До месец: Внасят обвинението за атентата в Сарафово

Делото ще се гледа в Специализирания съд, обяви Цацаров
17 юни 2016 16:54,
8
До месец: Внасят обвинението за атентата в Сарафово
Снимка: архив Булфото

Обвинителният акт за терористичния атентат на летище "Сарафово" ще бъде внесен в съда до 15 юли. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

На 18 юли ще се навършат четири години от взрива в Бургас. При него загинаха петима израелски туристи и един българин – шофьор на автобуса им.

Разследването установи, че атентатът е дело на 24-годишния ливанец с френски паспорт Мохамад Хасан Ел Хюсеини, който се самовзриви.

Още по темата
Съучастниците му, които с дистанционно са задействали бомбата - Мелиад Фарах и Хасан Ал-Хадж Хасан, са избягали от страната и до момента не е известно къде се укриват. Те са обвинени в тероризъм, процесът срещу тях ще се води задочно.

"Вече са финализирани всички процесуално-следствени действия. Тъй като се отнася за престъпление против Републиката, обвинителният акт ще бъде внесен в специализирания съд", съобщи Цацаров, цитиран от "Дарик".

Главният прокурор беше в Бургас, за да се запознае с развитието на знакови за региона дела, седмица след стрелбата в Слънчев бряг.

Пред журналисти той коментира и случая, при който граничен полицай уби афганистански гражданин край Средец.

Цацаров обясни, че в хода на разследването са използвани всички механизми, с които вътрешното министерство разполага. Проведени са и множество разговори със службите в Кабул.

Подробности по делото ще станат известни на 24 юни. Обвиняем към момента все още няма, станало ясно от проверката на Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Не го ли е срам Цацаров, че толкова дълго, 4 г, не може да внесе делото за разглеждане пред съда? 4 г за много тежко и очевидно престъпление извършено в България! Цацаров е за оставка.
6
0
 
1
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Очакваме оправдателните присъди
5
0
 
6
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Чудя се до кога още хрантутим дерибейте от съда и проКУРатурата
4
0
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Ei golyama sudebna procedura bre 4g???Za da zapochne procesa,poradi lipsata na atentatorite,a ako byaha hvanati)))) mojeshe da minat 10g s davnost ot 5 i shtyaha da berat gubi ot ostrovite na Galevite....smyah sus sulzi...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом трябват 4 години за завеждане на дело за атентат, колко ли ще са необходими за едно убийство или грабеж, 20 може би? После защо престъпниците се разхождали свободно по улиците...
2
0
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Toест, прах в очите, дело срещу някой самовзривил се и още няколко които не знаят къде са...4 години по-късно по избори ... да спечелят някой и друг глас.
1
0
 
10
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Толкова много работа, ...само за 4 години!