Ще ги лопам, ще ги запукам... Динко – клиент на Темида

Прокуратурата твърди, че той подбужда към омраза срещу бежанците
7 юли 2016 11:00,
148
Ще ги лопам, ще ги запукам... Динко – клиент на Темида
Снимка: Facebook

Районната прокуратура в Средец е препратила преписката за деянията на Господин "Динко" Вълев на Софийската районна прокуратура, тъй като счита, че са налице достатъчно данни за престъпление – подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност.

Преписката е образувана по сигнал на Българския хелзинкски комитет, съобщават от НПО-то.

От постановлението на обвинителите става ясно, че на 14 февруари Вълев се обадил на телефон 112, за да съобщи, че е задържал на черен път между селата Долно Ябълково и Белеврен 16 чуждестранни граждани – 15 възрастни и едно малко дете/бебе.

Още по темата

На операторите на телефона Вълев заявил, че ще "запука" и "изпише" някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език: "Всички долу", как псува, как се заканва, че ще убие един "циганин" и че "ще ги поударя малко… ще ги лопам".

Съгласно постановлението на прокурор Валентина Маджарова цялостното поведение на Динко в случая е дискриминационно.

"Дискриминационният елемент е именно субективната причина, поради която Вълев извършва деянието, доколкото няма данни той да страда от психическо заболяване", се произнася тя.

Според нея той е действал с формирани стереотипни пристрастия и предразсъдъци.

"Извършените от него действия са в резултат от опростената му представа за действителността, приписваща на бежанците определени характеристики, единствено поради обстоятелството че са бежанци...", обосновава се прокурор Маджарова.

"Много важно е да се акцентира и на обстоятелството, че ефекта от изявленията на Вълев е голям, тъй като те са излъчени по достъпни в цяла България електронни медии и Facebook, което пък му е осигурило голяма аудитория", се произнася още тя.

Прокуратурата в Средец счита, че резултатът от престъплението е довеждането на дискриминационните изявления до знанието на трети лица – зрителите и препраща преписката на Софийската районна прокуратура като компетентна да се произнесе.

"Институционалното признаване на тази реалност е условие за справедливост, без което не може", коментира постановлението адв. Маргарита Илиева, директор на Правната програма на Български хелзинкски комитет.

Припомнете си видеото от ареста на Динко! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агентите на НАДправителствените организации(НПО) на финансовия *** Сорос трябва да разберат едно нещо. В Дома на Стопанина неканените гости нямат думата. Ясно ли е?! Нямат думата!!! А Стопанин тук е Българския народ. Не "българските граждани", както е политически коректния термин на антибългарските политици и медии, а именно Българския народ. И след като Народът не желае да приема още хрантутници и нелегални мигранти, то така ще бъде. Имаме тук предостатъчно "римски" ***.
89
1
 
3
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Ей, светнете се малко повечко.Бежанците бягат от ИД, нали.Защо ИД ще дава пара за Динко? Той не помага на бежанците, какво са толкова загрижени. Истината е че пречи на тяхни хора да влизат през нас към Европа и да бумтят с бомби.
88
3
 
0
 
! Отговори
Абу Али преди 7 години
Време е селяните и балъците да разберете, че тъпотиите, които говори Волен, минават безнаказано, защото той има депутатски имунитет. За вас тези изцепки не са безплатни.
87
5
 
1
 
! Отговори
Абу Али преди 7 години
До Динко ГЕРОЙПогледнато чисто технически псевдобежанците са престъпници и нашественици, по смисъла на нелегалното преминаване и Динко е прав, че те са реални престъпници.----------------Съжалявам, но нещо не си разбрал.По-добре си трай. Вичките му изказвания попадат в параграфа "разпалване на етническа вражда" и престъпление от омраза. Факт.
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обърка Динко работата на каналджиите, които плащат на ГЕРБ и си намери белята.
85
2
 
13
 
! Отговори
Маджар преди 7 години
локиране на Прецедентството, блокиране на улици и булеварди, повсеместно из всички градове на България. Нападение и разгром на офисите на БХК в България? Залавянетио на работещите за БХК и публичната им екзекуция? Окошарване на прокурор Маджарова в собствнеият й дом? Колко бикини ще смени Маджарката от страх? Аз мисля, че цял гардероб не би й стигнал! Всичко зависи от нас! Ако ни колят един по един, като овцете, всички ще свършим един ден в месокланицата!
84
0
 
