Перата, ловецът на мигранти – на крачка от съда

Прокуратурата поддържа обвинението си - незаконен арест на бежанци
23 авг 2016 14:00,
38
Перата, ловецът на мигранти – на крачка от съда
Снимка: архив Булфото

Петър Низамов, по-известен като Перата, който ловеше мигранти със свински опашки, е на крачка от съдебен процес.

Досъдебното производство срещу него, което продължи 4 месеца, вече е приключило и събраните доказателства са му били предявени преди дни. Сега папката ще бъде предадена на прокуратурата за изготвяне на обвинителен акт.

Припомняме ви, че Перата бе задържан през април след като залови нелегални бежанци в Странджа и ги "арестува" със свински опашки.

Още по темата

И тогава, и сега прокуратурата твърди, че 31-годишният Низамов противозаконно е лишил от свобода трима нелегални мигранти. Обвинението срещу него е и за това, че вместо да ги предаде на властите, ги насочил към границата с Турция.

Перата, който преди 5-6 години бе известен като близък до наказателния отряд Рижите, сам пусна клипа с "гражданския арест" във Facebook, след което прокуратурата се самосезира.

Във видеото лица не се виждат, но става ясно, че Низамов не е сам. Други обвиняеми обаче не бяха привлечени. По делото е бил разпитан таен свидетел от обкръжение на Перата.

"Категорични сме, че няма противоправно поведение от страна на нашия клиент. Тримата мигранти бяха осъдени, което е доказателство, че е осъществено задържане на закононарушители", коментира пред "24 часа" адвокат Мартин Пеев от Варна. Той защитава Перата заедно с колегата си от Бургас Иван Стоянов.

Низамов прекара 3 дни зад решетките през април, прокуратурата поиска за него постоянна марка "задържане под стража", но съдът определи обвиняемият да си остане вкъщи под домашен арест.

Низамов обжалва два пъти с мотива, че при тези обстоятелства не може да работи и да се грижи за семейството си. Мярката му бе променена едва на 20 юли, когато бе освободен под гаранция.

Тогава Перата, който следва право, сам представи защитна теза. Делото най-вероятно ще влезе в съдебна зала до края на годината. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Перата в Дрезден преди 7 години
държа слово на протестен митинг на 3.10. Ще го намерите в ютюба. Германците му ръкопляскаха, а някой българи тук го хулят, засрамете се.
28
1
 
1
 
! Отговори
Рокерче преди 7 години
Като е патриот да ходи да ни пази старите хора по селата от набезите на ромите, ама от там няма от кой да открадне. Квартален бандит дето търси келепира ми го сравнявате с Васил Левски, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към март 2012 г. той има 2 регистрации за средни телесни, 2 за леки телесни, 5 за хулиганство, друга - унищожаване на чуждо имущество. Общо 14 регистрации. Които към тогавашната дата са довели до 3 присъди. Плиближен на рижата и смятан за разпространител на наркотици.ТОВА ЛИ Е ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРИН, АКО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ МОТИВИТЕ МУ СА ДА ПАЗИ ГРАНИЦАТА СТЕ ЛУДИ, БИЯТ И ОГРАБВАТ С ЦЕЛ ЛИЧНО ОБЛАГАНЕ ТОВА НЕ СА ПАТРИОТИ
26
1
 
1
 
! Отговори
Коки преди 7 години
Евала, Пера! Дръж се!
25
5
 
13
 
! Отговори
РОДОЛЮБЕЦ преди 7 години
ПЕТЪР НИЗАМОВ ПЕРАТА ПРЕЗИДЕНТ ИСТИНСКИ РОДОЛЮБИВ БЪЛГАРИН. БОЙКО БОРИСОВ НА ВЪЖЕТО
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ю-туб излезе филм, че тези тримата, заловени от Перата са афганистански талибани.Защитил е България и Европа от потенциални убийци, които вече не са на българска територия. *** ги гони по Австрия и Германия, където кроят пъклените се джихадистки планове.
23
4
 
8
 
! Отговори
Наивници преди 7 години
Вие сте големи наивници, тия хора продават и зарязват всичко, което имат - мислите ли че са с 2 лева в джоба? На група от 6-7 човека хванати тези си докарват едно 10 хил евро поне + телефони и каквото друго има, хвърлят и един бой и няма кой какво да им каже...
22
13
 
9
 
! Отговори
GP преди 7 години
Мълииии Мъли! Целия мозъчен тръст на България се е изказал под тази статия. Ей тва е проблема на нас българите. Някой може да е престъпник, крадец, да е бил в силова групировка занимавала се с рекет и разпространение на наркотици, обаче понеже е "наше момче" ще го изкараме герой. Много ми е интересно коментиращите долу ако Перата дойде и почне да щипе ваща дъщеря или жена, както той обича да прави, още ли ще му се кланяте? Нека има доброволни отряди да пазят границата, но не от престъпници.
21
5
 
19
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Просто нямам думи. Предателите съдят човек който защитава границите на държавата ни.
20
7
 
28
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Граждани, ТЕЖКО И ГОРКО на държава, която арестува и съди своите герои и защитници И раздава медали на своите предатели и изменници!!!Агент Капитан Петко Войвода, ВМОРО!!!
19
2
 
15
 
! Отговори
TT преди 7 години
Така е, за мър шите от бхк и подобните тях никой и нищо не прави без пари. Съдят по себе си явно. А що за "бежанци" са влизащите НЕЛЕГАЛНО!!! си правете изводите! Съдейки по проклятията които се носят по посока на "съдебната система" последното на което ще се учудя е порой от новини за различни нещастия застигнали въпросните "магистрати". Болести, смърт, злополуки и т.н. От кладата Жак дю Моле (тамплиер) проклина папата и краля на Франция. След по-малко от година и двамата са мъртви!
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези неща нямаше да се случват, ако имаше държава, която да пази границите, всеки преминал незаконно, да бъде осъден и незабавно изхвърлен от тука. Никакви бежанци мюсюлмани, изгонване на НПОтата-БХК и други подобни.
17
20
 
8
 
! Отговори
Нищо не знам преди 7 години
До Анонимен (5)Оставяйки без пари, бежанците са прнудени да останат в България, а Динковци и др. си карат Мерцедеси.
16
19
 
6
 
! Отговори
Нищо не знам преди 7 години
До АнонименОставяйки без пари, бежанците са прнудени да останат в България, а Динковци и др. си карат Мерцедеси.
15
1
 
3
 
! Отговори
гара Левски преди 7 години
Еми, Иванчо Пенчович е жив.
14
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХмЕдин недалечен ден,като почнат да ни колят в собствените ни къщивие атакизите и без това сте безполезни
13
4
 
35
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Хубаво,ще го осъдят Перата,ама проблемът си остава-Гранична полиция никаква не я върши!Ислямската напаст налита отвсякъде и няма кой да я спре!Един недалечен ден,като почнат да ни колят в собствените ни къщи,ще се сетим за Динко,Перата и останалите.Да знаете-от големите калпазани стават най-добрите войници,стига да има кой да ги вкара в пътя!
12
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздрави от Германия!
11
0
 
16
 
! Отговори
scbg преди 7 години
До АнонименТи си намерил къде, те на там отиват.
10
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след два месеца се изнасяме цялото семейство за Германия , на тука оставащите успех .