Обвиниха Цветан Василев за източването на 206 млн. от КТБ

Материалите са били връчени на неговия адвокат
Обновена: 12 авг 2016 18:42 | 12 авг 2016 18:34, Камелия Цветанова
22
Обвиниха Цветан Василев за източването на 206 млн. от КТБ
Снимка: БТА, архив

Предявиха задочно обвинение на Цветан Василев за източването на 206 милиона КТБ, съобщи Нова телевизия като се позова на източници от Специализираната прокуратура.

Още по темата

Банкерът е бил привлечен задочно към наказателна отговорност, като обвинителните материали са били връчени на един от адвокатите му.

По-рано изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев беше обвинен за присвояването на 206 милиона лева от фалиралата банка, но впоследствие обвиненията бяха изтеглени.

Към момента Василев се намира в Сърбия.

По думите на един от защитниците му - адвокат Константин Симеонов, той няма да се прибере скоро в България.

В началото на юни срещу бизнесмена бяха повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група, занимавала се с длъжностни присвоявания.

За въпросните злоупотреби са обвинени още 13 души, сред които касиери, одитори и др.

По случая са събрани над 250 тома с доказателства.

Разпитани са 475 свидетели, извършени са над 133 експертизи и повече от 60 претърсвания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Хх преди 7 години
Докато не се направи чистка, няма оправия. Цялата държава е мафиотска схема. Дори всеки българин със собствен бизнес гледа да мине метър- я двойно счетоводство, я не дават касови.... Еми как ще вървим напред?!
17
0
 
0
 
! Отговори
7+ преди 7 години
И какво от това! Живеем в България!
16
4
 
8
 
! Отговори
Тя преди 7 години
Цветан Василев днес имаше рожден ден. Хубав подарък му правят за втори път - нарочно точно на рождения му ден му предявяват обвинението. За това има само едно определение - злоба. И определено не е "в името на народа", колкото и да им се иска да го представят така. А Орльото, още като обявиха, че вече не е обвиняем, беше ясно срещу какво - срещу предателство.
15
1
 
1
 
! Отговори
B преди 7 години
Да съберем да му платим за последно ... 50ст. Е бройката ... Смятам че 2 .. 3 лева най-много ще му стигнат
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно съвсем неутрално мнение - според мен тази банка са я фалирали всички. И той, и приближените му, и конкурентите му, и тъпият #КОЙ. И с цялата мощ на алчността си са направили така, че задачата да бъде определен едноличен виновник да стане неразрешима. Осъдени няма да има, ясно е отсега, а ако някой се чуди какво може да се направи - сменете държавата, поне засега това все още е най-добрата възможност.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-голямата кражба в историята на България - 5млрд лв - 5 пъти годишния бюджет на София, около 1/4 от постъпленията в бюджета за цялата 2016, по около 750лв от всеки от нас или около 3000лв на 4-членно семейство! Ако този не влезе в затвора няма бъдеще в тази държава. И не знам защо това не е водеща новина, а е в една група като новини от рода на "Олимпиада, но не като другите, а с дресиране на червеи".
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А останалите 4 милиарда?За тях кой е виновен?
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задочно е в затвора, а БНБ и Дянков даже нямат никаква вина.
10
2
 
23
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Мустака е под изпълнител в този грабеж, под изпълнител на Тиквата и Прасето ! При Тиквата и Прасето и техните обръчи от фирми изтекоха милиардите от КТБ !
9
1
 
19
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
До тук е добре.А кога ще разследвате колегите на Цветан Василев по Жан Виденово време т.н. "бели якички",които доведоха до фалита на много банки за милиарди и последвалата хиперинфлация????? Комунистите тогава станаха" най-умните и предприемчивите" като гушнаха милионите за сметка на един цял народ.Младежите от безпътица станаха невъзвращенци в чужбина.Това е най- голямото престъпление от червената мафия.
8
0
 
21
 
! Отговори
! преди 7 години
А останалите над 3 млрд лева????
7
7
 
18
 
! Отговори
до 3 Жибор преди 7 години
Е, те ГЕРБ източиха над 20милиарда? от заеми и кражби та ще си играят с някакви си 2 милиарда ?
6
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 7 години
Умряло им ухото и на двамата
5
3
 
16
 
! Отговори
край преди 7 години
Ако кражба в такива размери стане в Китай на стадиона ще има отстреляни 200-300 човека. За това и никой не си помисля. Тука на 90% от населението не му стана ясно как му взеха от пенсиите, как му взеха от здравеопазването, как му взеха от сигурността. На 10% пък НИ е ясно *** не НИ се мърда.
4
0
 
24
 
! Отговори
край преди 7 години
При първия мандат на Борисов всички държавни организации бяха Задължени да държат парите си там. Тогава Борисов - Пеевски и Цв. Василев бяха побратими-разбойници. НИКОЙ няма да влезе в затвора за кражбата КТБ защото всички партии и Цацаров и телевизиите взеха от там. НАРОДЕЕЕ?!!!!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябваше да почакат още 50-60 години и после.
2
1
 
27
 
! Отговори
Край преди 7 години
Чрез КТБ ВСИЧКИ политици / Борсов и Пеевски най- вече/ и някой телевизионери откраднаха от НАС 4 милиарда лева. Парите от фонда за гарантиране на влоговете и от бюджета са наши пари. Не знам друга политическа върхушка да е обрала така собствения си народ и НИКОЙ от този народ да не им потърси сметка. Сега лакардите с Цветан Василев са прах в очите.
1
7
 
12
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Да: червения активист Цвъ Василев източи КТБ- не гербаджията Цветанов!