14
 
! Отговори
Маджар преди 7 години
Една откровено антибългарска организация, чуждестранен агент, има правото да завежда дело срещу истински Българи и това дело да влезе в съда. Това означава само едно: държавата подпомага БХК в дейността му срещу Българите и за нея 'бежанците", незаконно преминаващи държавната граница са много по-важни от самото местно население. Тактиката в случая е проста, подобни като Динко д абъдат ударени и унищожени един по един! Но я си представете многохиляден протест в негова защита, блокиране на НС, бло
83
0
 
12
 
! Отговори
Динко ГЕРОЙ преди 7 години
До Абу АлиА бе *** ти ли ще ми говориш какво е презумция за невинност! Това е понятие в правния мир, касаещ едно съдебно производство, а не презумция по възбрана на мнение, когато то е негативно относно една или друга група от хуманоиди, в рамките на изказано мнение! Погледнато чисто технически псевдобежанците са престъпници и нашественици, по смисъла на нелегалното преминаване и Динко е прав, че те са реални престъпници. Али- Мали какъвто си имате си родини, стойте си там и СИ "ОРЕТЕ" НИВАТА!
82
0
 
2
 
! Отговори
PD преди 7 години
Да проясня дилемата:Законопослушният гражданин на Империята, облагодетелстван от властта, безродник е склонен да пожертва благото на род и родина, в името на върховенството на закона.Свободолюбивият, не приемащ несправедливостта за норма, е склонен да действа, въпреки ясното съзнание за сблъсък, със властта и интересите на гореописаните.Драмата е вековна, а Българите, познайте от коя страна са били Винаги!Истинските Бели/Светли/Божи хора - Българи, с които Бог сключи завета на Свободната воля.
81
1
 
20
 
! Отговори
popa преди 7 години
Баси политиците няма ли кой да чуе народа бе, няма ли кой да забрани БХК и да ги осъдят за дейноста провтив БЪЛГАРИЯ ?!?
80
5
 
23
 
! Отговори
От Варна преди 7 години
Сега ще видим как човека ,защитил публично България е подложен на смачкване от страхливци,дупета и родино-продавци,не-българи.Приканвам за национална подписка в негова защита !А ти ,който заплашваш със добре охранени ,спортно изглеждащи младежи си заври заплахите отзад-от практика знам че подобни анаболни мутанти са само напомпан въздух.
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ямболски байчар от Сините камани
78
1
 
26
 
! Отговори
Афанаси преди 7 години
Това преля чашата, "държавата " взема страната на терористичната групировка БХК, която проповядва подмяна на населението и ислямизиране. Нямаме друг избор освен освен да помолим Императора да ни изпрати подкрепления и да се бием за живота и страната си
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз ако почна да целувам Американското знаме дали ша помислят че съм Американец
76
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя мисли, че като целуне трибагреника и изпее химна с пиянски рев, че това погасява всички престъпления, които е извършил.Забелязвам, че бая народ се объркал на тази тема.
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма част(около 2 млн.)има избягали в Ливан. Около 3млн. има в Турция. Повечето си стоят там и чакат положението да се успокои за да се върнат, към Европа напират само тези които имат някакви роднини вече там. Основната маса напъплила ЕС е от либийските брегове. Тези идващи от Турция не са повече от 300 000, а и след споразумението рязко намаляха. Стига с параноята!
74
4
 
33
 
! Отговори
ТОЙ преди 7 години
Господа от Хелзински комитет, бъдете много внимателни, движейки се по улиците..............
73
0
 
16
 
! Отговори
до 101 преди 7 години
Съгласен съм с теб,но обясни ми ти или някой който е по-умен от мен,защо не бягат в Саудитска Арабия,Кувейт или Израел(имащ обща граница със Сирия),защо като стигнат просперираща Турция, с един от най-високите БВП гледат да я напуснат по най-бърз начин?
72
15
 
8
 
! Отговори
Конституция на РБ преди 7 години
Чл. 13 (1) Вероизповеданията са свободни.(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.Нали знаете какво казват по американските филми - всичко, което кажете може и ще бъде използвано в съда. Така че, ако Динко си мълчеше щеше да му се размине.Все пак да не забравяме, че тези хора бягат от война, в коята цивилните са или жив щит, или бъдещи роби.
71
1
 
29
 
! Отговори
загрижен преди 7 години
Прокуратурата първо да отговори на въпроса, как е възможно през една уж добре охранявана граница, постоянно да минават нарушители и в същото време разни самозванци да си присвояват задълженията на държавата? Пази ли се тази граница, или не се? Защитена ли ни е националната сигурност, или не? Ако отговорите са не и не, то кой е виновен и какво ще предприемете срещу него?