Мария, която уби насилника си, се затвори. Плаче...

Близките на момичето отхвърлят слуховете, че е откраднала пари
9 авг 2016 15:00,
117
Мария, която уби насилника си, се затвори. Плаче...
Снимка: БТА

Момичето, което уби изнасилвача си, не излиза от вкъщи. Не може да спи, често плаче. Това разказа неин приятел, запознат с шока, който девойката изживява.

18-годишната Мария Гиздева уби 62-годишния Богдан Динев в края на юли - в дома му, където той я подмамил, търсейки помощ за дъщеря си. Двамата се запознали в заведението, в което отличничката в езиковата гимназия в Стара Загора работела, за да припечели.

Мария бе арестувана, а по-късно пусната срещу 500 лева гаранция. Междувременно се оказа, че насилникът, известен като Боньо Фаса, е рецидивист – лежал е 28 години в затвора, 19 от тях – за изнасилвания.

Още по темата

Въпреки че вече е вкъщи, Мария не може да излезе от шока след насилието. Тя не била толкова притеснена от обвинението на прокуратурата за убийството, колкото не можела да се отърси от психическите травми, нанесени й от изнасилването, пише "България днес".

Момичето отказва да излиза от дома си в Стара Загора. Само когато се налагало да бъде разпитвана от полицията, била карана с кола, след което връщана вкъщи.

Майката Пенка и баща й Денчо й предложили да се прибере в родната Твърдица, но тя отказала, защото и там се е разчуло за ужасяващата история.

Родителите и Мария са в ужас и от здравословни проблеми, които я връхлетели. От нерви започнала да пада косата й. Проблемът бил забелязан още преди време, но след ареста се засилил. Майката Пенка започнала да обикаля народни лечителки, за да търси помощ.

Близките на момичето са възмутени и от появили се слухове, че преди инцидента е откраднала пари от заведението, в което работи. Тази информация бе категорично опровергана, но в Стара Загора все още се въртяла из общественото пространство.

"Нелепи са тези неща. Мими е едно страхотно момиче. Скромно и свито. Никога не би посегнала на нещо чуждо. Не зная как се замеси в тази каша, но е ясно, че е нямала избор", коментира още познатият на ученичката.

До момента е ясно, че Боньо Фаса е подмамил жертвата си в своята къща на улица "Чая" в Стара Загора. Според очевидци той всеки ден е посещавал барчето, където Мими е работела като сервитьорка. Държал се приятелски с нея и й обяснявал, че има щерка на нейната възраст, с която имал проблеми.

Неопитната ученичка се доверила на престъпника, който й предложил някой път тя да мине през тях, за да й покаже снимки на семейството си и да я запознае с дъщеря си.

Така става на 26 юли, дата, която ще се окаже превратна за тъкмо навлизащата в живота тийнейджърка. Според близки на насилника, през юни тази година той бил преживял инсулт, който го обездвижил. Отново според свидетели обаче той си бил съвсем наред, като жители на града всеки ден го виждали да кисне в барчето на Мария да пуши и да пие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Отървала е света от това гнусно животно...само за другите си престъпления трябва да лежи 300 години, но няма да му стигне живота за жалост.
62
1
 
3
 
! Отговори
ПълниГлупости преди 7 години
Те от ведомството с онази сляпа статуя дето държи везни прикриват нещата не може евентуално момичето да е било изнасилено и вече кажи речи 3 седмици по късно тепърва да правят експертиза дали момичето е било изнасилено или не. Това се прави в първите дни докато експертизата е може да даде резултат, няколко седмици по късно още нищо не е свършено и най вероятно е с цел ако има разкъсване или каквото и да е да заздравее й резултатът от закъснялата експертиза да е в полза на ония умрелия.
61
0
 
2
 
! Отговори
тц преди 7 години
Максимум година и осем месеца условно.
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще лежи в затвора марийка
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Горан Много тъпо ченгенце си. Прокурора обвинява рабфаковец, не х'адвокатите! ***...
58
3
 
4
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Тук има една информационна завеса, създавана от журналистките предполагам. Инсулт е факт, който може лесно да бъде проверен, тъй като при него не се прилага самолечение. Приказките, че е бил в добро състояние не могат да бъдат проверени. Обаче нищо не се проверява, мамят ни с лъжа във всеки случай, тъй като и двете твърдения не могат да бъдат едновременно верни.
57
0
 
2
 
! Отговори
до Камикадзе преди 7 години
От повдигнато обвинение за ср.тел.повреда с последвала смърт до даден ход на дело за убийство има разлика..
56
4
 
