прокуратура - Плевен докладваха на главния прокурор съдебни актове – влезли в сила на 8 януари 2011 г., на 15 октомври 2014 г., на 25 юни 2015 г. и на 8 януари 2016 г., с които 7 лица, лишени от свобода и изтърпяващи наказанието си в Затвора Белене, са признати за виновни и осъдени за принуда, съвкупления с лица от същия пол, като е употребено насилие и заплаха, за причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди, като тези осъждания са за деяния, съдържащи се във видеоматериалите, разпространени по bTV, отчитат още от прокуратурата.

От телевизията са изискани по надлежния ред всички видеоматериали, с които медията разполага за установяване на всички престъпни деяния и проверка дали има ненаказани лица.

Същевременно Районна прокуратура - Левски докладва за образувани три досъдебни производства през месец април 2016 г. за престъпления, извършени на територията на Затвора Белене – две са за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди и едно е за насилствено полово сношение с лице от същия пол.

След запознаване с всички материали и извършване на проверка по реда на надзора за законност ще бъдат предприети съответните действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Цацаров кой беше? Кой го сложи на този пост? Свърши ли нещо полезно? До сега Главните прокурори бяха едно недоразумения, но този е върхът!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСКАМЕ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ! Нека се върне смъртното наказание и всички из*ро*ди да бъдат пратени право в ада !
6
0
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Каква проверка бе, то "надзирателите" са направо за килиите. Без тяхно знание и помощ нищо не става там. Я им дайте имената ..
5
0
 
3
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Тоя ептен се изврати, сега иска да гледа клипчета с затворнически гаджето ли? Дане би да ги спре? Колкото излязоха виновните за наводненията в Мизия.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zazarov e nai prekritia i nepo4ezen 4ovek na bb i zz jena mu milionerka s semi imoti kupeni sa jalti stotinki koi kontrolira gl p zazarov
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацаров разпореди проверка на затвора Белене- - - -Проверката потвърди - чисто е подредено е няма оплаквания !
2
1
 
8
 
! Отговори
питам преди 7 години
Ама той събудили се !!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко хубаво ще бъде цацата до поплува малко, година, пет в беленски води. Да попадне на хора и да стане човек, а не корумпирана кенефна чиния.