Ваканции на експерти бавят делото срещу Евстатиев

Процесът за изнасилване най-вероятно ще стартира наесен
9
Ваканции на експерти бавят делото срещу Евстатиев
Снимка: Dnes.bg

Процесът срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев се проваля заради излизане в отпуск на повече от половината експерти, които трябваше да бъдат изслушани в пловдивския районен съд, пише "24 часа".

Още по темата

Самият обвиняем и адвокатката му Ташкена Колчева също настояват да бъдат определени други дати. Заседанията бяха предварително насрочени за 1 и 2 август.

"Безобразие е делото да се гледа по време на съдебна ваканция. При толкова молби за отлагане най-вероятно ще стартира наесен", коментира защитничката на Евстатиев.

Тя продължава да твърди, че поведението му е като на болен човек. От близо месец бившият градоначалник се намира в пазарджишкия затвор, където бе приведен от ареста. Срещу него са повдигнати две обвинения - за изнасилване на 16-годишна ученичка, след като я привел в безпомощно състояние, и за това, че е напил непълнолетна.

Престъпленията са извършени на 15 януари т.г. в хотел в Стрелча. Там Евстатиев поканил момичето в стаята, където обичайно пребивавал, и започнал да я черпи с водка. Жертвата му приела голямо количество концентрат и не можела да се съпротивлява. След половия акт кметът я качил на джипа си и тръгнал към дома й, като през цялото време я убеждавал да не съобщава на родителите си какво се е случило.

За изнасилването Евстатиев може да получи от 3 до 10 г. затвор, а по второто обвинение - до 6 месеца и глоба до 500 лева.

Делото бе прехвърлено от Панагюрище в Пловдив, след като в средногорския град не можа да се формира съдебен състав. Двамата магистрати там са участвали вече в производствата по мярката за неотклонение на Евстатиев. По тази причина ВКС реши процесът да се състои в пловдивския районен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
aig60 преди 7 години
Каква ваканция за тези институции.Ваканция в България имат само за ученици.Всички други на работа.
4
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Da chaka,napravo da mu dadat dojivotna prisada na tozi izverg.Ta da vidi kakvo e da iznasilva i to deca.Gospod da go nakaje ot vsqkade.
3
1
 
7
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Направо като го оправдаете приятеля на гошо триперчето-големият шлем ,го запишете в Абъвъгъзъ!!!
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-достойния кандидат на БСП за президент
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пъзльовци !!!!!