Прокуратурата ще плаща – докарала кошмари на подсъдим

Мъжът изпаднал в депресия, отказвал да се храни
5 авг 2016 13:14,
8
Прокуратурата ще плаща – докарала кошмари на подсъдим
Снимка: Flickr

Районният съд в Несебър осъди прокуратурата за несправедливо повдигнато обвинение за присвояване срещу бивш касиер във валутно бюро в Слънчев бряг.

Магистратите постановиха той да получи обезщетение в размер на 2000 лева и определиха действията на прокуратурата като незаконосъобразни.

В иск до съда мъжът посочва, че заради повдигнатото от прокуратурата обвинение сънувал кошмари, отказвал да се храни, изпаднал в депресия, а приятелката му го напуснала.

Тъй като бил с мярка за неотклонение "подписка" не смеел да пътува и да си търси работа. В крайна сметка бил оправдан по всички пунктове с окончателно решение на съда.

"Задължение на прокуратурата е да повдига и поддържа в съда обосновани обвинения и да доказва и установява виновността на привлечените към наказателна отговорност лица. Именно неизпълнението на това задължение, е основание тя да бъде подведена под отговорност", посочва съда в мотивите си.

"Целта на обезщетението е не да поправи вредите, а да възстанови психическото, емоционално и психологическо равновесие на пострадалото лице", се казва още в тях. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сещам се как Костов прецака народа при неправомерно уволнение да получават само 6 месеца обещетение. Всичко в тази държава се прави против хората. Делата се влачат 5 години, а човека получава пари само за 6 месеца. Преди това е било за целия период, но такива умни тикви орязват всичко, а хората траят. Всеки си мисли, че на него няма да му се случи.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е смешна сума за такъв тормоз. 2000 лева може, но за всеки месец, през който е преживявал този кошмар, а това вероятно се е точило много години.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (1)Това се нарича тормоз (може да гледаш "Двама мъже в града" с Ален Делон). 2000лв си е чиста подигравка. Ако бяха поне 10 пъти повече и редовна практика, да кажем, че има някакъв смисъл в думите ти...
2
0
 
18
 
! Отговори
до кога преди 7 години
Не прокуратурата ще плаща а народа,за грешките на някой некадърник......
1
1
 
13
 
! Отговори
До анонимен долу преди 7 години
Пожелавам ти теб да те съдят така неправилно, да се изръсиш хиляди за адвокат, да те разкарват 2-3 години по полицейските управления и след това по съдилищата докато ти побелее косата от притеснение и след това да те оправдаят. След това да осъдиш прокоратурата за 2000 лева.