4
 
! Отговори
Камикадзе преди 7 години
Така всички защитаваха врачанския бабаит, дето от вълнение зи отиде на оня свят, но след като се изясни ситуацията всички пишещи и ходещи чак на протести се скриха в дупките си... *** водена за носа, не мога да си представя колко сте прости. Никакво мислене, никаква реална преценка, няма обмисляне на факти...
55
8
 
6
 
! Отговори
Камикадзе преди 7 години
Как ще се прекратява дело за убийство, в което няма данни за никакво друго престапление?! От утре да започваме да се убиваме по улици и домове, защото този срещу нас бил ***/бандит/черен или каквато си причина решим, че е достатъчна за да отнемем живот? Няма как да се отмени делото и ми се иска да има правосъдие! Ако не се открият доказателства, че е имало изнасилване/опит за такова, то наказание като за убиец! Човека си е излежал годинките за изнасилванията.
54
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надявам се,че Мария ще се справи с това изпитание. Господ е с нея! Да гледа напред и да продължи живота си. Пожелавам търпение и сили,защото всичко минава. Мария, бъди винаги така силна, бори се,бъди щастлива, защото животът е пред теб, а той е прекрасен!
53
8
 
16
 
! Отговори
държавен служител преди 7 години
Според мен, каквото и да е станало, незабавно трябва да се прекрати делото, да се остави момичето на мира. Все пак е оттървала държавата и бедния ни народ от един безполезен човек, който с нишо не допринася за благоденствието на нацията. По него само са харчени грешни пари - за разследвания, за съдии, за поддръжката му в затвора и т.н. Да не забравяме какво е казал Монтескьо - важна е не буквата на закона, важен е духът на закона
52
3
 
8
 
! Отговори
Един гостенин преди 7 години
Единствената позиция,от която момичето е могло да нанесе описаните рани недвусмислено показва принуда за орален секс,същевременно единствените възможни от позицията.Който се съмнява,да помисли желае ли публично да изпълни ролята на Мария във възстановка на случилото се.За мислещото малцинство нещата са,общо взето,ясни.
51
4
 
9
 
! Отговори
Един гостенин преди 7 години
Ако човек се е запознал със същността на изнесеното в медиите,да,имаме недвусмислен случай на самоотбрана и на разследващите и патолозите нещата са ясни.Това,което засяга всички мислещи у нас е,че според подлежащия на субективно тълкуване комунистически закон още от 1968 фактически всеки самоотбранявал се от насилие може да попадне под ударите на закона.Ако съдът намери вина на момичето, в този показателен случай,това ще значи,че на всички ни фактичесски се забранява законна самоотбрана.
50
16
 
8
 
! Отговори
Камикадзе преди 7 години
Не ме разбирайте грешно, този с годините излежан затвор 100% е абсолютен изверг и заслужава да бъде убит по много по-брутален начин... (Знаейки какво правосъдие цари в България 28 години затвор си е направо чудо) Но ми идва в повече това, че това малко *** го изкараха следващата Райна Попгеоргиева. Та изнасилена била, та пари не е крала, та отличничка(много се натъртва на това), та била "измамена" да влезе в дома на дъртия пандизчия. Айде моля ви се...
49
8
 
15
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
На следващия ден Мария минала покрай дома му, видяла полиция и линейка, попитала един от униформените какво се е случило и чак тогава се сетила, че вчера са я изнасилили и че е убила насилника си.
48
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да имам куража на това момиче.Бог да я благослови!
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Трикоян - гюбреян"Съвместни действия" е имала *** с оня затворник, та си се родил ти. Затова имаш комплекс и плещиш rлynocти, за които ще плащаш със същата монета. Запомни датата, когато си клеветил и си спомни, когато същото се случи с твоето дете. А то ще стане, със съигурност! Единствената вина на това дете е, че се предоверило и е съжалило "нещастния татко". Момиче, което е решило да се продава, не си служи с нож, нещастен комплексар.
46
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до До !А стига бе, rад, няма начин ти да не си роден от насилник, затова защитаваш тоя изврат дърт. Правилно го е убило момичето, въпреки че не е искало. Но ножчето си е свършило работата. Аман от дърти вепрове, като оня дето се "разболя" в затвора. Въпреки че там случаят е малко по-друг. Така трябва да се постъпва с всеки гнусен насилник. Може и по-друго - кастрация, има го в някои държави, където държавата мисли и уважава гражданите си, които плащат заплатите на държавните служители.
45
10
 
9
 
! Отговори
Трикоян преди 7 години
Имало ли е изнасилване или съвместни действия,каквото каже Марийка това ще е истината."Насилникът",е два метра в земята,което означава,че адвокатът ще бъде улеснен в пледоарията се 100%.
44
2
 
6
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Насилниците исках да кажа...извинете