26 септември: Старт на процеса за атентата в Бургас

Делото ще се гледа от съдия в специализирания наказателен съд
23 авг 2016 20:15,
7
 26 септември: Старт на процеса за атентата в Бургас
Снимка: архив "Булфото"

Съдебният процес за атентата на летището в Бургас ще започне на 26 септември. Делото ще се гледа от съдия Аделина Иванова в специализирания наказателен съд.

За терористичната атака от 2012 г. задочни обвинения имат ливанецът с австралийско гражданство Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, също ливенец, но и с канадско гражданство, припомни "Дарик".

Още по темата
Двамата са обвинени за това, че в съучастие с Хасан Ел Хюсейни, който се самовзриви на летище "Сарафово" са организирали и осъществили атака среещу групата израелски туристи в България.

По делото има подготвени голям брой съдебни поръчки, чието изпълнение се очаква да забави хода на процеса. Междувременно двамата подсъдими са обявени за международно издирване с червен бюлетин от "Интерпол".

На 18 юли 2012 г. автобус с израелски туристи, които бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака.

При атаката загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и извършителят на атентата. При инцидента бяха ранени 38 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.