8 години затвор за шофьора, отнел 2 живота край Лесидрен

Филип Михайлов ще лежи в затворническо общежитие
12
8 години затвор за шофьора, отнел 2 живота край Лесидрен
Филип Михайлов. Снимка: БТА, архив

Окръжният съд в Ловеч осъди на осем години затвор Филип Михайлов, който на 11 август 2015  година предизвика катастрофа край село Лесидрен, община Угърчин. В инцидента загинаха 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, а 15-годишната Петя Божкова е със средна телесна повреда.

Още по темата
Михайлов трябва да излежи присъдата си при условие на строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Съдът го лишава за 10 години от правото да управлява моторно превозно средство, а освен това той трябва да заплати и разноските по делото по сметката на Окръжен съд - Ловеч и Районното управление на МВР в Угърчин, съобщава БТА.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

"Не съм виновен, виновен е, който изпревари в завоя. Аз чувствам болка, че ги няма двама млади, че е пострадал и трети млад, а те са хора, които познавам и ги уважавам", заяви пред журналисти Михайлов, след като чу присъдата си.

Неговият адвокат Владимир Маринов каза, че ще обжалват присъдата, защото според него тази присъда не съответства на него като извършител. "Нищо по делото не е изяснено, всичко са техни предположения, които ги изкарват като факти. Деецът не е осъждан, с добро поведение е, съдействал е на органите, а те му дават почти максимална присъда", каза още адвокатът.

По думите на адвокат Кристина Лялева, представляваща родителите на загиналия Марино, също ще обжалват, тъй като не са налице предпоставки за намаляване с две години на максималната присъдата от десет години съгласно обвинението, което му е повдигнато.

За момента Филип Михайлов остава под домашен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко става с еврото ?Ще го приемате ли ?!?Нали сте в Европа ?!?-----Да.
5
0
 
18
 
! Отговори
Един преди 7 години
Аз бих му дал и 5 години отгоре, щото е с анцуг в съда...
4
0
 
12
 
! Отговори
аБХК преди 7 години
Как може, 8 години?! Унищожавате един млад живот, който можеше да допринесе за благото на родината, а вместо това 8г. пандела?! Къде ви е толерантността, каде ви е европейската мисъл? Молим, да го освободите незабавно и да му купите нова, по-бърза и голяма кола, за преживения стрес и учерняне на доброто име.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Бг законите са правени от някакви психари.
2
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко става с еврото ?Ще го приемате ли ?!?Нали сте в Европа ?!?
1
2
 
28
 
! Отговори
Емигрант преди 7 години
Срамота.......ако бяхме в САЩ тоя получаваше директно доживотен затвор...