Ембака – нарът го не чака. Пуснаха го!

Не можело повече да бъде задържан за убийството на "Струма"
12 юли 2016 14:00,
72
Ембака – нарът го не чака. Пуснаха го!
Емил Първанов - Ембака. Снимка: "Монитор"

Емил Първанов - Ембака, обвинен в убийството на строителния работник Николай Чивиев на магистрала "Струма",  да бъде незабавно освободен срещу подписка, реши Софийският апелативен съд.

Причината е, че обвинението по член 115 от Наказателния кодекс не позволява той да стои в ареста повече от 8 месеца. Законовият срок изтекъл още на 8 юли и вече 4 дни Ембака бил държан незаконно в ареста.

Още по темата

Ден преди това, на 7 юли, прокуратурата е поискала да бъде повдигнато ново обвинение на Ембака за умишлено убийство, за което законът предвижда година и половина мярка "задържане под стража". Съдът обаче настоял, че основните разпити на свидетели са извършени преди 8 месеца и прокуратурата е можела да повдигне по-тежкото обвинение за убийството на Чивиев още тогава. 

Така Емил Първанов вече е на свобода.

Припомняме, ви, че Ембака сам се предаде на властите в началото на ноември миналата година, след като се покри от разследващите за половин година.

На 26 юни 2015-а Първанов преби до смърт работника Николай Чивиев, защото не пуснал автомобила му по забранен за движение участък от "Струма", където все още се е полагал асфалт.

Жертвата на Ембака - 47-годишният Николай Чивиев бе ръководител на охраната по ремонтиращ се участък от аутобана. Той е бил намушкан с нож, а след това му е нанесен смъртоносен удар с камък по главата.

След дни разследващите пуснаха Ембака за международно издирване, но той прецени, че е по-добре сам да се предаде.

Адвокатът му тогава обяви, че ще пледира за "неизбежна самоотбрана". Според него Емил е бил преследван от другия мъж. Майката на Ембака също заяви, че синът ѝ е нямал друг избор и стореното от него е било неизбежно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
4
 
! Отговори
Ти го каза преди 7 години
до Калина до 40 = Точно така, другарке. Нишката е Путин -> Доган -> ЦацаТа. В съпровод на папагалите болен сайдеров и разни подобни "патриоти"-русофили.
42
0
 
4
 
! Отговори
mamitko преди 7 години
Ама не ви е срам!
41
0
 
16
 
! Отговори
Спонсор преди 7 години
До Анонимен 45В този случай съдът няма никаква вина. Съдията е длъжен да спазва законите на нашата държава и той това е направил. Вината е на прокурора, който поради некадърност или корумпираност е повдигнал това неадекватно обвинение. Въпросът е корумпиран, некадърен или и двете е прокурора и какво ще предприемат неговите шефове срещу него ??? Цацаров може най - точно да отговори на тези въпроси.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама много внимавайте да не ви убият!Щото съда ще каже - и какво от това?
39
0
 
8
 
! Отговори
Аман преди 7 години
Законен финт, кой ще търси отговорност на "прокурора" сега ?????????????????????За какво ти е адвокат, като този, който трябва да е обвинява и съди, всъщност те защитава ?!
38
0
 
22
 
! Отговори
ист преди 7 години
Когато прокурорът съзнателно, или по некадърност представи обвинение, което не води до осъдителна присъда на убиеца, редно е след като пуснат престъпника, той да го замести в ареста.
37
5
 
11
 
! Отговори
Калина до 40 преди 7 години
Просто няма начин да не се намеси "гадната" Русия във всяка новина тук.Нали от 25 години не сме под крилото на Русия? Е, питам те, тя ли ни писа законите? Тя ли ни контролира магистратите? Тя ли ни разпродаде държавата при "демокрацията"?Няма лошо всеки да си има убеждения, ама хайде стига сте ни вменява ли, че за всяка бг помия стои Русия! Че ми писна от промиване на мозъци!
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това е съдът ни! Няма Правосъдие в България, а Кривосъдие! Трябва да вкараме американски съдии за да се оправят нещата! И 8 месеца да минат, и 8 години убиеца трябва да влезе в затвора доживот, иначе другото е пачки под масата и убийците на свобода!!
35
1
 
