Мурад Хамид дошъл у нас не като терорист, а като турист

Той се надява френските власти до докажат невинността му
Обновена: 11 авг 2016 20:20 | 11 авг 2016 20:20, Елка Василева
19
Мурад Хамид дошъл у нас не като терорист, а като турист
Мурад Хамид. Снимка: Булфото

Като жертва на несправедливост се чувства Мурад Хамид, който беше обявен за заплаха за националната ни сигурност и за когото Франция подаде молба да бъде екстрадиран от България.

Младият мъж беше категоричен пред bTV, че е дошъл у нас като турист и единствената му връзка с екстремистите е това, че единият от атентаторите от „Шарли ебдо” е бил женен за сестра му.

„Дойдох в София, за да посетя центъра на града и особено добре известния пл.”Александър Невски”. Знам, че това е град с богата история и от няколко години исках да дойда и да разгледам”, каза Хамид.

Сега обаче Мурад Хамид няма никакво желание да прекара и минута повече у нас.

Още по темата

„Искам да се върна във Франция. Престоят ми в България се превърна в катастрофа. Аз съм жертва на несправедливост, дойдох на ваканция и се оказах заснет от всички телевизии по света като военен трофей, като най-големият терорист”, заяви Хамид.

Той каза, че не е знаел, че няма право да влиза в Турция, като и до момента не му е обяснено на какво основание е забраната. Цяла седмица не бил наясно и защо въобще е задържан.

„Аз осъждам джихадистите. Шариф Куаши е мой зет, просто беше женен за сестра ми. Не се виждахме често. „Ислямска държава” не е държава, това са едни терористи, които убиват всякакви хора - християни, мюсюлмани, евреи”, подчерта Хамид.

Той се надява френските власти да проведат разследването по адекватен начин и да стане ясно, че той няма нищо общо с джихадистки групировки.

Хамид, който беше поискан от Париж заради връзки с терористични групировки и е издирван от прокуратурата към главния съд във френската столица заради подготовка на терористични актове, ще бъде предаден на Франция по европейска заповед за арест.

Мурад Хамид, който беше обявен, за заплаха за националната сигурност на България,  се съгласи веднага да бъде върнат във Франция по съкратената процедура за екстрадиция.

Вчера стана ясно, че Хамид ще бъде експулсиран след 3 дни. Това е законовият срок, в който той може да се откаже от бързата процедура на връщането.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Мурад Хамид
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Божил преди 7 години
А,оставаше и още на границата да ни каже:"Ами аз идвам тук за да направя само няколко взривчета с платени данъци- нищо повече!"
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойдох в София, за да посетя центъра на града и особено добре известния пл.Александър Невски. Знам, че това е град с богата история и от няколко години исках да дойда и да разгледам, каза Хамид.___От неговите уста звучи страшно.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя д.рисльо го видях как крачи, сякаш е хванал порока Мехмет за шлифера. Не ми ги разправяйте тия, че бил тука да яде сладолед и да брои мухи. Софийски затвор килия 205 при бай Ставри, човекът е строг, но справедлив.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойдох в София, за да посетя центъра на града и особено добре известния пл.Александър Невски.Естествено, че като мюсюлманин си дошъл да посетиш християнски храм, ама не какъв да е, а точно православен, предвид, че знаеш, че сме православни християни. Адвокатът ти ли те подучи да ни баламосваш така?
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се подлъгвайте по вида му, този с една раница или колан може да причини големи щети.
8
0
 
1
 
! Отговори
s преди 7 години
То разликата не е голяма.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега обратно във Франция и да се пробва като нова Шехерезада да омайва службите :)))
6
0
 
21
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Мдааааа .....пл. Ал. Невски е световна атракция и цял свят си троши краката да идва да го гледа....
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ДА ВЕРВАМЕ МУ ;DИ Е ГЕПЕН КОГАТО Е ИСКАЛ ДА ОТИДЕ В ТУРЦИЯ!!!!!!!!!!!!-------------------------------ПАК ДОБРЕ, ЧЕ Е ИСКАЛ САМО ДА СЕ БИЕ ТАМ А НЕ ТУК :D
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бил терорист а турист. Не били комшютри, а компоти
3
0
 
18
 
! Отговори
приказки от 1001 нощ преди 7 години
Още един културен и образован ислямски турист който посетил българия да я разгледа. Много образован и с многостранни интереси този. Интересно, всички казват сякаш едно и също: само минават от тук, не одобряват ислямска държава и всички не са виновни, само братовчед им, или брат им, или чичото са били от ислямска държава, ама те не са знаели нищо за това. Когато са се виждали и чували никога не са си говорили за джихат.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Специално дошъл да разгледа не джамиите, а площада около "Св. Ал. Невски". Твасе казва профилирана любознателност. Никакви отстъпки за никого. А за съучастниците от българска страна на всички нива - най-стоги присъди за престъпления срещу (ове(еството. Български хелзинкски комитет веднага да бъдат подведени под отговорност за съучастничество на терористи също. Достатъчни са публичните им изяви в защита на ислямисти и против интересите на европейските граждани.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още един любител на русенското варено :)))))))))))))