Детето, "блъснало се" в кметския джип, иска да е боксьор

Малкият Ивайло е завършил първи клас дистанционно
21 юли 2016 07:22,
23
Детето, "блъснало се" в кметския джип, иска да е боксьор
Снимка: flickr

Разследването за пометения от кметски джип 6-годишен Ивайло Гълъбов от Трън е поето от следовател в Перник.

Делото бе изискано от главния прокурор Сотир Цацаров и бе преразпределено след смайващо заключение на разследващите, което възмути близките на детето и разбуни целия град Трън.

То е, че кметът Станислав Николов не бил виновен, защото детето само се блъснало в джипа. Близките на Ивайло обаче още се надяват, че за градоначалника ще има справедливо наказание.

Още по темата

След катастрофата на 13 ноември м. г. малчуганът е без далак и с половин черен дроб.

Инцидентът става около 7,50 ч на кръстовището край СОУ "Гео Милев".

Тогава първолакът отива към класната стая. При опит да мине зад училищен автобус задницата на джип “Фолксваген Туарег” на кмета го помита, разказват близки на Ивайло. Николов вози своя син до училището. Свидетели на катастрофата има.

9 месеца след трагедията обаче майката на Ивайло Анита Гълъбова твърди, че те били заплашвани да не дават показания срещу кмета. Анита не вярва на заключението на разследващия полицай, че детето ѝ е бягало бързо и само се блъснало в кметската кола.

От прокуратурата съобщиха, че при разследването са разпитани над 10 свидетели. От експертизите по делото става ясно, че на 6-годишното момче е причинена средна телесна повреда.

"Ивайло завърши дистанционно 1-ви клас и наесен ще е във втори. Успява въпреки че е на строга диета", казва пред "24 часа" баба му Иванка Гълъбова, която е пенсионерка. По-рано тя е работила в общината, дори заварила Николов като кмет.

Съпругът на Иванка е охранител в местната поща.

"Ивайло иска да спортува и да тренира. Да бъде боксьор, но е без далак", казва жално баба му. Вчера момченцето отишло в Перник с майка си , която е учителка в СОУ "Гео Милев". Баща му живеел във Варна. Родителите били разделени и малчуганът бил през повечето време при майка си, разказаха трънчани.

В града твърдят, че след инцидента Николов продал джипа си. Той е кмет трети мандат. Избран е от листата на ГЕРБ. През 2013 г. подава оставка след скандал за фалшиви договори за аренда, но след 2 г. отново мери сили в кметската битка.

Николов заяви, че е прочел изявлението по негов адрес на премиера Бойко Борисов, но до вчера следобед не се били чували. Борисов написа, че е разочарован от кмета, който е избран от листата на ГЕРБ, тъй като не проявил съпричастност към трагедията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toja kmet ot getb vednaga v satvora sko deteto besche na boiko zezo za4eva ninova tska li 6te se radvist neschrsta kmets v satvora i ds ne e kmet kskvo kato e ot gerb tova e ubiistvo
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в България ако искаш да оцелееш тебе си боксьор бате ... не може да си лекар, учен или космонавт ... трябва да си боксьор или каратист или борец.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този кмет трябва да бъде линчуван. Не стига, че потрошил детето, ами и после заплашвал свидетели!И как по-точно един селски кмет може да си позволи джип "Туарег"?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога няма да се спрете с *** си статии и още по-*** си заглавия!!! То бива сензация, бива, но вашето на нищо не прилича вече!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно осакатено дете!
8
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 7 години
В Трън на държавна хранилка са най- тъпите и крадливите!!!
7
0
 
9
 
! Отговори
тя преди 7 години
Стига привилегии за власт имащите , да си носи отговорността за престъплението!
6
1
 
13
 
! Отговори
Инж. преди 7 години
До 2 и 4Ааалоооу, родата на кмета, моля не пишете под тази статия. Ако някой блъсне моето дете ще му взема не само пари, а и кръщелното барабар с живеца. Тоя "кмет" сега трябва да ПЛАЩА цял живот. А не да се оттърве с "условна" или, не дай се, с оправдателна присъда.
5
1
 
11
 
! Отговори
Само това не разбрах преди 7 години
Само този абзац за съпруга на баба Иванка не разбрах за какво беше написан в статията? Толкова ли е важно за четящите тази статия да знаят, че дядото работи като охранител в местната поща или това е някаква платена реклама на него?
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези в трънско са големи маймуни, особено клесавците на държавна хранилка. Този си лъже и отрича като комунист на разпит. Миналата година, мисля че заловиха шефа на криминалистите там,с бежанци. Каналджйиства си човека, че само да рушветчийства, не става.
3
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах майката и по тв и речта й беше писана от тези адвокати дето дрънкат застрахователите. Мечтите му са пречупени, пази хранителна диета, имаши си идна мичта и сига няма да стани боксьорчи.. Не са от онзи етнос който си мята деца под колите, но просто са решили да захлебят като така и така им е блъснато детето. На кой му се работи като може да вземеш на куп 50-60 хилки все пак
2
1
 
16
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Сектата на комунистите на Боко харам --Гроб, е страшна! Куцо,сакато ,малоумно ,стига да може да краде и да се отчита на гл.милиционер се приема веднага! Безочливи хора с голямо самочуствие ,по вид простии крадливи....И винаги се борели с бащите си и дедите си ,демек с комунистическите убийци на Интелигенцията!
1
0
 
20
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
Няма такава държава!