Поничките – от "предумишлени убийци" в "цинични хулигани"

Прокуратурата във Враца внесе в съда обвинителния акт срещу тях
25 авг 2016 14:44,
26
Поничките – от "предумишлени убийци" в "цинични хулигани"
Снимка: Булфото

Районната прокуратура във Враца внесе в съда обвинителния акт срещу братята Иван и Десислав Дамянови, по-известни с прякора Поничките, за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов.

 Обвинението срещу двамата мъже е за хулиганство, извършено с особен цинизъм.

Младежът почина на 12 януари в центъра на Враца при сбиване с двамата братя. Веднага след трагедията Поничките бяха арестувани и обвинени в непредумишлено убийство.

Обществото във Враца са разбунтува и излезе на няколкодневни протести срещу прокуратурата и обвинението беше променено в най-тежкото - предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Още по темата

Петорна съдебно-медицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той всъщност е имал сърдечно заболяване. В резултат на събраните доказателства, делото беше изпратено от Окръжната в Районната прокуратура във Враца.

Срокът за изготвянето на обвинителния акт беше удължен по искане на обвиняемите, за да бъдат разпитани и други свидетели. Предстои делото да бъде разпределено и да се насрочи дата за процеса, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
2
 
! Отговори
стар джоревец преди 7 години
Тия двамката ако влязат" анди пандела"само за по някой месец,близките на момчето само да подшушнат на когото трябва вътре,че момчето е било от техния етнос:-О прала мударелас амаро чшо(Братята убиха наше момче).....................
13
3
 
8
 
! Отговори
Десо преди 7 години
До ДесиМилото момче беше хулиганин, който напада пешеходци на пешеходна пътека и се правеше на бияч пред гаджето си.
12
7
 
6
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Много ниско ниво на форума! Съдят ги за хулиганство, което е безспорно. Не за смъртта, не може ли да четете? А това, че защитавате хулигани и некултурни хора, известни не с имена, а с прякори е общонационален проблем. Пък и журналистите са им на ниво - от заглавието нищо не се разбира.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
LOSHOTO E , CHE PONICHKITE SA UDARILI KOLATA I SA MU SCHULILI OGLEDALOTO S JMRUK, NE S PONICHKI. AKO BESHE S PONICHKI OGLEDALOTO SHTESHE DA E ZYALO I SHTYAHA DA SE RASOTITAT PO JHIVO I POSDRAVO.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И къде го видяха това хулиганство с особен цинизъм? При такова обвинение, съда на може да отсъди друго, освен оправдателна присъда.
9
7
 
5
 
! Отговори
lol преди 7 години
Ама как може поничките да са убийци или хулигани, що за прякори са си избрали тези ?!: ).Не знам, но на мен страшно ми се приядоха понички!
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пич ,не си наясно ,точно в Русия и Турция правосъдната система е една от най добрите и ако отидеш в Истанбул ще разбереш най добре
7
13
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
Има два вида държави, в които правосъдието не работи:1) Русия и Турция където една личност извън правосъдието решава кой е крив и кой е прав2) България и други, в които ББ се опита да угоди на народа, но понеже нали не е тоталитарен вожд, а живеем в демокрация, не можа да се намеси адекватно и съответно поничките си купиха обвинение, а после ще си купят и присъда.
6
9
 
15
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Утре от,,цинични хулигани" в свободни граждани .Така е в Бг. който плаща той определя закона.......
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
.....шест месеца условно.....
4
10
 
7
 
! Отговори
. преди 7 години
Блузките на починалия да приключат на убийците и подкупните прокурори и съдии , които се подиграват със самото понятие правосъдие.
3
10
 
23
 
! Отговори
накрая преди 7 години
Невинни пи всички обвинения!Контра иск с/у Бг и роднините на келемето!
2
8
 
17
 
! Отговори
454 преди 7 години
при тая съдебно медицинска експертиза, съда ще ги оправдае и пак ще има рев по форумите - понички-монички, не са го убили каквато и распра да е имало му тях
1
3
 
12
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Само в България имаме 5торна съдебно медицинска експертиза.