Оставиха в ареста Тодор Славов за убийството в Слънчев бряг

Той пледира, че е застрашен и невинен
Обновена: 11 юни 2016 18:24 | 11 юни 2016 17:55, Красимир Ангелов
14
Оставиха в ареста Тодор Славов за убийството в Слънчев бряг
Снимка: Булфото

Бургаският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” за 30-годишния Тодор Славов, обвинен в убийството на Александър Алексиев в Слънчев бряг.

Още по темата
Славов е обвинен в това, че умишлено е умъртвил охранителя на Димитър Желязков - Митьо Очите с огнестрелно оръжие. Затова тежко, умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от 15 до 20 г. от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Защитата на Славов поиска налагането на по-лека мярка "домашен арест", която обаче не бе уважена от окръжния съдия Цвета Попова, съобщава “Фокус”. Мярката може да бъде обжалвана в Апелативен съд-Бургас.

При стрелбата Славов е защитавал живота си, заяви адвокатът му Димо Гочев. По време на делото за мярката за неотклонение спрямо обвиняемия, адвокатите му разкриха подробности за случилото се в заведение "4 you" в курортния комплекс.

Те разказаха, че група от 20-30 души се е събирала в продължение на няколко часа в офис в комплекса. След това, предвождани от Димитър Желязков и охраната му, мъжете са се отправили към ресторанта. Нахлули са вътре. Имали са хладно и огнестрелно оръжие.

Желязков се е отправил към сепаре в заведението и е нанесъл удар на един от хората там. Пострадалият е извадил пистолет, едва след това обвиняемият Тодор Славов е извадил своя, за да се защити. Двамата адвокати са на мнение, че случаят попада в хипотезата на неизбежна отбрана.

След стрелбата Славов е останал на място да изчака полицията, поискал е да се позвъни на телефон 112 и е предал доброволно пистолета си, каза още защитата по време на заседанието. Оръжието на Славов е било законно притежавано. Има го от 7-8 години и досега не го е използвал.

Мъжът е неосъждан, неженен и живее с майка си в Стара Загора. Адвокатите настояха подзащитният им да се прибере в Стара Загора при майка си.

Прокуратурата пък поиска най-тежката мярка "задържане под стража". Съдът определи "задържане под стража" с мотив, че от тялото на убития Александър Алексиев са иззети два проектила, които са от оръжието на Славов. Освен това "неизбежната отбрана" се базирала само на обясненията на обвиняемия.

Освен това прокуратурата поиска налагането на най-тежката мярка за неотклонение и с мотива, че съществува реална опасност Славов да се укрие или да извърши друго престъпление. Според прокурора по делото събраните до момента доказателства сочат обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил убийството на Алексиев.

Самият обвиняем влезе в съда с бронежилетка и сподели, че се чувства за застрашен и невинен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са евроатлантически ценности - ако правиш секс с лице от противоположния пол с негово съгласие, лежиш в затвора без присъда, ако стреляш, биеш, убиваш, продаваш наркотици си герой.Айде, скачайте, че кой не скача е червен!
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
50 мутри се стрелят, бият, по сред бял ден, заплашват живота на камара невинни, има убит, ранени, и само един е в ареста.За сметка на това пък Иван Евстатиев вече половин година е в ареста, дори още няма повдигнато обвинение, за - забележете - доброволен секс.Да ви таковам на правосъдието!
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не се лажа,3 куршума в гарба!!!Това не е самоотбрана !Молиа ви не ни размивайте
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да стои в панделата, че излезе ли ще го гръмнат и ще му намерят органите из всички членки на ЕС + Турция и Сърбия!
6
3
 
4
 
! Отговори
Р преди 7 години
Искам при мамааа в Стара Загора!
5
1
 
40
 
! Отговори
някой преди 7 години
Така и не е ясно какво точно се е случило, но е много вероятно ако задържаният Славов не е бил стрелял, той да беше убитият.Просто той е бил по-бърз и е изпреварил.Да не би бандата на Очите да е влязла в заведението с букет рози в ръка? Намерили са това, което са си търсели. Освен това първата стъпка е тяхна, те са предизвикали суматохата.Екшън на живо.Явно Славов ще бъде жертвеното агне, други виновни няма да има.Интересно е обаче защо е тази защита на Очите? С какво той е толкова ценен?
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vaznoto e, 4e Ivan Evstatiev e v areata, 4e po- goliam prestupnik or nego niama. Strelbata e leko prestuplenie v sravnenie s sexa.
3
0
 
16
 
! Отговори
А НА БАС преди 7 години
ЩЕ ГО ПУСНАТ НАЛИ Е СИКАДЖИЯ
2
2
 
46
 
! Отговори
Аман преди 7 години
Защо съдят тези момчета, а не бандата главорези на Очите ?? Борисов, колкото и да не го харесвате беше прав като пита "защо няма арестувани хора от тези, които бдяха за Очите пред болницата във вечерта на стрелбата" ?! Кристално ясно е от коя група са били.
1
1
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славков не ме интересува, интересен е човека надупчил с 5 куршума Очите. Този човек е за орден Стара Планина първа степен. Няма ирония в думите ми!