Ало апаши, мамили баби, отиват на съд

Искали хиляди левове от възрастни жени в Пловдив
2 авг 2016 22:23,
3
Ало апаши, мамили баби, отиват на съд
Снимка: Dnes.bg

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми 47-годишния Димитър Серафимов и 52-годишния Серафим Серафимов за това, че са извършили телефонни измами на две възрастни жени. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

До момента е установено, че двамата са участвали в схема за телефонна измама на 68-годишна жена от Пловдив, като й причинили имотна вреда в размер на 2 000 лева.

Тя трябвало да плати митнически такси за освобождаването на куриерска пратка със спестяванията от 32 000 евро на "мнима" пленница.

Установено е още, че двамата обвиняеми са участвали и в телефонна измама спрямо 89-годишна жена от Пловдив. На стационарния телефон на пострадалата се обадил мъж, представил се за неин внук.

Той обяснил, че негов приятел трябва да му остави папка с документи, за което трябва да се заплатят 4 800 лева. Бабата обяснила, че има само 1000 лева, които пазела за погребение и може да му ги даде. Така и станало.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са извършени разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, одобрени от съда, назначени са експертизи, иззети са веществени доказателства.

На 1 август 2016 г. по искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е определил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Връщане на всички откраднати пари, конфискация на всички имоти и доживотна каторга!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А дано, ама ...надали. Сега са им повдигнали обвинения, за да си вземат рушвета, после ще се окаже, че няма достатъчно доказателства.