5000 лв. гаранция за румънката, блъснала еколозите

Съдът не може да й наложи забрана за напускане на страната
24 авг 2016 17:30, Анисия Иванова
43
5000 лв. гаранция за румънката, блъснала еколозите
Алпинистът Боян Петров. Снимка: Булфото, архив

Съдът в Блогаевград определи 5000 лв. парична гаранция за румънката, ранила тежко Боян Петров и Андрей Ковачев.

Прокуратурата в Благоевград обвини днес следобед 27-годишната румънка, която блъсна с колата си и рани тежко известния ни алпинист Боян Петров и еколога Андрей Ковачев.

Според държавното обвинение тя е виновна за пътния инцидент, станал във вторник към 11&15 часа между Симитли и Кресна на главен път Е-79.

Водачката на лекия автомобил "Ауди" не е контролирала непрекъснато управлението на моторното превозно средство и се движела с несъобразена скорост, твърди обвинението.

Още по темата

Колата излязла вдясно от шосето и блъснала стоящите на банкета Боян Петров и Андрей Ковачев. При удара им причинила средни телесни повреди.

"Това е работно обвинение. Предстоят автотехническа експертиза, която да установи с каква скорост се е движел автомобилът, и съдебно-медицинска експертиза, която да констатира точните травми на двамата пострадали", уточни говорителят на прокуратурата Весела Стоилова, цитирана от БТА.

На румънката е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева. В случая не може да се наложи забрана за напускане на страната ни на обвинената водачка от Румъния, тъй като нейното деяние е непредпазливо, а не умишлено, и от него не е настъпила смърт.

Румънката е майка на две малки деца - бебе на 9 месеца и по-голям син. Тя и съпругът й са в шок от случилото се, те пътували към Гърция. Разпитан е и мъжът, който бил заедно с Петров и Ковачев, за да изследват района във връзка с предстоящото изграждане на автомагистрала "Струма".

Той обаче бил с гръб и не видял самия удар. Румънката бе разпитана днес и пред съдия, след като със семейството си бяха 4 часа в благоевградския съд. До Перник във фаталния ден шофирал мъжът на румънката, но се уморил и легнал да спи. Зад волана седнала жена му. В района на инцидента пред колата й имало два тира и тя нямала видимост, затова не забелязала мъжете на банкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоуу, кокеритеее, няма ли да се събираме пред румънското посолство с маторетките?
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновен за случилото се явно е А.Ковачев!Явно той е взел със себе си Боян- за авторитет и да отработва получаваните след 1989г долари!Жалко за Боян- пишат,че момчето е свястно,но какво прави да се бута в проблемите,които вече 27 г "по служба" създава политическия природолюбител Андрейчо?ФАЩ още ли го хрантутят?
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31Вярно е, че еколозите не са били със "светещи" жилетки. Със светлоотразителни са били. Ти да видиш каква грешка ;)
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРябва размерът на гаранцията да бъде поне с 50% по висок от стойността на колата, с която "шофьорката" е причинила ПТП и не по-ниска от предполагаемата стойност на медицинските грижи за пострадалите. При смърт гаранцията трябва да започва от 100 000 лв нагоре.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...път ще се прокарва,друже тука, нов път в тези канари .., за тва се пазете /колите/ пазете се от ВИП-ове по пътя - знак номер 00 00 ВП - ...?!!?$
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Блокиран в ДневникКръстете се някой с Вашето мислене да не реши да изскочи с колата си от пътя точно в момент, в който някой Ваш близък е наоколо!
24
12
 
12
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Откак прочетох тази новина и не знам как да карам по АМ Тракия. Имам страх да не ми изскочи еколог преброител на загиналите мухи и комари по предното стъкло
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
веднага обаче лепнахте етикета виновен ! типично по БЪлгарски... стават и трагедии, живота е една трагедия, ако не се пазите само, господ ли очаквате да ви пази ?
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
просто ако сте видели мястото, на което са били блъснати е късмет, че са били блъснали само 2ма, до колкото разбрах са били цяла делегация... все пак това е високо скоростен път и те баш на завоя са застанали... нищо чудно с тез тирове и при непознаването на маршрута :( просто лоша случка, дано да се оправят и се направи нещо по въпроса с този път...
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15ама таке пешеходците гледат в небето или в земата и като кон с капаци пресича, все едно са безсмъртни, да не говорим за велосипедистите, там положението е самоубиец на пътя!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Показно за качеството на българската съдебна система - смилаш двама души , плащаш нищожна гаранция / бъдете сигурни, че само лечението на Боян ще струва ПЪТИ повече!/, освобождават те, палиш гумите и отиваш на море! После, ако ти е кеф, ако имаш време, ако сметнеш за нужно, се явяваш пред съда. Ако не си на кеф - не се явяваш, така и така си в друга държава, нека те намерят и докарат в залата, щом толкова им се иска!Така стоят нещата със справедливото правосъдие у нас!
19
0
 
7
 
! Отговори
void преди 7 години
Банкетът е извън пътното платно и няма никакъв проблем да се ходи по него. Тъпата шматка обаче сигурно е ловила покемони докато кара ...
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Mopcku_Нещо куцо в логиката Ви - не пешеходците са "изкочили" пред колата на буйно каращата румънка, а тя е излетяла от шосето и ги е помела извън него! Разликата е огромна. Не и за кре тени.
17
1
 
12
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Човека бере душа, но е 'средна' телесна повреда? Следващичт протест пред съдебната палата май няма да е само на мотористи.
16
2
 
5
 
! Отговори
незнаещ преди 7 години
Само не ми е ясно за тоя банкет колко е широк, това пешеходна зона ли е, място за отдих ли е или нещо друго?
15
15
 
6
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Аре глупости, двама се разхождат по кресненското дефиле без светлоотразителни жилетки и при супер натоварен трафик и трябва тях да ги глобят.По кресненското дефиле е забранено каруци, колела, за пешеходци еколози да не говоримГледах днес по ТВ жалка картина как разкарват по съдилища 9 месечно бебенце.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано се оправят хората, но знаете ли отдавна на всеки шофьор казвам да си вземе камера. Досаден може би ставам, но дори да не е имала видимост и да не са били с жилетки какво може да докаже тя? Ако някой ви се хвърли пред колата за обезщетение какво ще правите ми кажете? За едни 50лв еднократно за камера свят ще ви се обърне!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боян Петров е истинският "Iron Man"! Човек преборил два пъти рака, и надмогващ диабета всеки Божи ден. Покорил някак си малките за него осемхилядници, няма как да не се справи с това. Ето такива хора могат да ни бъдат за пример а не онези другите "истински звезди" които ни натрапват ежедневно! Пожелавам му успех, дано се оправи!
12
4
 
16
 
! Отговори
Mopcku_ преди 7 години
Не че искам да защитавам румънката. Очевидно е виновна, НО ! Нашите пострадали момчета-еколози дали бяха обозначили участъка от пътя, в който работят ? Носеха ли светлоотразителни жилетки ? И аз съм шофьор и се моля не дай боже утре и на мен да ми изкочат необозначени хора на необозначен и с намалена от самата география на пътя видимост.
11
0
 
4
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Добре тези ще я пуснат.....ами след това какво става...ако се яви на делата след това добре.....ами тези хора които остави инвалиди как ще плаща много незнайни за сметка на държавата