4
 
! Отговори
DO 41 преди 7 години
Кви легионери бе брат ? Стига се филмира. Кой ще отмъщава за бивш колега военен ?
34
0
 
11
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
Проблема не е в мвр, а в хората пишещи и приемащи законите стоящи в хубава сграда с надпис съединението прави силата. По скоро адвокатите, които са там. Докато ноща не опре до техния кокал оправия няма да има.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега на ред са легионерите...
32
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали искате Евразия бе ,какво сте ревнали,във Русия е същата анархия,нали това искате,всеки ден за това се борите ,еми имате го дивашкият русифилизъм.Във западната цивилизация този щеше вече да е във затвора за 25 години
31
0
 
26
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 7 години
НЯМАМ ДУМИ , СЕГА ЩЕ ОФЕЙКА ДА НЕ Е ЛУД ДА СЕДИ ЧАКА ДА ГО ОСЪДЯТ НА 20 ГОДИНКИ ЗАТВОР , И БЕЗ ТОВА 4 МЕСЕЦА СЕ КРИ.. ОЧЕВАДНО Е,ЧЕ Е ВЪПРОС НА ЧАСОВЕ АКО НЕ НА ДНИ ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ СТРАНАТА .. ПОРЕДНИЯ УБИЕЦ ПУСНАТ ОТ ПОРЕДНИЯ ЧЕСТЕН ,СПРАВЕДЛИВ БЪЛГАРСКИ СЪД ..
30
0
 
13
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
САМОРАЗПРАВА И ЗАКОНИТЕ НА ДЖУНГЛАТА, БРАТЯ! ДО ТАМ СТИГНАХМЕ.... Регрес му е майката!
29
0
 
11
 
! Отговори
... преди 7 години
Еми не е лесно да се каже, ама нещата вървят на към ОКО ЗА ОКО ЗЪБ ЗА ЗЪБ! ТО СЕ ВИЖДА, че да ти влезнат къщата, да ти заколят детето, да ти изнасилят жената, да ти утрепят, та тия неща НЕ СЕ НАКАЗВАТ в БГ и ЕДИНСТВЕНИЯ начин да получиш НЯКАКВО възмездие е сам да си го направиш! Еми ако убития има близко които са държали на него то да не мислят а да направят това което тоя ембака е направил! После ше се твърди, че тоя ембака ги е преследвал за да ги довърши и тях и така!
28
0
 
26
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
До 32Абе как да не прави нищо прокуратурата??? Я открадна един хляб да видиш!
27
0
 
18
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Ало снайпериста от Далас....що не се заложиш срещу прокуратурата и да поизчистиш малко
26
0
 
23
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Мисля, че май първо всичките ни прокурори са за панделата, заедно с политици и съдии, и чак тогава (след като се изчисти цялата система) престъпниците ще влизат където им е мястото. Уви, едва ли ще стане така, след като те се пазят един друг. 8 месеца и да не повдигнеш обвинение... то не просто си лъха на подкуп ами чак ти се навира в очите. Егати прокуратурата братче - никой не може да обивини и нищо не може да направи. Еми по-добре май да я няма тогава, след като и без това нищо не върши...
25
0
 
25
 
! Отговори
Бай Шиле преди 7 години
Само е България , убийци се разхождат на свобода.
24
0
 
8
 
! Отговори
до берлин преди 7 години
е, там си имате други грижи - брадати с чаршафи ви изнасилват жените и ходят с вазелина зад гърбовете ви. а от време на време взривяват и по някоя бомба за забавление.